Κορωνοϊός - Μύκονος: Scorpios και Cavo Paradiso εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν φέτος

Κορωνοϊός - Μύκονος: Scorpios και Cavo Paradiso εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν φέτος

Προβληματισμοί και σκέψεις εν μέσω της πανδημίας από τους ιθύνοντες ενώ το νησί ετοιμάζεται για την πιο αμφίβολη σεζόν των τελευταίων ετών

mykonos_2__1_
Το πιο must beach restaurant και το πλέον εμβληματικό club του νησιού των ανέμων, ο Scorpios στην Παράγκα και το Cavo Paradiso, εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου την φετινή σεζόν.


Μια σεζόν που φαντάζει ήδη λαβωμένη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού όλα είναι στον αέρα σε ότι αφορά τον παγκόσμιο τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλείς των δύο δυνατών Μυκονιάτικων brands σκέφτονται τις τελευταίες ημέρες αν θα ανοίξουν τις πόρτες τους φέτος το καλοκαίρι.

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στον οποιοδήποτε προγραμματισμό είχαν ετοιμάσει οι δύο επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζονται πάρα πολύ-ειδικά το Cavo-στους Dj’s από το εξωτερικό.

Πρόκειται για δυνατά ονόματα που πληρώνονται μέχρι και 250.000 ευρώ για μια εμφάνιση, ανάλογα με το feedback που έχουν στην παγκόσμια dance σκηνή.

Μόνο που εν μέσω της επιδημίας του κορονωϊού, φαντάζει πλέον δύσκολο για τον Scorpios και το Cavo Paradiso να προγραμματίσουν events για το φετινό καλοκαίρι.

Κλείσιμο
Scorpios


Στον αέρα η σεζόν

Αυτό που ίσως αποδειχθεί καταλυτικό για την Μύκονο, αφού η σεζόν φαντάζει από τώρα χαμένη για πολλούς επιχειρηματίες στο νησί των ανέμων.

Θεωρούν σχεδόν σίγουρο, ότι αν κινηθεί κάτι στο νησί, αυτό θα γίνει μετά τα μέσα Ιουλίου και με το πώς θα έχει εξελιχθεί η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τo Cavo Paradiso έχει ήδη αναρτήσει στην σελίδα του έναν αριθμό events που ξεκινάνε στις 9 Μαΐου, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν αναβολές και συνεχείς αλλαγές το επόμενο διάστημα.

Ο Scorpios που και πέρυσι έκλεισε θριαμβευτικά την σεζόν, αλλάζοντας ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά όχι management, εξετάζει πολύ σοβαρά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με μια πανδημία, η οποία προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα λήξει.

Ένα από αυτά, είναι το lockdown για φέτος, το οποίο υπάρχει σαν σκέψη προς το παρόν, ενώ οι ερχόμενες εβδομάδες σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα της πανδημίας θα καθορίσουν τις οριστικές αποφάσεις.


Υπάρχει και η άποψη ο Scorpios να ανοίξει με λιγότερο προσωπικό, από την στιγμή που η κίνηση θα είναι σαφώς πεσμένη στο νησί των ανέμων, που κάθε καλοκαίρι «βουλιάζει» από τα στίφη των πλούσιων παραθεριστών.

Αυτών που γεμίζουν το διάσημο beach club στην Παράγκα, το οποίο έφτασε να κάνει ημερήσιο τζίρο 600,000 ευρώ, ενώ υπήρξε μέρα που μπλόκαραν τα POS του!

Όπως έλεγε βαθύς γνώστης για τον τουρισμό της Μυκόνου, μόνο με ένα «θαύμα» θα υπάρχουν παραθεριστές στο νησί από τις αρχές Μαϊου, και θαύματα ως γνωστόν, δύσκολα συμβαίνουν στις μέρες μας.

Την ίδια στιγμή ο οικοδομικός οργασμός στο νησί που αφορά στην ανέγερση δεκάδων νέων ξενοδοχειακών μονάδων συνεχίζεται απρόσκοπτος.

Κάποιοι στο νησί αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν φέτος το καλοκαίρι, κάποια από αυτά που θα λειτουργήσουν δεν θα έχουν την απαιτούμενη πληρότητα για να βγουν τουλάχιστον τα λειτουργικά τους έξοδα.

Βασικό ρόλο θα παίξει λένε οι καλά γνωρίζοντες το κατά πόσο οι εύποροι Αμερικανοί που τιμούν δεόντως το νησί θα μπορούν να ταξιδέψουν φέτος, αφού το «πάρτι» του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μόλις ξεκίνησε.

Την ίδια στιγμή ξένοι επισκέπτες που είχαν κάνει κρατήσεις σε πολύ γνωστά beach club και εστιατόρια του νησιού τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από τον χειμώνα ακόμη τις ακυρώνουν ηλεκτρονικά.

Ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος, είναι όμως ένα δείγμα του κλίματος που επικρατεί εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας που προσδίδει στο φετινό καλοκαίρι τον όρο «απροσδιόριστο».

Όρος που έχει να κάνει όχι με τον καιρό φυσικά, αλλά με το πώς θα αφήσει τους ανθρώπους ο φονικός ιός από την Κίνα, όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί στον πλανήτη.

Οι Μυκονιάτες σύμφωνα με τα όσα ακούγονται και διαρρέουν από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το καλοκαίρι.

Η πλειοψηφία κάνει ήδη λόγο για χαμένη σεζόν ενώ τα ξενοδοχεία του νησιού στην πλειοψηφία τους προγραμματίζουν όπως συζητείται να ανοίξουν γύρω στα μέσα Ιουνίου.

Mykonos_1
mykonos_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης