ΘΕΜΑ 104.6: Ο Μπάμπης Στόκας ερμηνεύει το νικητήριο τραγούδι από την εκπομπή «Μεταξύ σοβαρού κι αστείου»

ΘΕΜΑ 104.6: Ο Μπάμπης Στόκας ερμηνεύει το νικητήριο τραγούδι από την εκπομπή «Μεταξύ σοβαρού κι αστείου»

Ο γνωστός μουσικός και τραγουδοποιός μιλά στους Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Χατζή το Σάββατο 28 Μαρτίου (5 – 6 μμ ) για το νέο του δίσκο. «Απόψε νύχτωσε νωρίς» του Σ. Τουραμανίδη το πρώτο τραγούδι που μελοποιείται μέσα από την εκπομπή του ΘΕΜΑ 104.6

babis_stokas_2
Το πρώτο τραγούδι που «βγαίνει» στον αέρα μέσα από την πρωτοβουλία της εκπομπής «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου» των Χρήστου Αηδόνη και Γιώργου Χατζή, θα ακουστεί στην εκπομπή του Σαββάτου 28 Μαρτίου (5 με 6 το απόγευμα).


Πρόκειται για μία συνάντηση έκπληξη: Ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ ερμηνεύει το «Απόψε νύχτωσε νωρίς», οι στίχοι του οποίου γράφτηκαν από τον Σωκράτη Τουραμανίδη. Οι στίχοι μπήκαν σε ψηφοφορία τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που οργανώνει η εκπομπή και αναδείχθηκαν πρώτοι στη σχετική ψηφοφορία με τη συμμετοχή του κοινού.

Στη συνέχεια μελοποιήθηκαν από τους Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Χατζή και προέκυψε η συνεργασία με τον Μπάμπη Στόκα.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός μεγάλο προγράμματος ανάδειξης νέων στιχουργών, που οργανώνει το ΘΕΜΑ 104.6 με τη συγκεκριμένη εκπομπή. Κάθε μήνα θα γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των στίχων, που θα έχουν καταθέσει στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί. Οι στίχοι θα μελοποιούνται και θα δίδονται σε καταξιωμένους, κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές για ερμηνεία, ώστε στο τέλος κάθε κύκλου να κυκλοφορήσει και δίσκος με αυτές τις νέες δημιουργίες.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Σάββατο 5-6μμ και μπορεί κανείς να καταθέτει τους στίχους του στη σελίδα στο facebook «μεταξύ σοβαρού και αστείου» - στην οποία πηγαίνετε και μέσω της κεντρικής σελίδας του ραδιοφώνου ΘΕΜΑ 104.6



Ο Μπάμπης Στόκας στο ΘΕΜΑ 104.6


Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα συντονιστείτε στο Θέμα Radio στους 104,6 και στην εκπομπή «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», που επιμελούνται οι Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Χατζής και απολαύστε μία συνέντευξη – έκπληξη με τον Μπάμπη Στόκα που ερμηνεύει το νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού στίχων της εκπομπής καθώς και τραγούδια από το νέο του δίσκου σε πρώτη παρουσίαση!



Κλείσιμο
Ο Χρήστος Αηδόνης και ο Γιώργος Χατζής υποδέχονται τον Μπάμπη Στόκα μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαγωνισμού στίχων που έκανε η εκπομπή, με έπαθλο τη μελοποίησή τους και την ερμηνεία του τραγουδιού από έναν καταξιωμένο τραγουδιστή. Αυτό το Σάββατο, θα μπορέσετε να ακούσετε το πρώτο νικητήριο τραγούδι, το «Απόψε Νύχτωσε Νωρίς», που προέκυψε μετά από τη μελοποίηση των στίχων του νικητή του διαγωνισμού του Φεβρουαρίου, Σωκράτη Τουραμανίδη, με ερμηνευτή τον Μπάμπη Στόκα, έναν καλλιτέχνη που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ελληνικό τραγούδι με το μοναδικό του ηχόχρωμα.



Παράλληλα, ο Μπάμπης Στόκας θα μιλήσει για το νέο του δίσκο, με τίτλο «Απλά», που κυκλοφορεί από την PanikOxygen, παρουσιάζοντάς τον για πρώτη φορά στο κοινό! To «Απλά» περιλαμβάνει 10 λαϊκές ιστορίες, που έγραψαν οι Λεωνίδας Μπαλάφας και Πάνος Δημητρόπουλος.


Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης και οι δύο δημιουργοί συνεργάζονται πρώτη φορά δισκογραφικά και, μέσα από αυτόν τον κύκλο τραγουδιών, τολμούν κάτι που δεν συνηθίζεται στις μέρες μας: να παρουσιάσουν κομμάτια που έχουν «μυρωδιά» από το κλασσικό λαϊκό τραγούδι, το οποίο, μέσα από την απλότητά του, στοχεύει απευθείας στην καρδιά και στο συναίσθημα και όχι μόνο στα αυτιά. Μάλιστα, τα τραγούδια του δίσκου ηχογραφήθηκαν από μία εκλεκτή ομάδα τεσσάρων μουσικών και μία φωνή, όπως ακριβώς γινόταν παλιά στις ηχογραφήσεις αυτού του είδους. Βρείτε τον δίσκο «Απλά» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα: https://smarturl.it/AplaBabisStokas


Ο διαγωνισμός στίχων συνεχίζεται!


Ο Μπάμπης Στόκας είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που απάντησε στην πρόσκληση που του απηύθυναν οι παραγωγοί της εκπομπής και συμμετείχε σε μια καινοτόμο ιδέα- προσπάθεια, που υιοθέτησε αμέσως το Ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.


Οι στίχοι του πρώτου νικητή μελοποιήθηκαν και – παρά τα εμπόδια που προέβαλε η κρίση του κορωνοϊού– η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε!!! Έτσι το Σάββατο 28/3 στις 17:00 σε πρώτη μετάδοση στους 104,6 ακούμε "Απόψε νύχτωσε νωρίς" σε στίχους του Σωκράτη Τουραμανίδη, μουσική του Γιώργου Χατζή και ερμηνεία του Μπάμπη Στόκα σε παραγωγή της Cicadart. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Χατζής. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, βραβευμένος με Global Μusic Αward αφήνει με μια εξαιρετική μουσική προσέγγιση την σφραγίδα του στο τραγούδι.



Στην ηχογράφηση του τραγουδιού έπαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Κονταράτος - κιθάρες, Απόστολος Μαλλιάς - κλαρίνο/φλογέρες, Μπάμπης Μαρκουλής – λαούτο/ μπάσο, Γιάννης Χατζής -κρουστά, ΓιώργοςΧατζής- βιολί/κρουστά. Στα φωνητικά ακούγονται οι Πελαγία Πλαγιανάκου και Γιώργος Χατζής. Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Χρήστο Ταμπουρατζή.


Αξίζει να αναφέρουμε πως η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε 2 μήνες πριν, όταν ο διευθυντής του Ραδιοφώνου, Γιάννης Μακρυγιάννης, πίστεψε στο εγχείρημα και την πρόταση που του έθεσαν οι Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Χατζής. Οι εκπομπές τους από την πρώτη στιγμή προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και των νέων στιχουργών αλλά και ενός ευρύτερου ακροατηρίου μιας και η εκπομπή μέσα από έναν ιδιαίτερο, σκωπτικό τρόπο προσεγγίζει θέματα της επικαιρότητας και του πολιτισμού.


Είναι αξιοσημείωτο πως στον πρώτο διαγωνιστικό κύκλο συμμετείχαν 20 στιχουργοί και ψήφισαν 1738 άτομα από 19 χώρες σε όλο τον κόσμο - όπως Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, Βιετνάμ κ.ά.- για να αναδειχθεί ο νικητής.



Ο διαγωνισμός της εκπομπής γίνεται με την υποστήριξη της Active Business Services (ABS),συνοδοιπόρου στην ανάδειξη νέων ταλέντων. Σας καλούμε ,λοιπόν να στείλετε τους στίχους σας στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook «ΜεταξὐΣοβαρούκαιΑστείουστους104,6» ή στο stixos1046@yahoo.com και γίνετε πρώτο θέμα στο ελληνικό πεντάγραμμο!


aidonis_xatzis
Ο Χρήστος Αηδόνης και ο Γιώργος Χατζής



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης