Οδό Φρέντι Μέρκιουρι απέκτησε προάστιο του Λονδίνου

Οδό Φρέντι Μέρκιουρι απέκτησε προάστιο του Λονδίνου

Ο δρόμος βρίσκεται στο προάστιο στο οποίο ο θρυλικός τραγουδιστής έζησε μερικά από τα εφηβικά χρόνια του

freddie-768x432
Ειδική τελετή μετονομασίας του Hanworth Road, στο Φέλταμ, στο Δυτικό Λονδίνο σε οδό Φρέντι Μέρκιουρι πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δρόμος βρίσκεται στο προάστιο, στο οποίο ο θρυλικός τραγουδιστής έζησε μερικά από τα εφηβικά χρόνια του, αν και μεγάλωσε σε άλλη κοντινή λεωφόρο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι γεννημένος ως Φαρούκ Μπουλσάρα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Φέλταμ το 1964 φεύγοντας από την επανάσταση στη Ζανζιβάρη, σύμφωνα με την English Heritage.

Το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους αστέρες της ροκ μουσικής, αναγράφεται σε μία από τις μπλε πλακέτες του English Heritage, με τις οποίες τιμώνται οι δεσμοί μεταξύ αξιόλογων προσωπικοτήτων και των κτιρίων στα οποία έχουν ζήσει.

Freddie Mercury Street He Lived In Named After Him


Κλείσιμο
Σύμφωνα με το CNN, η νεώτερη αδελφή του τραγουδιστή, Κασμίρα Κουκ παρακολούθησε την τελετή για να τιμήσει τον αείμνηστο αδελφό της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 45 ετών το 1991.

Τον Απρίλιο, ο Ρότζερ Τέιλορ των Queen αναφέρθηκε στον θάνατο του Μέρκιουρι, θυμίζοντας ότι ο ίδιος και το άλλο μέλος του συγκροτήματος, Μπράιν Μέι εκείνη την περίοδο πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος του γκρουπ.

«Θεωρήσαμε ότι όλα τελείωσαν» δήλωσε ο ντράμερ των Queen στο Good Morning America την εποχή εκείνη. «Νομίζω ότι ο Μπράιαν και εγώ θεωρήσαμε ότι ήρθε το τέλος αυτού του κεφαλαίου».

Οι Queen έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια λόγω της ταινίας «Bohemian Rhapsody» του 2018 για την ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι που έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ακόμη, πάνω από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το μουσικό βίντεο του «Bohemian Rhapsody» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube τον Ιούλιο του 2019. Το θρυλικό βίντεο -το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975- έγινε το πρώτο που κυκλοφόρησε πριν από τη δεκαετία του 1990 και έφθασε το εντυπωσιακό ορόσημο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης