Σία Κοσιώνη: Η φωτογραφία και τα συγκινητικά λόγια για την απώλεια της Άλκης Ζέη

Σία Κοσιώνη: Η φωτογραφία και τα συγκινητικά λόγια για την απώλεια της Άλκης Ζέη

«Μας πήρες από το χεράκι και μας μεγάλωσες» 

sia_kosioni_9_2
Μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς που γνώρισε η Ελλάδα, η Άλκη Ζέη, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών. Η Σία Κοσιώνη είναι θαυμάστρια του σπουδαίου έργου της και γι’ αυτό θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα ιδιαίτερο μήνυμα μέσα από τα social media: «Μας πήρες από το χεράκι και μας μεγάλωσες. Αντίο αγαπημένη μας Άλκη. Σε περιμένουν τώρα τα χεράκια των παιδιών μας» έγραψε η δημοσιογράφος στη λεζάντα της φωτογράφιας που ανέβασε και στην οποία απεικονίζεται μαζί με την Άλκη Ζέα.


Η αγαπημένη και πολυμεταφρασμένη συγγραφέας άφησε παρακαταθήκη στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία την «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» και στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία «Το καπλάνι της βιτρίνας» και «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Τελευταία της δημόσια παρουσία ήταν τον Δεκέμβριο του 2019 στην κατάμεστη, από ενήλικες και μαθητές σχολείων, αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, σε μια τιμητική βραδιά που διοργανώθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου της βιβλίου «Ένα παιδί από το πουθενά» (εκδ.Μεταίχμιο).


Δείτε τη φωτογραφία της Σίας Κοσιώνη: 


siakossioni_88164914_218164542576900_1887588200512922105_n
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης