Στον δρόμο για τον θρόνο: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ετοιμάζεται για διάδοχος του πατέρα του

Στον δρόμο για τον θρόνο: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ετοιμάζεται για διάδοχος του πατέρα του

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την ενθρόνιση του πρίγκιπα Καρόλου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται ότι θα αναλάβει σημαντικό ρόλο - Ήδη μετέχει σε μυστικές συσκέψεις

prince_william
Ετοιμασίες για την επόμενη ημέρα φαίνεται ότι κάνει η βρετανική βασιλική οικογένεια, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ήδη να βρίσκεται σε διαδικασία ανάληψης καθηκόντων.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας και την ενθρόνιση του Καρόλου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται ότι θα χριστεί αυτόματα «Δούκας της Κορνουάλης», ενώ παράλληλα θα πάρει και περιουσία του δουκάτου αξίας 1 δισεκατομμυρίου στελρλίνων, σύμφωνα με την Daily Star.

Ήδη, ο δεύτερος τη τάξει διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει μετάσχει σε αρκετές συναντήσεις για το δουκάτο, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη μεγάλη αλλαγή.

Η τελευταία συνάντηση έγινε την τελευταία εβδομάδα, την πρώτη για το 2020. Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ περνά χρόνο με τα παιδιά του, κατά την περίοδο που δεν έχουν μαθήματα, ενώ επισκέφθηκε και τηνΟυαλία.

Η μετάβαση του δουκάτου της Κορνουάλης θα γίνει αυτόματα, μόλις ο Κάρολος στεφθεί μονάρχης, με αποτέλεσμα οι προετοιμασίες να αφορούν την μεγάλη ιδιωτική περιουσία που υπάρχει εκεί και από την οποία ο διάδοχος θα έχει εισοδήματα.

Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες στο Ηνωμένο Βασίλιο. Αναφέρεται ότι πέρυσι ο Κάρολος είχε εισόδημα 20,5 εκατομμυρίων στερλίνων, την οποία χρησιμοποίησε για να χρηματοδοτήσει τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες.

Κλείσιμο
Επίσης, χρησιμοποιεί την περιουσία για να καλύψει τα επίσημα έξοδα της οικογένειας -μεταξύ αυτών της οικογένειας του Γουίλιαμ και προηγουμένως των Σάσεξ, πριν γίνει το Megxit.

Σύμφωνα με ειδικούς, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος ετοιμάζεται να γίνει βασιλιάς, ο Γουίλιαμ ετοιμάζεται να γίνει πρίγκιπας της Ουαλίας και να αναλάβει τις ευθύνες και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτή τη θέση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραίτηση του Γουίλιαμ από τη θέση του πιλότου για να εργαστεί για τη βασιλική οικογένεια. Όσο περνά ο καιρός, η παρουσία του θα γίνει ακόμη πιο σημαντική και θα αφιερώνεται πλήρως στα βασιλικά του καθήκοντα. Και βεβαίως, ετοιμάζεεται για να γίνει Βασιλιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης