Ο Αντώνης Κανάκης το έσκασε (πάλι): Το παρασκήνιο της αποχώρησης-βόμβα από τον ΣΚΑΪ

Ο Αντώνης Κανάκης το έσκασε (πάλι): Το παρασκήνιο της αποχώρησης-βόμβα από τον ΣΚΑΪ

Ένα ακόμη τηλεοπτικό διαζύγιο έρχεται να προστεθεί στην τηλεοπτική καριέρα του παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα», ο οποίος μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια «δραπέτευσε» από δύο μεγάλα κανάλια

kanakis_main
Ηταν Οκτώβριος του 2018. Τότε, αν και πολλοί περίμεναν τις δύο εκπομπές του να αρχίσουν να προβάλλονται από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 βρέθηκαν μπροστά σε μία αναπάντεχη εξέλιξη. Την αποχώρηση των «Ράδιο Αρβύλα» από το κανάλι. Κάποιοι πιο υποψιασμένοι δεν εξεπλάγησαν. Από τον Σεπτέμβριο είχαν αρχίσει φήμες και ψίθυροι για προβλήματα στη σχέση του Αντώνη Κανάκη με τον ΑΝΤ1. Εφταιγε και η αδικαιολόγητη και ύποπτη καθυστέρηση της πρεμιέρας αλλά και κάποιες δηλώσεις παρουσιαστών και στελεχών που χρέωναν στον επικεφαλής του «Ράδιο Αρβύλα» κοψίματα, ματαιώσεις και αυστηρή κριτική εκπομπών στην late night ζώνη, της οποίας ήταν υπεύθυνος. Τότε οι Γιώργος Λιάγκας και Αντώνης Κανάκης βρέθηκαν στα χαρακώματα του Αμαρουσίου καθώς ο πρώτος θεωρούσε πως ο δημιουργός των «Ράδιο Αρβύλα» έφερε σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το αιφνίδιο κόψιμο του «late night show» του.

Από την πλευρά του, ο Κανάκης διέψευδε τις φήμες αλλά και τους σαφείς υπαινιγμούς που τον ήθελαν να φέρει την ευθύνη για όλα όσα συνέβαιναν. Αλλωστε στην επιστολή, που θα δημοσιοποιήσει και μέσω της οποίας θα κάνει γνωστή και επίσημα την απόφασή του να αποχωρήσει αυτός και η ομάδα του από τον ΑΝΤ1, αφιερώνει ένα μεγάλο κομμάτι προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Διαψεύδει την «παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου. Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1», διευκρινίζει και προσθέτει πως «ο ΑΝΤ1 ποτέ δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του» ενώ δε διστάζει να πει και πως ο ΑΝΤ1 «συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη…»

Ο ΑΝΤ1 αποφεύγει να απαντήσει σε όλα όσα του χρεώνει ο παρουσιαστής και περιορίζεται σε μία λιτή ευχαριστήρια ανακοίνωση για τα 21 χρόνια συνεργασίας τους. Όπως είναι φυσικό, η πόρτα του ΑΝΤ1 δεν κλείνει απλά. Κλειδώνει και δίχως να γίνει επίσημη τοποθέτηση, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, κάνουν λόγο για οριστική ρήξη των δύο πλευρών με έντονη δυσαρέσκεια.

Η μεταγραφή στον ΣΚΑΪ

Η συμφωνία της επόμενης συνεργασίας έρχεται πολύ σύντομα και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανακοινώνεται η έναρξη των δύο εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» στον ΣΚΑΪ μετά από συμβόλαιο το οποίο κανονικά θα έληγε τον Ιούνιο του 2020. Η late night ζώνη κάθε Δευτέρα και Τρίτη του ανήκει και ο ίδιος με την ομάδα του επιστρέφουν ορεξάτοι και καταφέρνουν να κάνουν και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Μετά την παύση του καλοκαιριού η πρεμιέρα ορίζεται άτυπα για τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, όπως συνήθιζε πάντα να κάνει η συγκεκριμένη ομάδα. Το γεγονός ότι ο Αντώνης Κανάκης περίμενε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, δίνει μία μικρή αναβολή η οποία διαρκώς ανανεώνεται και αρχίζει πάλι να δημιουργείται «σούσουρο» για το τι πραγματικά συμβαίνει. Αρχικά και οι δύο πλευρές διαψεύδουν όλους όσοι κάνουν λόγο για προβλήματα και διαφωνίες και μάλιστα αυτούς οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο Αντώνης Κανάκης δεν θα δεχτεί να συνυπάρξουν οι εκπομπές του με ένα ριάλιτι όπως το «Big Brother».

Μία ακόμη αναβολή καταγράφεται. Ο Ιανουάριος αν και θεωρείτο ο μήνας της πρεμιέρας δεν θα είναι τελικά, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τον Φεβρουάριο. Και ξαφνικά, τα μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, στην επίσημη σελίδα τους στα κοινωνικά δίκτυα οι «Ράδιο Αρβύλα» ανακοινώνουν την απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ΣΚΑΪ.

Κλείσιμο
Το κείμενο που δημοσίευσαν αναφέρει τα εξής: «Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για την ώρα, επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο. Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση.

Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του τύπου το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΪ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τα στελέχη του ΣΚΑΪ ενημερώνονται κι εκείνοι για την διακοπή της συνεργασίας και έκπληκτοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η απάντηση που δίνουν σε όλα όσα συνέβησαν είναι πως «Ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΚΑΪ. Ο σταθμός από την πρώτη ως και την τελευταία ημέρα ήταν τυπικός στις συμβατικές υποχρεώσεις του, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν τις τήρησε. Μετά από συνεχείς αναβολές και παράλογες απαιτήσεις ήλθε αυτή η ανακοίνωση από την πλευρά του για να οριστικοποιήσει την διακοπή της συνεργασίας του ΣΚΑΪ με την ομάδα του».

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του σταθμού, το τελευταίο διάστημα υπήρχε συχνή αλληλογραφία μέσω email με τον παρουσιαστή προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα και να επιστρέψουν οι εκπομπές του στο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με στελέχη του καναλιού, ο Αντώνης Κανάκης ζήτησε συγκεκριμένο lead in και έθεσε και κάποιες άλλες προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει η πρεμιέρα του, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο το κανάλι. Αυτοί μάλλον ήταν και οι λόγοι που οδήγησαν στη ρήξη.

Από την πλευρά του, ο ίδιος δε θέλει να ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και να μιλήσει με λεπτομέρειες για όλα όσα τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και αυτή την σκληρή ανακοίνωση εναντίον του ΣΚΑΪ. Είναι θυμωμένος και εξοργισμένος. Στην επικοινωνία του με λίγους έμπιστους φίλους και συνεργάτες απέφυγε να αναλύσει τα αίτια και περιορίστηκε στο να εκφράσει τα αρνητικά του συναισθήματα και την απογοήτευσή του. Θα μιλήσει αλλά όχι ακόμα. Ισως διαβάζοντας όλα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες και τις απαντήσεις του σταθμού να θελήσει να δώσει στη δημοσιότητα μία πιο αναλυτική ανακοίνωση, η οποία θα αποκαλύπτει λεπτομέρειες μιας συνεργασίας που έληξε άδοξα πριν καλά καλά «ανθίσει».


Δείτε βίτεο: Ο Αντώνης Κανάκης το έσκασε (πάλι): Το παρασκήνιο της αποχώρησης από τον ΣΚΑΪ
Ο Αντώνης Κανάκης το έσκασε (πάλι): Το παρασκήνιο της αποχώρησης από τον ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης