Τηλεοπτικά παρασκήνια: Ο Ντάνος αποχωρεί και ο Ατζούν έρχεται

Off stage τηλεοπτικά παρασκήνια, ειδήσεις, αποκαλύψεις και απρόοπτα

****Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το αν τελικά η ΕΡΤ έχασε τα πλάνα από την άφιξη του Πρωθυπουργικού ζεύγους στον Λευκό Οίκο ή αν ακολουθώντας το “γράμμα του νόμου” άφησε τον ΣΚΑΪ να κόψει πρώτος το νήμα. Το πρόβλημα είναι ότι παρά την σοβαρότητα της κατάστασης και το σαφές τεχνολογικό προβάδισμα της η δημόσια τηλεόραση δεν τα κατάφερε για μία ακόμη φορά. Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τα πλάνα από κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε και τις άτυπες ενημερώσεις που διοχετεύτηκαν προκειμένου να “μαζευτεί” η κατάσταση. Εχει να κάνει με την απώλεια εμπιστοσύνης του τηλεοπτικού κοινού. Η ΕΡΤ έχει χάσει την θέση της στο τηλεκοντρόλ, δεν συνιστά επιλογή για πολλούς ή μάλλον για τους περισσότερους. Επιπλέον ακόμη και οι ενημερωτικές εκπομπές, ειδικά το “Δέκα” δείχνουν άνευρες και αδύναμες μπροστά στους καταιγιστικούς ρυθμούς της επικαιρότητας. Αστοχίες τόσο σε επίπεδο καλεσμένων όσο και σε συνολική εικόνα και στη σκαλέτα.


****Από την άλλη σίγουρα υπάρχουν στο Ραδιομέγαρο εκπομπές πολύ αξιόλογες οι οποίες αδικούνται. Οπως το κλασικό “Artweek” της εξαιρετικής Λένας Αρώνη, οι ενδιαφέρουσες “Ιστορίες μόδας” με την Σάντυ Τσαντάκη, το μοναδικό “Μονόγραμμα του Γιώργου Σγουράκη το οποίο συνιστά “τηλεοπτικό πανεπιστήμιο” -ας μου επιτραπεί ο όρος- και έχει τιμηθεί και από την Ακαδημία Αθηνών.


****Οι παρουσιάστριες ειδήσεων καλό θα ήταν εκτός από καλοντυμένες να φροντίζουν να μην προδίδουν τις κομματικές αδυναμίες τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ας θυμηθούμε κάποιες στιγμές και την έρμη τη δημοσιογραφική δεοντολογία.


****Η επιστροφή του “My style rocks” στον ΣΚΑΪ ισοδυναμεί με ολική επαναφορά του Ατζούν Ιλιτζαλί. Ηδη τα τηλεοπτικά δίχτυα του έχουν απλωθεί τόσο πολύ που άγγιξαν και την επόμενη σεζόν ως το καλοκαίρι του 2021. Το “Survivor” επιστρέφει δυναμικά.


**** Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στη σειρά του ΑΝΤ1 “Αν ήμουν πλούσιος”. Είκοσι επεισόδια είχαν συμφωνηθεί με στόχο να τονωθεί η τηλεθέαση αλλά μάλλον δεν φάνηκε και τόσο...


**** Ολη η συζήτηση που αφορά το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κοινωνιολογικά αλλά όχι τηλεοπτικά. Δίχως κάποιος να έχει ακριβείς πληροφορίες, για κάτι που εδώ και χρόνια η παρουσιάστρια έχει αποδείξει ότι μπορεί και κρατά επτασφράγιστο μυστικό, μπορεί και δημιουργεί σενάρια τα οποία στην πραγματικότητα ελάχιστα αφορούν το τηλεοπτικό κοινό. Κι όμως θα μας βρει το καλοκαίρι και όλο αυτό θα συνεχίζεται.


****Ανδρέα, περαστικά. Από καρδιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr