Roxette: «Έφυγε» το κορίτσι με τα κοντά μαλλιά που άκουγε την καρδιά της

Roxette: «Έφυγε» το κορίτσι με τα κοντά μαλλιά που άκουγε την καρδιά της

Η Marie Fredriksson έσβησε χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο μετά από δεκαεπτά χρόνια αγώνα, βυθίζοντας στη θλίψη την παγκόσμια μουσική σκηνή

roxette-1
Τα παιδιά είχαν κοιμηθεί. Η νύχτα είχε απλώσει για τα καλά το πέπλο της και η Marie κάθισε στο σαλόνι να χαλαρώσει και να αφήσει τις σκέψεις της καθημερινότητας που έχει μια μητέρα.

Μετά από λίγο άρχισε να γράφει στίχους. Στίχους που έβγαιναν αβίαστα από μέσα της, εκείνη την ήσυχη ώρα που τίποτε δεν ακουγόταν εκτός ίσως από την ανάσα της. Αυτή που σταμάτησε να ακούγεται χθες που η Marie έφυγε από την ζωή, αφήνοντας πίσω της τον μύθο των Roxette, μια οικογένεια που λάτρευε και πολλά τραγούδια που σημάδεψαν την pop των 90's.

Ο καρκίνος, με τον οποίο πάλευε από το 2002, δεν σταμάτησε ποτέ ουσιαστικά να της επιτίθεται κι αυτή να τον παλεύει με θάρρος και παρρησία. Την νίκησε τελικά σκορπίζοντας θλίψη στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και στους εκατομμύρια οπαδούς του ντουέτου των Roxette που είχε σχηματίσει μαζί με τον Per Gessle, στα μέσα της δεκαετίας του 80.

Ο συνοδοιπόρος της σε μια διαδρομή που σημάδεψε εφηβικές καρδιές σε όλο τον κόσμο με τραγούδια σαν το «The Look» και «It must have been love» μεταξύ άλλων την αποχαιρέτησε με μια τρυφερή ανάρτηση γράφοντας: «Όλη μου την αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου. Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο». Ναι, τίποτε δεν θα είναι ξανά το ίδιο για τους πάλαι ποτέ έφηβους που χόρευαν το «Listen to your heart» σε σπιτικά πάρτι με χαμηλά φώτα φλερτάροντας το κορίτσι που τους άρεσε.

Roxette - Listen To Your Heart - Live In Santiago, Chile 2012


Το κορίτσι με τα κοντά μαλλιά

Κλείσιμο
Ένα κορίτσι με κοντά μαλλιά ήταν και η Marie Fredriksson, που γεννήθηκε το 1958, σε μια μικρή πόλη της Σουηδίας, η τελευταία από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Fredriksson. Μεγάλωσε όμορφα και ας της έλειπαν κάποια πράγματα που άλλα παιδιά είχαν, αφού οι γονείς της τα έφερναν δύσκολα βόλτα, κάνοντας ακόμη και δύο δουλειές για να τα φέρουν βόλτα.
Αγάπησε από μικρή την μουσική ακούγοντας Beatles στην αρχή, Deep Purple στην εφηβεία και Joni Mitchell όταν ήταν πια μια όμορφη νεαρή κοπέλα. Σπούδασε σε μουσικό σχολείο και εμφανίστηκε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, όταν πήρε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, αγνοώντας ότι μια γνωριμία θα άλλαζε την ζωή της.


rox


Ο Per Gessle ήταν ήδη διάσημος μουσικός στην Σουηδία όταν άκουσε την Marie να τραγουδάει το 1980 και ήταν αυτός που την παρότρυνε να ξεκινήσει σόλο καριέρα. Έγιναν κολλητοί φίλοι και το 1986 φόρμαραν τους Roxette ξεκινώντας μια διαδρομή που τους έχρισε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα pop ντουέτα την δεκαετία του '90. Το «Look Sharp» που κυκλοφόρησε το 1988 ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους μετά το «Pearls of Passion» και αυτό που τους εκτόξευσε στην κορυφή. Πήγε στο Νο 1 εικοσιτεσσάρων χωρών στην Ευρώπη και χάρη σε έναν Αμερικανό φοιτητή, τους έκανε διάσημους στην ιδιαίτερα δύσκολη αγορά των ΗΠΑ.

Ο Dean Gushman που συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, πήρε μαζί του τον δίσκο του συγκροτήματος όταν επέστρεψε στην Μινεσότα και τον πήγε στο ραδιοφωνικό σταθμό KDWB. Είχε πάθει πλάκα με το «The Look» και αυτό έπαθαν και οι παραγωγοί του σταθμού που άρχισαν να το παίζουν συνέχεια, με συνέπεια σε λίγες εβδομάδες να γίνει hit σε όλη την Αμερική.

ROXETTE -LIVE- "It Must Have Been Love" @Berlin June 27, 2015


Τα ρεκόρ και η μοίρα

Μπορεί οι Roxette να μην μεσουράνησαν για χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει 75.000.000 δίσκους σε όλο τον κόσμο και έγιναν το δεύτερο πιο επιτυχημένο συγκρότημα μετά τους ABBA. Παντρεμένη με τον μουσικό Mikael Bolyos, η Marie απέκτησε μαζί του δύο παιδιά και μέχρι εκείνη την ημέρα του 2002 που λιποθύμησε ξαφνικά, ζούσε μια όμορφη ζωή.

Η διάγνωση ήταν ένα σοκ. Όγκος στον εγκέφαλο είπαν οι γιατροί με πιθανότητες επιβίωσης που δεν ξεπερνούσαν το 25%, χωρίς μάλλον να γνωρίζουν την δύναμη που έκρυβε μέσα της και την θέληση για ζωή που είχε η Marie.

Μετά την εγχείρηση άρχισαν οι χημειοθεραπείες με όλα όσα προκαλούν σε έναν οργανισμό, όμως αυτή η γυναίκα ήθελε να ζήσει και κατάφερε να τους διαψεύσει. Για τα επόμενα τρία χρόνια έμαθε να ζει με τον καρκίνο, να τον πολεμάει και να ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα γίνει τελείως καλά, έστω και αν η αρρώστια επέστρεφε πάντα. Τον Οκτώβριο του 2005, πίστεψε ότι τον νίκησε και το ανακοίνωσε δημόσια τονίζοντας ότι ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ είχε ήδη κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Changes».

Ήταν μια προσωπική δουλειά και το εξώφυλλο «ντύθηκε» με σκίτσα της Marie που ζωγράφισε όταν έμαθε ότι «χτυπήθηκε» από την επάρατη νόσο.

Roxette - The Look (live)


Η τελευταία περιοδεία των Roxette πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν ένα επίσημο αντίο αφού το 2016 κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο «Good Karma». H Marie ήθελε να περιοδεύσουν, αλλά οι γιατροί της το απαγόρευσαν για να μην επιβαρύνει τον οργανισμό της, αφού ο καρκίνος ήταν πάντα εκεί και δεν την άφηνε. Ο τίτλος του τελευταίου άλμπουμ των Roxette δεν επιβεβαιώθηκε για την γοητευτική Marie, που πάλεψε γενναία αλλα τελικά δεν τα κατάφερε.

Για πολύ κόσμο θα είναι για πάντα το κορίτσι με τα κοντά μαλλιά που απογείωνε με την φωνή της τα τραγούδια που έγραφε. Αυτά που «άκουγε» μέσα από την καρδιά της...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης