Πέθανε σε ηλικία 34 ετών ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge

Πέθανε σε ηλικία 34 ετών ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge

Ο πρώην σταρ του κολεγιακού μπέιζμπολ Πιτ Φρέιτις έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέριγκ ή αλλιώς τη νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS 

14818724
Ο Πιτ Φρέιτις, ο εμπνευστής του πιο viral challenge στα social media, το Ice Bucket Challenge, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών.  Ο πρώην σταρ του κολεγιακού μπέιζμπολ έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέριγκ ή αλλιώς τη νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS ή Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis).


Διαγνώστηκε με τη νόσο το 2012 σε ηλικία 27 ετών. Ένας από τους στόχους της πρόκλησης με το κουβά με το παγωμένο νερό ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο μέσα από κάτι διασκεδαστικό ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την επιστημονική έρευνα της νόσου και την αντιμετώπισή της.


Ο Πιτ πέθανε περιστοιχισμένος από τους συγγενείς του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα. «Ο Πιτ ήταν πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο. Αντλούσαν δύναμη από το δικό του κουράγιο και την αποφασιστικότητά του. Ήταν γεννημένος αρχηγός», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειας του Φρέιτις.  Πράγματι το Ice Bucket Challenge έγινε ανάρπαστο, κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές και βοήθησε στη χρηματοδότηση ερευνών για τη νόσο.



Pete Frates, who inspired the ice bucket challenge, dies at 34


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης