Τζον Βαρβάτος: Έρχεται στην Αθήνα για την παγκόσμια πρώτη της σειράς του για τους Led Zeppelin

Τζον Βαρβάτος: Έρχεται στην Αθήνα για την παγκόσμια πρώτη της σειράς του για τους Led Zeppelin

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής θα παρουσιάσει την συλλεκτική σειρά που δημιούργησε και είναι αφιερωμένη στο ροκ συγκρότημα-θρύλο

varvatos-zep3
Την ερχόμενη Τρίτη, ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής Τζον Βαρβάτος θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρουσιάσει την νέα του συλλογή, η οποία είναι αφιερωμένη στους Led Zeppelin.

Πρόκειται για την Led Zeppelin Capsule Collection, μια σειρά εμπνευσμένη από το dress code του διάσημου συγκροτήματος και η ελληνική πρωτεύουσα είναι ο πρώτος του σταθμός.

varvatos-zep
Η παρουσίαση θα γίνει στο Attica της οδού Πανεπιστημίου, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τον άνθρωπο που έχει ντύσει δεκάδες διάσημους ροκ σταρ.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται ο Λένι Κράβιτς, οι Κις, ο Ίγκι Ποπ, ο Άλις Κούπερ, οι Γριν Ντέι, οι Βέλβετ Ρεβόλβερ, οι Δε Ρουτς και ο κιθαρίστας των Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ
.
Κλείσιμο
Όταν τον συνάντησα πριν από εννιά χρόνια, ο Τζον Βαρβάτος είχε μόλις αρχίσει να γίνεται γνωστός στη χώρα μας. Στην Αμερική αυτός ο Έλληνας που κατάγεται από το χωριό Πουλάτα της Κεφαλλονιάς ήταν ήδη τότε ένα καυτό όνομα και είχε ήδη βραβευτεί ως σχεδιαστής της χρονιάς το 2005.

Γεννημένος στο Ντιτρόιτ πριν από 65 χρόνια μεγάλωσε στο Άλεν Παρκ του Μίτσιγκαν και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της πόλης πριν καταπιαστεί με τα ρούχα. Παθιασμένος με το ροκ-ουσιαστικά αυτό τον ώθησε να ασχοληθεί με την μόδα-δούλεψε δίπλα σε τεράστια ονόματα όπως τον Κάλβιν Κλάιν και τον Ραλφ Λόρεν πριν αποφασίσει το 1999 να ακολουθήσει τον δικό του fashion δρόμο.

Από την πρώτη του συλλογή μέχρι σήμερα παραμένει ένας άνθρωπος με φρέσκιες ιδέες, ο οποίος εξακολουθεί να λανσάρει ρούχα που πρωτίστως φοράει ο ίδιος. Σε εκείνη την κουβέντα μας, μου είχε εξομολογηθεί ότι θα ήθελε να ανοίξει μια δική του μπουτίκ στην Αθήνα, κάτι που τελικά δεν έκανε, ίσως επειδή τότε δεν πίστευε τόσο ότι θα πιάσει.

Θήτευσε ως κριτής μαζί με την Τζέσικα Σίμσον και την Νικόλ Ρίτσι στο αμερικάνικο Fashion Star το οποίο παρουσίαζε η Ελ Μακφέρσον και εξακολουθεί να βγάζει τα δικά του Converse, σε μια συνεργασία με την γνωστή εταιρία που εκτόξευσε τη φήμη του.

Όταν θέλει να αποδράσει για λίγο από την καθημερινότητα της Νέας Υόρκης, πετάγεται μαζί με την γυναίκα και την κόρη του στο νησί Μυστίκ της Καραϊβικής, νοικιάζει μια βίλα κοντά στη θάλασσα και χαλαρώνει.

varvatos-zep2


Όπως είχε δηλώσει και στην «βίβλο» όπως αποκαλούν το περιοδικό Vanity Fair, παίρνει μαζί του μόνο εσπαντρίγιες, μαγιό, βερμούδες και t-shirts, ενώ απαραίτητο είναι και το I-pod του στο οποίο έχει φορτώσει δέκα χιλιάδες τραγούδια.

Στην Ελλάδα δεν έρχεται συχνά, μιλάει όμως λίγα ελληνικά και εξακολουθεί να αγαπάει την Κεφαλλονιά, το νησί από όπου κατάγεται, αφού οι υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν υπερατλαντικές διακοπές τα τελευταία χρόνια.

Από το Ντιτρόιτ όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέχρι το Σόχο, όπου άνοιξε το πρώτο του μαγαζί και το θρυλικό κλαμπ CBGB το οποίο αγόρασε και στέγασε μια εμβληματικής μπουτίκ του, η διαδρομή του Τζον Βαρβάτος είναι ένα ροκ μονοπάτι που τον οδήγησε στην κορυφή.

Την Τρίτη θα μας χαρίσει λίγη από την αύρα του στην παρουσίαση της Αθήνας, τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας για την παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής.

Θα είναι σίγουρα ένα rock απόγευμα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης