Ο πρίγκιπας Χάρι κατέθεσε μήνυση σε Sun και Daily Mirror

Ο πρίγκιπας Χάρι κατέθεσε μήνυση σε Sun και Daily Mirror

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάρι κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κινητό του παρακολουθείται από τους δύο κολοσσούς της ενημέρωσης στη Βρετανία

harrymeghan0
Ο πρίγκιπας Χάρι κατέθεσε μήνυση εναντίον των ιδιοκτητών της Sun και της Daily Mirror, καθώς υποστηρίζει ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο του. Η κίνηση αυτή του πρίγκιπα Χάρι είναι ακόμα μία «μάχη» στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η βασιλική οικογένεια με τον βρετανικό Τύπο. Πηγή της οικογένειας άφησε να διαρρεύσει ότι ο Χάρι κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κινητό του παρακολουθείται από τους δύο κολοσσούς της βρετανικής ενημέρωσης.



Πριν λίγες ημέρες αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως η Μέγκαν Μαρκλ έλαβε την ασυνήθιστη απόφαση να μηνύσει τον εκδότη της εφημερίδας Mail on Sunday, που δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει η δούκισσα στον πατέρα της.  Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή χθες, καθώς ο ο πρίγκιπας Χάρι εξαπέλυσε μια πολύ προσωπική επίθεση στον βρετανικό Τύπο και υπερασπίστηκε τη σύζυγό του. «Έχασα την μητέρα μου και τώρα βλέπω την σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δούκας του Σάσεξ.


Η δήλωση, που εκδόθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ζευγαριού την Τρίτη, δημοσιεύθηκε καθώς η Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να έχει κινήσει διαδικασία στο ανώτατο δικαστήριο για παράνομη χρήση ιδιωτικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων.


Ο πρίγκιπας Χάρι στη δήλωσή του τονίζει ότι σέβεται τη σημασία της αντικειμενικής και αληθινής δημοσιογραφίας, αλλά κατηγόρησε μερίδα του Τύπου ότι «κάνουν καμπάνιες εναντίον ατόμων χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες». «Η ανελέητη καμπάνια κλιμακώθηκε τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και ενώ μεγαλώνει τον νεογέννητο γιο μας», τόνισε. Μάλιστα, συνέκρινε την αντιμετώπιση που έχει η Μέγκαν Μαρκλ από τα ΜΜΕ με την κατάσταση που βίωνε η μητέρα του.

«Ο βαθύτερος φόβος μου είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται. Ερχεται μια στιγμή που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντιδράσεις σε αυτή τη συμπεριφορά, γιατί καταστρέφει ανθρώπους και καταστρέφει ζωές. Για να το πω απλά, είναι bullying, που φοβίζει και φιμώνει τους ανθρώπους. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν μπορούμε, και δεν θα το κάνουμε, να πιστέψουμε σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει λογοδοσία για αυτό», δήλωσε οργισμένος ο πρίγκιπας Χάρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης