Γκουίνεθ Πάλτροου: Ο άνθρωπος-ορχήστρα πίσω από τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Γκουίνεθ Πάλτροου: Ο άνθρωπος-ορχήστρα πίσω από τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ήταν η πρώτη που μίλησε στους δημοσιογράφους των New York Times οι οποίοι ξεμπρόστιασαν τον παραγωγό του Χόλιγουντ - «Προσπάθησε να "στρατολογήσει» και άλλες ηθοποιούς να μιλήσουν» γράφουν σε βιβλίο τους

gw34
Η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου φέρεται, σύμφωνα με τους New York Times, να είναι ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε τις αποκαλύψεις κατά του παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν που τελικά οδήγησαν στην απόλυσή από την εταιρεία του και την άσκηση διώξεων σε βάρος του.

Στο βιβλίο με τίτλο «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement» που υπογράφουν οι δύο δημοσιογράφοι των ΝΥΤ οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2017 δημοσίευσαν το πρώτο ρεπορτάζ-βόμβα για τον Γουάινστιν «η Πάλτροου φοβόταν να μιλήσει επώνυμα αλλά έγινε μια κρίσιμη πηγή καθώς μοιράστηκε μαζί μας τις δικές της εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης προσπαθώντας να "στρατολογήσει» και άλλες ηθοποιούς να μιλήσουν».

«Η Γκούινεθ ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ήταν αποφασισμένη να μας βοηθήσει με την έρευνα για τον Γουάινστιν ακόμα και όταν αυτός εμφανίστηκε νωρίς σε ένα πάρτι στο σπίτι της υποχρεώνοντάς την να κρυφτεί στο μπάνιο (σ.σ. ενώ τους μιλούσε)» είπαν οι δύο δημοσιογράφοι που εμφανίστηκαν στην εκπομπή Today Show.

Ο Γουάινστιν, ο οποίος αναμένεται το προσεχές διάστημα να οδηγηθεί σε δικαστήριο για ορισμένες από τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετωπίζει, αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των θυμάτων του.

Στο βιβλίο τους οι δύο δημοσιογράφοι περιγράφουν και τις κινήσεις της δικηγόρου του Γουάινστιν, Λίζα Μπλουμ, προκειμένου να υπονομεύσει την Ρόουζ ΜακΓκάουαν που είχε, επίσης, κατηγορήσει τον πελάτη της.

«Μπορούμε να "φυτέψουμε" ένα άρθρο που να την εμφανίζει ως χαμένη έτσι ώστε όταν κάποιος την ψάχνει στο Google να εμφανίζεται και έτσι να χάνει την αξιοπιστία της» έγραφε σε σημείωμα προς τον Γουάινστιν.

Κλείσιμο
«Αυτό που έκαναν οι άνθρωποι αυτοί σε μένα ήταν συστηματικά κακό. Δεν το είχα ξανακούσει ποτέ και έχω σοκαριστεί. Αυτή η γυναίκα δεν πρέπει να εργαστεί ποτέ ξανά» ήταν η απάντηση της ΜακΓκάουαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης