Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο... καταχειροκροτήθηκε στο Σάλτσμπουργκ παρά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση!

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο... καταχειροκροτήθηκε στο Σάλτσμπουργκ παρά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση!

Το κοινό του φεστιβάλ υποδέχτηκε χειροκροτώντας όρθιο τον Ντομίνγκο στη σκηνή, κατά την πρώτη εμφάνιση του Ισπανού τενόρου μετά το σκάνδαλο για τη σεξουαλική παρενόχληση

placido
Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι μουσικόφιλοι θεατές του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στον θρύλο της όπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο, εχθές, Κυριακή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το κοινό του φεστιβάλ υποδέχτηκε χειροκροτώντας όρθιο τον Ντομίνγκο στη σκηνή, κατά την πρώτη εμφάνιση του Ισπανού τενόρου μετά το σκάνδαλο για τη σεξουαλική παρενόχληση.

«Θρίαμβος στο Σάλτσμπουργκ, το κοινό χειροκρότησε όρθιο τον Ντομίνγκο παρά την υπόθεση του #MeToo» γράφει το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας Kleine Zeitung, μετά την ερμηνεία του 79χρονου στην όπερα «Λουίζα Μίλερ» του Τζουζέπε Βέρντι, η οποία ανεβηκε στο πλαίσιου του διάσημου ετήσιου φεστιβάλ της Αυστρίας.



Κλείσιμο
Οκτώ τραγουδίστριες και μια χορεύτρια κατήγγειλαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Associated Press ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τενόρο, σε περιστατικά που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980. Ειδικότερα, οι καταγγέλλουσες ισχυρίστηκαν ότι ο Ντομίνγκο εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως ένας από τους διασημότερους τραγουδιστές της όπερας, για να τις πιέσει να συνάψουν σεξουαλική σχέση μαζί του.

Μετά τις καταγγελίες και τον σάλο που προκλήθηκε, η Όπερα τους Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι «θα διερευνήσει αυτούς τους ανησυχητικούς ισχυρισμούς», ενώ η Όπερα της Φιλαδέλφειας απέσυρε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Ντομίνγκο να τραγουδήσει σε πρεμιέρα στις 18 Σεπτέμβρη.

Παρά τις αντιδράσεις σε αμερικανικές όπερες, ο επικεφαλής του φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία διαβεβαίωσε το κοινό ότι ο διάσημος τενόρος θα εμφανίζονταν στη σκηνή, όπως είχε προγραμματιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης