Σεΐχης του Ντουμπάι και πριγκίπισσα της Ιορδανίας: Στα όρια της διπλωματικής κρίσης Βρετανία και ΗΑΕ

Σεΐχης του Ντουμπάι και πριγκίπισσα της Ιορδανίας: Στα όρια της διπλωματικής κρίσης Βρετανία και ΗΑΕ

Στις 30 Ιουλίου η συζήτηση για το ακριβότερο διαζύγιο - Το ζευγάρι έχει προσλάβει για τη «λύση» του γάμου του δύο από τις καλύτερες δικηγόρους διαζυγίων celebrities στη Βρετανία - Τι εμπλοκή μπορεί να έχει η βασίλισσα Ελισάβετ σε αυτόν τον χωρισμό

dubai
Απρόβλεπτες διαστάσεις αναμένεται να πάρει στη Βρετανία η «λύση» του γάμου του 69χρονου σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ και της 45χρονης συζύγου του, πριγκίπισσας Χάγια, ετεροθαλούς αδελφής του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, καθώς διαφαίνεται διπλωματική κρίση μεταξύ Βρετανίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόσφατα η έκτη σύζυγος του ισχυρού άνδρα του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το έσκασε μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της παίρνοντας μαζί της και το ποσόν των 34 εκατ. ευρώ για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή μακριά από τον σύζυγό της, ο οποίος πιστεύεται πως την κακοποιούσε. Η πριγκίπισσα Χάγια με τη βοήθεια Γερμανού διπλωμάτη ταξίδεψε αρχικά στη Γερμανία και κατέληξε στο Λονδίνο, όπου και διατηρεί πολυτελή κατοικία κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο, ο γάμος του ζευγαριού θα «λυθεί» στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου στις 30 Ιουλίου μετά από αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος ο σεΐχης. Όμως, η θέση της βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη στην νομική διαμάχη των δύο καλών της φίλων, αφού η 93χρονη μονάρχης της Γηραιάς Αλβιόνας διατηρεί φιλικές σχέσεις, τόσο με τον πλούσιο σεΐχη, όσο και με την κόρη του αγγλόφιλου τέως βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν. Η Ιορδανία ήταν ανέκαθεν σύμμαχος της Βρετανίας και όταν ο βασιλιάς Χουσεΐν απεβίωσε το 1999, ο πρίγκιπας Κάρολος παρακολούθησε την κηδεία του μονάρχη.

Από την πλευρά της η βασίλισσα και το εν διαστάσει ζευγάρι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα άλογα και πάντοτε έδιναν το «παρών» στις διάσημες ιπποδρομίες του Άσκοτ, κάθε Ιούνιο. Ο δισεκατομμυριούχος σεΐχης έχει στην ιδιοκτησία του την Godolphin stables, που είναι η πιο επιτυχημένη επιχείρηση για ιππικούς αγώνες στο Σάφολκ. Η πριγκίπισσα Χάγια διαθέτει δικά της άλογα αγώνων και η ίδια συμμετείχε στο άθλημα της ιππασίας στους Ολυμπιακούς του 2000. Η σχέση της πριγκίπισσας της Ιορδανίας με την «αειθαλή» βασίλισσα Ελισάβετ είναι τόσο στενή, που οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν και ήπιαν τσάι στο κάστρο του Ουίνδσορ τον Μάιο.

Δημοσιεύματα από χώρες του Κόλπου αναφέρουν πως η όμορφη πριγκίπισσα είχε αναζητήσει καταφύγιο σε ένα από τα παλάτια της βασίλισσας καθώς φοβάται για τη ζωή της ή ακόμα για ενδεχόμενη απαγωγή και αισθάνεται ανασφαλής στη βρετανική πρωτεύουσα. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε διακυβεύονται οι διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αποτελούν σύμμαχο - κλειδί της χώρας στον Περσικό Κόλπο.

Η πριγκίπισσα, που είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή στις 20 Μαΐου και έπαψε να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συνήθιζε να ανεβάζει φωτογραφίες για το φιλανθρωπικό της έργο.

Για το μεγαλύτερο διαζύγιο στα χρονικά της Βρετανίας ο κάθε αντίδικος από την πλευρά του έχει ήδη επιστρατεύσει δύο από τις πιο δυναμικές δικηγόρους διαζυγίων στη Βρετανία, οι οποίες στο παρελθόν ανέλαβαν τα διαζύγια γνωστών celebrities και η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή. Ο μεν σεΐχης έχει προσλάβει την δικηγόρο Έλεν Γουόρντ, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από τη Μαντόνα ενώ η πριγκίπισσα Χάγια έχει στο πλευρό της τη δικηγόρο Φιόνα Σάκλετον, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την Νταϊάνα και του πρίγκιπα Ανδρέα από τη Σάρα Φέργκιουσον.

Δείτε βίντεο: Σεΐχης  Ντουμπάι - Πριγκίπισσα Ιορδανίας:  Το διαζύγιο προκαλεί διπλωματική κρίση!
Σεΐχης  Ντουμπάι - Πριγκίπισσα Ιορδανίας:  Το διαζύγιο προκαλεί διπλωματική κρίση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης