Η σκηνοθέτης της ταινίας που έκανε τον κόσμο να φεύγει από το σινεμά απαντάει για τις σκηνές βιασμού

Η σκηνοθέτης της ταινίας που έκανε τον κόσμο να φεύγει από το σινεμά απαντάει για τις σκηνές βιασμού

Το κοινό δεν αντεχε τη βία και τους βιασμούς και έφευγε από την αίθουσα

Nightingale
Το ένα μετά το άλλο κάνουν την εμφάνισή τους στον διεθνή Τύπο τα δημοσιεύματα για τη νέα ταινία της Jennifer Kent (είχε σκηνοθετήσει το Babadook) The Nightingale.

Ο λόγος είναι οι έντονες αντιδράσεις του κοινού στις ωμές σκηνές βίας, που αναγκάζουν πολλούς να φεύγουν από την κινηματογραφική αίθουσα στα πρώτα λεπτά προβολής.

Είναι τέτοιος ο σάλος που έχει προκληθεί που η Kent θέλησε να απαντήσει σε όσους την κατηγορούν (θεατές και κριτικούς) για υπερβολική βία.

Η σκηνοθέτης χαρακτήρισε την ταινία της ως μία «ειλικρινή και απαραίτητη απεικόνιση» μίας ιστορικής περιόδου γεμάτης βία. Το φιλμ μας μεταφέρει στην Τασμανία το 1825 και μας δείχνει την ιστορία της Claire (Aisling Fanciosi), η οποία έπειτα από φριχτά βασανιστήρια και τη δολοφονία της οικογένειάς της, αποφασίζει να εκδικηθεί.

Μέσα στα πρώτα λεπτά της ταινίας βλέπουμε την Claire να βιάζεται πολλές φορές από διάφορους δράστες. Μάλιστα την τελευταία φορά που βιάζεται παρακολουθούμε ταυτόχρονα στο διπλανό δωμάτιο να σκοτώνουν τον άντρα και το μωρό της.

Αυτή η σκηνή ήταν το σημείο που έφυγαν οι περισσότεροι θεατές από την αίθουσα, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν δυνατές φωνές από κόσμο που είχε τρομάξει και δεν άντεχε το θέαμα, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Η Kent ήταν καλεσμένη τη Δευτέρα σε μία προβολή, από την οποία επίσης αποχώρησαν πολλοί θεατές. Έτσι η σκηνοθέτης όταν πήρε τον λόγο μετά το τέλος της προβολής έπρεπε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις του κοινού.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης