Κώστας Ευριπιώτης: Η ζωή του, η αγάπη του για το θέατρο, η σχέση του με το Θεό και ο θάνατος που τον συγκλόνισε

Κώστας Ευριπιώτης: Η ζωή του, η αγάπη του για το θέατρο, η σχέση του με το Θεό και ο θάνατος που τον συγκλόνισε

Μόλις στα 56 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός -Την Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει η κηδεία του

Kostas_Evripiotis
Μόλις στα 56 του χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο. Αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια. Τα προβλήματα με την υγεία του ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στο θεατρικό σανίδι για την παράσταση «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης». Μάλιστα είχε κάνει την φωτογράφηση και τις πρόβες για το ρόλο του. Η αντίστροφη μέτρηση για την υγεία του είχε ξεκινήσει. Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και ενώ φαινόταν ότι είχε ξεπεράσει το πρόβλημα τον περασμένο Φεβρουάριο εισήχθη στο Σπηλιωπούλειο νοσοκομείο και νοσηλευόταν μέχρι και χθες το βράδυ όπου έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Kostas_Evripiotis1


Βράχοι στο πλευρό του η σύντροφός του και οι γιοι του
Ο Κώστας Ευριπιώτης όλο αυτό το διάστημα που δοκιμάστηκε σκληρά είχε στο πλευρό του τη σύντροφό του Λίλιαν Μπότση, τους δυο τους γιους Αδαμάντιο και Ίωνα και την πρώην σύζυγό του Βάλια Κωστοπούλου. Ο έρωτάς του με την Λίλιαν Μπότση κρατούσε από παλιά καθώς οι δυο τους μπορεί να ήταν ζευγάρι τα τελευταία χρόνια αλλά η σχέση τους είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του ΄80. Τότε που η Λίλιαν δίδασκε κλασικό μπαλέτο και κινησιολογία, στην δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και ο Κώστας είχε πάει εκεί για να σπουδάσει υποκριτική. Τότε έζησαν ένα δυνατό έρωτα ο οποίος όμως έληξε και οι δυο τους τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους. Η μοίρα τους ένωσε ξανά πριν λίγα χρόνια και από τότε ήταν αχώριστοι...

Lilian-Evripiotis
Lilian-Evripiotis1
Κώστας Ευριπιώτης - Λίλιαν Μπότση, ένας μεγάλος έρωτας: Ήταν ζευγάρι από παλιά, χώρισαν, τα ξαναβρήκαν και τελικά τους χώρισε οριστικά ο θάνατος

Ο γάμος με τη Βάλια Κωστοπούλου και η απόκτηση των Αδαμάντιου και Ίωνα
Κλείσιμο
O Κώστας Ευριπιώτης παντρεύτηκε τη Βάλια Κωστοπούλου και απέκτησαν μαζί δυο γιους τον Αδαμάντιο και τον Ίωνα. Παρά το γεγονός ότι οι δυο τους είχαν χώρισει εδώ και χρόνια η Βάλια στάθηκε δίπλα του στο νοσοκομείο μαζί με τα παιδιά τους. Σε πρόσφατες δηλώσεις της στην εφημερίδα Espresso είχε πει: O Κώστας για μένα και τα παιδιά είναι η οικογένειά μας τον αγάπησα πολύ και τον αγαπώ… Έδωσε νόημα στη ζωή μου χαρίζοντάς μου το πιο πολύτιμο δώρο… Τα παιδιά μας».


Evripiotis_Family
Με τη Βάλια Κωστοπούλου ο Κώστας Ευριπιώτης απέκτησε δυο υπέροχους γιους, τον Αδαμάντιο και τον Ίωνα. Η φωτογραφία είναι από την προσωπική σελίδα του ηθοποιού στο Facebook 

Ο έρωτας με τη Ρίτα Σακελλαρίου
Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά γενικά ήταν γνωστό. Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο... παίδαρος για τον οποίο δεν... πήγε Μέγαρο η Ρίτα Σακελλαρίου. Ο ίδιος το ήξερε, του άρεσε, το διασκέδαζε και δεν το έκρυβε. Σε μια συνέντευξή του στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι ήταν ο «παίδαρος» του μεγάλου σουξέ «Εγώ δεν πάω Μέγαρο», που τραγούδησε η μεγάλη Ρίτα Σακκελαρίου, το 1993. Σε ερώτηση για το πώς αισθανόταν όταν η Ρίτα Σακελλαρίου του αφιέρωνε το σουξέ «Δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο» είχε πει: «Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της «μεγάλης κυρίας» του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: "Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;". Και τους απάντησε: "Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!". Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους», απάντησε τότε ο Κώστας Ευρυπιώτης.

Ο Κώστας Ευριπιώτης εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός είχε και φωνητικές ικανότητες

Κώστας Ευριπιώτης - Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου

Κώστας Ευριπιώτης - Ηθοποιός



Το αντίο των δικών του ανθρώπων
Ο πόνος και η θλίψη των δικών του ανθρώπων δεν περιγράφεται με λόγια. Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστός ο θάνατος του Κώστα Ευρυπιώτη, η σύζυγός του και τα παιδιά τους έκαναν μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του ηθοποιού, θέλοντας έτσι να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο. «Πατέρα μας… Κώστα μου… Θα είσαι πάντα το φως στη ζωή μας», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Antio_Evripiotis

 
Τι είχε πει ο ίδιος για το πρόβλημα της υγείας του
Περίπου ένα χρόνο πριν και ειδικότερα λίγο πριν το Πάσχα ο Κώστας Ευριπιώτης, που βρισκόταν στις πρόβες της παράστασης «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Όλα ξεκίνησαν στις πρόβες. Πήγαινα να πω τα λόγια του κειμένου και σταματούσα απότομα. Εγώ δεν αντιλαμβανόμουν τίποτα στις πρόβες. Νόμιζα ότι όλα βαίνουν καλώς. Πήγαινα να κάνω φινάλε και ξαφνικά έλεγα άλλα πράγματα που δεν είχαν σχέση με το κείμενο. Ωστόσο οι συνάδελφοί μου διαπίστωσαν το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που πέρασα ήταν μια πολύ μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, η οποία μου παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά», είχε ο ίδιος δηλώσει τον Ιούνιο του 2018.
Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε μιλήσει και στην Τατιάνα Στεφανίδου: «Για μένα σημασία έχει από το πως είμαι από εκεί και μετά, από το νοσοκομείο και μετά, είμαι πάρα πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία για μένα και το πιο μεγάλο και το πιο ουσιαστικό είναι ο χρόνος και ο τρόπος της ανάρρωσης για να ξαναπάρεις… πώς να σου πω είναι σαν να έχεις έναν υπολογιστή, να τον κλείνεις και να κάνεις delete, έτσι λέγεται και μετά να ξαναπαίρνεις τις πληροφορίες και να τις βάζεις μέσα στο αρχειακό σου υλικό. Εγώ προσπαθώ τις πιο ωφέλιμες γιατί όλα τα πράγματα στην ζωή μας, δεν είναι τελικά τόσο ωφέλιμα, νομίζουμε ότι είναι γιατί τα θέλουμε όλα».

Kostas_Evripiotis2
Από τις πρόβες του «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», που δεν πρόλαβε να παίξει ποτέ

Η ιδιαίτερη σχέση του με το Θεό
Πρόσφατα ο Κώστας Ευριπιώτης είχε μιλήσει για την ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με το Θεό: «Αφοσιώθηκα στον Θεό. Πίστεψα ακόμα περισσότερο σε Εκείνον. Πλέον βάζω πρώτα τον άνθρωπο Κώστα και μετά όλα τα άλλα…Πάντα πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Όμως μετά το θέμα της υγείας μου πίστεψα ακόμα περισσότερο. Δε γίνεται να μην πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός, όταν φτάνεις ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ίσως να ήταν ένα δυνατό μήνυμα όλο αυτό που έζησα».

Kostas_Evripiotis3


Ποιος ήταν ο Κώστας Ευριπιώτης
Ο Κώστας  Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Αθήνας το 1963. Είναι ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του. Ο θάνατός του τον συγκλόνισε και τον σημάδεψε για πάντα. Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 και ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως τις: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να... γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες. Στη συνείδηση του κοινού έμεινε για τον τηλεοπτικό του ρόλο ως ο... παλιός σμηνίτης «Γεώργιος Βλάχος» στην επιτυχημένη κωμική σειρά του ANT1 «Της Ελλάδος τα παιδιά».


Liontaraki_Kir_Ilia

O Κώστας Ευριπιώτης από τα «Λιονταράκια του κυρ Ηλία»

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΗΛΙΑ επεισόδιο 4ο ΕΡΤ 13-2-1985

Androklis
O Κώστας Ευριπιώτης από τη συμμετοχή του στη σειρά «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του»


Ανδροκλής και τα λιοντάρια του Eπ13 Το πάρτυ

Evripioits_Ellados_ta_Paidia
Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν από τους πρωταγωνιστές της σειράς του ΑΝΤ1  «Της Ελλάδος τα παιδιά»

Της Ελλάδος Τα Παιδιά - Best Of


Το πέρασμα από το «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα»
Πριν από πέντε χρόνια, τον είχαμε δει σε guest εμφάνιση στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Εκεί ο Κώστας Ευριπιώτης είχε ενσαρκώσει τον γείτονα του Μινά και της Βούλας, τον «άτακτο» Φατυλόπουλο που απατούσε την γυναίκα του.

Evripiotis-Mourmoura
O Κώστας Ευριπιώτης είχε κάνει guest εμφάνιση στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα»


Τη Δευτέρα η κηδεία του
Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του Κώστα Ευριπιώτη θα γίνει τη Δευτέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης