Eurovision 2019: Μετά τις παλαιστινιακές σημαίες, οι διοργανωτές απειλούν με «συνέπειες» τους Hatari

Eurovision 2019: Μετά τις παλαιστινιακές σημαίες, οι διοργανωτές απειλούν με «συνέπειες» τους Hatari

Η απάντηση της Madonna στους επικριτές της μέσω Instagram

mado01
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση άφησε υπόνοιες ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες εις βάρος της ισλανδικής αντιπροσωπείας για την διαμαρτυρία της μπάντας Hatari στον χθεσινό διαγωνισμό της Eurovision 2019.

Λίγο πριν το τέλος της ζωντανής μετάδοσης, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μέλη του ροκ συγκροτήματος σήκωσαν πανό και σημαίες της Παλαιστίνης, παραβιάζοντας την απαγόρευση του διαγωνισμού για την προώθηση πολιτικών θέσεων.

Η ανακοίνωση της EBU μετά το συμβάν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη ζωντανή μετάδοση του μεγάλου τελικού για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οι Hatari, το ισλανδικό συγκρότημα, επέδειξαν για λίγες στιγμές μικρά πανό για την Παλαιστίνη ενώ κάθονταν στο Green Room. Ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό event και αυτή η πράξη παραβιάζει άμεσα τους κανονισμούς του. Τα πανό απομακρύνθηκαν γρήγορα και οι συνέπειες αυτής της ενέργειας θα συζητηuούν από το Reference Group (το εκτελεστικό συμβούλιο του διαγωνισμού)».

Ένα μέλος των Hatari δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram όπου έδειχνε έναν οργισμένο υπάλληλο της διοργάνωσης να ζητά από το συγκρότημα να παραδώσει τα πανό, με την παλαιστινιακή σημαία και τη λέξη Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με την Haaretz, οι Hatari είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι η «πολιτική πραγματικότητα του Ισραήλ είναι αντιφατική και παράλογη». Το συγκρότημα, του οποίου το τραγούδι «Hate Will Prevail» επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ισλανδία ήταν πολιτικά ξεκάθαρο για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό πριν φτάσει στο Ισραήλ. Αρχικά δήλωσε ότι η Ισλανδία δεν θα έπρεπε να εμφανιστεί στον διαγωνισμό στο Ισραήλ, αλλά ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε να συμμετάσχει, η μπάντα θα πήγαινε με ξεκάθαρη πρόθεση να διαμαρτυρηθεί για την ισραηλινή πολιτική.

Κλείσιμο
Tην ίδια ώρα, έντονη συζήτηση γίνεται και γύρω από την απόφαση της Μadonna να βγάλει δύο από τους χορευτές της στη σκηνή της Eurovision έχοντας στις πλάτες τους σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, οι οποίοι στο τέλος του σόου περπατούν αγκαλιασμένοι. H EBU αντέδρασε άμεσα χθες με δήλωση για την κίνηση της Μadonna.

«Η Εurovision δεν είναι εκδήλωση πολιτικού περιεχόμενου και η Μαντόνα το γνώριζε αυτό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια των διοργανωτών.

Η Madonna πάντως απάντησε έμμεσα στους επικριτές δημοσιεύοντας βίντεο με το απόσπασμα που δείχνει τους χορευτές και γράφοντας στη λεζάντα ότι είναι χαρούμενη για το μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης που έστειλε, όντας «πολεμίστρια για την ελευθερία».


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Madame ❌ is a freedom fighter................I am grateful. For the opportunity to spread the message of peace and unity with the world. 🌏🌍🌎. #future #madamex @quavohuncho

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης