Πρεμιέρα με Ινιαρίτου και Λάνθιμο στις Κάννες

Πρεμιέρα με Ινιαρίτου και Λάνθιμο στις Κάννες

Απόψε σήκωσε αυλαία το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 

kan1
Επίσημη έναρξη για το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών σήμερα και η Κρουαζέτ είναι έτοιμη να υποδεχθεί μέχρι τις 25 Μαΐου ηθοποιούς, σκηνοθέτες και celebrities από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος γενικότερα.

Η πρώτη πράξη του 72ου Φεστιβάλ των Καννών παίχτηκε με την παρουσίαση της Κριτικής Επιτροπής, της οποίας ηγείται ο πολυβραβευμένος Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου. Τα μέλη της Επιτροπής πόζαραν για τους φωτογράφους πριν από το δείπνο στο Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez και μεταξύ αυτών ήταν και ο «δικός» μας Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος εμφανίστηκε με σακάκι και παπούτσια All Star.

Ο Ινιάριτου έχει μακριά πορεία με το φεστιβάλ, καθώς εκεί προβλήθηκε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Χαμένες Αγάπες» («Amores Perros») το 2000 και η τελευταία φορά που παραβρέθηκε στις Κάννες ήταν πριν από δυο χρόνια με την μικρού μήκους ταινία εικονικής πραγματικότητας, «Carne y Arena». Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Λάνθιμο, Ελ Φάνινγκ, Ενκί Μπιλάλ, Ρομπέν Καμπίγιο, Παβέλ Παβλικόφσκι, Αλίτσε Ρορβάκερ και Μεμουνά Ντιάγε.


Οι ταινίες

Η εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ που θα προβληθεί σήμερα είναι η «The Dead Don’t Die» του Τζιμ Τζάρμους. Η ταινία εντάσσεται και στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, με τον Τζάρμους να βρίσκεται για ακόμα μια φορά στον «αγώνα» για το μεγάλο βραβείο. Άλλες ταινίες που θα διαγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ είναι οι «Once Upon A Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, «A Hidden Life» του Τέρενς Μάλικ, «Sorry We Missed You» του Κεν Λόουτς και «Pain & Glory» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Εκτός διαγωνιστικού τμήματος αλλά μια συμμετοχή που περιμένουμε να δούμε είναι η βιογραφική ταινία του Ελτον Τζον, «Rocketman» σε σκηνοθεσία του Ντέξτερ Φλέτσερ. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους του φετινού φεστιβάλ και στο κόκκινο χαλί θα περπατήσουν ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Δανός σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν.


Φέτος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών αποτίει φόρο τιμής στην Ανιές Βαρντά, με επίσημη αφίσα μια εικόνα της δημοφιλούς σκηνοθέτιδας από την πρώτη της ταινία «La Pointe Courte» που κυκλοφόρησε το 1955. «Η Ανιές στo λαμπερό φως του ήλιου», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης στον ιστότοπο του φεστιβάλ. Και στη συνέχεια γράφει: «Στο δρόμο για την κορυφή/Οσο πιο ψηλά μπορούσε να πάει/σκαρφαλωμένη στους ώμους ενός απαθούς τεχνικού/Προσκολλημένη σε μια κάμερα η οποία μοιάζει να την απορροφά τελείως/ Μια νεαρή γυναίκα σε ηλικία 26 ετών που γυρίζει την πρώτη της ταινία».



Δείτε παρακάτω τις πρώτες εικόνες από το διάσημο φεστιβάλ: 


Κλείσιμο
Amber_Heard
Amber Heard
000_1GF1M2
George και Amal Clooney


Ο Pawel Pawlikowski,  ο Γιώργος Λάνθιμος και η Elle Fanning

kan2


Kelly Reichardt, Enki Bilal, Alejandro Gonzalez Inarritu, Pawel Pawlikowski, Γιώργος Λάνθιμος

Amber_Heard
Amber Heard
000_1GF1M2
George και Amal Clooney






000_1GF5DY


SPL5089361_001
Alessandra Ambrosio
SPL5089342_003


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης