Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη Σαλαμίνα για τα γυρίσματα ταινίας

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη Σαλαμίνα για τα γυρίσματα ταινίας

Συμμετέχει σε ιστορική ταινία – ντοκιμαντέρ για αληθινή ιστορία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στο νησί

robert-powell
Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία τον Ιησού Χριστό στο αριστούργημα «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Χθες Τετάρτη ο ηθοποιός έδωσε στο νησί της Σαλαμίνας το οποίο και τον φιλοξενεί συνέντευξη Τύπου για τα γυρίσματα ιστορικής ταινίας-ντοκιμαντέρ με θέμα μια συνταρακτική αληθινή ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.
 
Μια ταινία που παρουσιάζει άγνωστα περιστατικά Βρετανών και Ελλήνων που τους διέσωσαν στο κοντινότερο νησί της Αττικής και που θα έχει παγκόσμια διανομή. Συγκεκριμένα, η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα. Το υλικό της ταινίας είναι αποτέλεσμα έρευνας των εκπαιδευτικών Βάσως Θεοδωρακοπούλου και Στέλιου Καθαρού, που από το 2002 συγκέντρωναν στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα του Βρετανού πιλότου, προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.
 
Τη σκηνοθετική επιμέλεια και το σενάριο επιμελείται ο γνωστός σκηνοθέτης, δημιουργός πληθώρας ιστορικών ντοκιμαντέρ κ. Φώτης Κωνσταντινίδης ο οποίος έχει φιλία με τον Βρετανό ηθοποιό.

robert_powell_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης