Τα ονόματα του μωρού της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι δεν είναι τυχαία: Δείτε τι σημαίνουν

Τα ονόματα του μωρού της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι δεν είναι τυχαία: Δείτε τι σημαίνουν

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι θα ονομάσουν τον πρωτότοκο γιο τους Archie Harrison Mountbatten- Windsor 

megan_mak
Το όνομα του νέου βασιλικού μωρού αποκαλύφθηκε σήμερα το απόγευμα και θα ονομάζεται Archie Harrison, ενώ θα φέρει τα επώνυμα Mountbatten- Windsor. Το όνομα έγινε γνωστό μετά την πρώτη δημόσια εμφάνιση του μόλις δύο ημερών βρέφους. Λιγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε το όνομα του μωρού, οι γονείς το παρουσίασαν στη βασίλισσα Ελισσάβετ και τον πρίσκιπα Φίλιππο, ενώ παρούσα ήταν και η μητέρα της Μέγκαν Μάρκλ.


Τι σημαίνει όμως το όνομα Άρτσι; Το Archie έχει αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες και είναι η κομμένη εκδοχή του Άρτσιμπαλντ. Σημαίνει, αυθεντικός και γενναίος! Το δεύτερο όνομα που δόθηκε στον μπέμπη, το Harrison είναι ένα όνομα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έχει αγγλικές ρίζες και σημαίνει «ο γιος του Χάρι». Είναι σαφώς μια κίνηση που έκανε η Μέγκαν Μαρκλ για να τιμήσει τον σύζυγό της Πρίγκιπα Χάρι.



Τα επίθετα Mountbatten-Windsor είναι τα επίθετα που παίρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν έχουν τίτλους ευγενείας. Πριν από το 1917, η οικογένεια δεν είχε επίθετο και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν το όνομα του Οίκου στον οποίο ανήκαν. Όμως, ο Γεώργιος ο 5ος ο παππούς της Βασίλισσας υιοθέτησε το επίθετο Γουίνδσορ. Και το Μαουντμπάτεν προστέθηκε γιατί ήταν το επίθετο της οικογένειας του Πρίγκιπα Φίλιππου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης