Baby Sussex: Ο Χάρι τίμησε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην ανακοίνωση γέννησης του γιου του

Baby Sussex: Ο Χάρι τίμησε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην ανακοίνωση γέννησης του γιου του

Πανηγυρισμοί με σαμπάνιες από εκατοντάδες θαυμαστές του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ για την γέννηση του νέου βασιλικού μωρού - Τι δήλωσε ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ

meghan_ar
Μπορεί να γεννήθηκε με μία εβδομάδα καθυστέρηση ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε εκατοντάδες υπομονετικούς θαυμαστές του ζευγαριού, που είχαν εδώ και μέρες συγκεντρωθεί γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ, να γιορτάσουν την χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του νέου βασιλικού μωρού.

Βρετανοί και τουρίστες στην πόλη του Ουίνδσορ πανηγύρισαν τον ερχομό του «baby Sussex» με σαμπάνιες κρατώντας βρετανικές και αμερικανικές σημαίες, για να τιμήσουν τη χώρα καταγωγής της Μέγκαν Μαρκλ. Αλλά και έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον ερχομό του έβδομου στη σειρά του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας. Στην είσοδο του παλατιού έχει τοποθετηθεί το καβαλέτο με την ανακοίνωση γέννησης του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας, όπως προστάζει η παράδοση από το 1837.

000_1G75XS


Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ στην ανακοίνωση της γέννησης του μωρού τους τίμησαν και την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Στην σχετική ανακοίνωση για τον ερχομό στον κόσμο του νέου βασιλικού μωρού αναφέρεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πως πρώτη ενημερώθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ. Όμως, παράλληλα, με την ενημέρωση του δούκα του Εδιμβούργου, του πρίγκιπα Κάρολου, της δούκισσας της Κορνουάλης και του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, το παλάτι μοιράστηκε το ευχάριστο νέο και με τα τρία αδέλφια της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Τον κόμη Σπένσερ, τη λαίδη Τζέιν Φέλοους και την λαίδη Σάρα Μακκορκοντέιλ.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν πολύ κοντά στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και έχει παραδεχθεί σε συνέντευξή του, πως ο ξαφνικός θάνατός της, στις 31 Αυγούστου του 1997, τον καταρράκωσε ψυχολογικά.

Κλείσιμο
Στη γέννηση του πρίγκιπα Λούις, τον Απρίλιο του 2018, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ενημέρωσαν «την βασίλισσα, τον δούκα του Εδιμβούργου, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, την δούκισσα της Κορνουάλης, τον πρίγκιπα Χάρι και μέλη των δύο οικογενειών».



Το παλάτι δεν αναφέρει τον πατέρα της Μέγκαν στην ανακοίνωση για τη γέννηση του «baby Sussex»

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται μαζί με τον Χάρι και τη Μέγκαν στο Frogmore Cottage, στο Ουίνδσορ, ενώ στη σχετική ενημέρωση δεν αναφέρεται το όνομα του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ. Είναι γνωστό εδώ και μήνες πως ο 75χρονος Τόμας Μαρκλ, συνταξιούχος φωτισμού του κινηματογράφου, είναι «persona non grata» για την βασιλική οικογένεια, μετά από μια σειρά συνεντεύξεων που έχει παραχωρήσει σε βρετανικά μέσα και με τις οποίες εκθέτει το παλάτι.

Πάντως, ο Τόμας Μαρκλ, μετά τη γέννηση του εγγονού του, από την κατοικία του στο Νέο Μεξικό, δήλωσε υπερήφανος για τη γέννηση του πρώτου παιδιού της κόρης του και είπε: «Ο Θεός να ευλογεί αυτό το παιδί». Ο ίδιος, πρόσθεσε πως «ελπίζει το εγγόνι του να εκτελεί τα καθήκοντά του με χάρη, αξιοπρέπεια και τιμή».




Τελικά, πού γέννησε η Μέγκαν Μαρκλ;

Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η δούκισσα του Σάσεξ γέννησε στην βασιλική κατοικία Frogmore Cottage ή στο πλησιέστερο νοσοκομείο, στο Σάρεϊ, η είδηση πως η μητέρα της, Ντόρια, είναι μετά τον τοκετό στο πλευρό της στο Frogmore Cottage, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Μέγκαν πραγματοποίησε την αρχική της επιθυμία και γέννησε στο σπίτι της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης