Η πτώση του Ατζούν

Τι μένει, τι αλλάζει και τι κόβεται από τα ριάλιτι του Τούρκου παραγωγού - Του ζητήθηκαν προσαρμογές ώστε οι παραγωγές να ανταποκρίνονται στα στάνταρ ποιότητας του καναλιού - Πέντε νέα σίριαλ στα σκαριά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
atzoun_atr
Πολλά ακούγονται και γράφονται για το μέλλον της συνεργασίας του Τούρκου παραγωγού και του ΣΚΑΪ. Κάποιοι κάνουν λόγο για διαζύγιο, ενώ άλλοι μιλούν για έντονη κρίση που προκλήθηκε λόγω της χαμηλής τηλεθέασης του «Survivor». Η αλήθεια, ωστόσο, βρίσκεται πολύ μακριά...

Μόλις πριν από μερικές ημέρες τα υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού του Νέου Φαλήρου μετέβησαν με άκρα μυστικότητα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθούν με τον Ατζούν Ιλιτζαλί. Παρά τη θύελλα των φημών που θέλουν ακόμη και αποχώρηση του Tούρκου παραγωγού από την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Γι’ αυτό και τα στελέχη του καναλιού αποφεύγουν να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν όλα όσα φτάνουν στα αυτιά τους και αφορούν τις μελλοντικές συνεργασίες τους με τον Ατζούν.

Στη συνάντηση που έγινε σε φιλικό κλίμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες για την ανανέωση της επαγγελματικής συνεργασίας τους τόσο σε επίπεδο ισορροπιών όσο όμως και σε αριθμό projects. Το πιο σημαντικό που προέκυψε είναι το γεγονός της ανανέωσης του συμβολαίου το οποίο θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα, αλλά και τα νέα δεδομένα που αλλάζουν το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ.

Τι αλλάζει και τι συνεχίζεται την επόμενη σεζόν

Το πρόγραμμα το οποίο επιθυμούν να συνεχιστεί ίδιο και απαράλλακτο είναι το «Voice». Πρόκειται για ένα επιτυχημένο format υψηλής αισθητικής που θα συνεχιστεί με την ίδια ακριβώς λογική και φυσικά τα ίδια πρόσωπα. Στην παρουσίαση θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και στις καρέκλες των κριτών θα καθίσουν για μία ακόμη χρονιά ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης και η Ελενα Παπαρίζου.

Η σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον το συγκεκριμένο σόου θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα και όχι τόσες ημέρες όπως γινόταν μέχρι και το περασμένο διάστημα. Στο πρόγραμμα θα παραμείνει με την ίδια λογική, δηλαδή αυτή που θέλει εβδομαδιαία προβολή, και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Εδώ όμως θα γίνουν σημαντικές αλλαγές που θα αφορούν τόσο τα πρόσωπα όσο και τους συμμετέχοντες.

Αυτό που ζήτησε ο ΣΚΑΪ από τον Τούρκο παραγωγό είναι να γίνει καλύτερο κάστινγκ καθώς ο βαθμός του ταλέντου των συμμετεχόντων προβλημάτισε κοινό και κανάλι. Σε αντίστοιχα σόου του εξωτερικού το επίπεδο είναι υψηλότερο και η επιλογή γίνεται με αυστηρότερους όρους και όχι με τη λογική «καλή καρδιά». Επιπλέον, ίσως υπάρξουν αλλαγές στα μέλη της κριτικής επιτροπής με στόχο το φρεσκάρισμα της εκπομπής και λογικά όλα αυτά θα δρομολογηθούν μόλις λήξει η τρέχουσα σεζόν. Επειδή πολλά γράφονται σε σχέση με τη συμμετοχή της Μαρίας Μπακοδήμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμη κι αν η έμπειρη παρουσιάστρια δεν συνεχίσει από το συγκεκριμένο πόστο, θα συζητήσει με τους επικεφαλής προγράμματος μια άλλου είδους συνεργασία σε παραγωγές του καναλιού το οποίο θέλει να την έχει στο δυναμικό του.

Κλείσιμο
Πράσινο φως έχει δοθεί και στο «My Style Rocks», το οποίο ούτως ή άλλως είναι από τα πρώτα προγράμματα που κλείδωσαν για την επόμενη σεζόν. Εδώ οι αλλαγές αφορούν την παρουσίαση αλλά και κάποια πρόσωπα. Μέχρι στιγμής ο ΣΚΑΪ δεν επιθυμεί να παραμείνει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στην παρουσίαση, κάτι που, όπως όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου, γίνεται αποδεκτό και από την τούρκικη παραγωγή η οποία δεν έχει αντιρρήσεις στο να βρεθεί ένα άλλο, πιο νέο τηλεοπτικά πρόσωπο ή μια ανατρεπτική προσωπικότητα που θα δώσει καινούριο αέρα. Αλλαγές θα γίνουν και στην κριτική επιτροπή, αλλά εκκρεμεί να συζητηθούν τα ονόματα που έχουν ήδη μπει σε λίστες προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους. Αυτό που συζητείται είναι μία φορά την εβδομάδα να υπάρχει και ανδρική συμμετοχή στο παιχνίδι έτσι ώστε να προσελκύσει και άλλο κοινό και να ανανεωθεί το περιεχόμενο και η εικόνα του.

Το μεγάλο αγκάθι όμως στη συνεργασία ΣΚΑΪ - Ατζούν είναι το ριάλιτι αγάπης «Power of Love». Από την πρώτη στιγμή της προβολής του ο σταθμός είχε διατυπώσει ενστάσεις σε σχέση με την αισθητική των προσώπων που το απαρτίζουν. Συχνά πυκνά τα στελέχη του προγράμματος είχαν ζητήσει από την παραγωγή του ριάλιτι να βελτιώσει την εικόνα και να μην κάνει κάστινγκ από τη δεξαμενή του τριτοκλασάτου μόντελινγκ. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά μάλλον τη φετινή σεζόν η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ο ΣΚΑΪ δεν επιθυμεί να έχει στο πρόγραμμά του τέτοιο περιεχόμενο, γι’ αυτό και ζήτησε από τους Τούρκους να μη συνεχιστεί η συγκεκριμένη παραγωγή την επόμενη σεζόν. Μόνο αν γίνει κάποιο θαύμα και βρεθούν παίκτες οι οποίοι θα είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με όλους όσοι έχουν παρελάσει μέχρι στιγμής το ριάλιτι μπορεί να συνεχιστεί. Ομως επειδή κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον απίθανο, έχει ζητηθεί από τον Ατζούν Ιλιτζαλί να προτείνει ένα νέο ριάλιτι το οποίο θα αντικαταστήσει το -ο Θεός να το κάνει- «Σπίτι της αγάπης».



girls1
Η χαμηλή αισθητική και το κακό κάστινγκ οδηγούν σε ξαφνικό τηλεοπτικό θάνατο το «Power of Love»


Η μητέρα των μαχών: «Survivor»

Οσο κι αν ανακατευτεί η τράπουλα, όσο κι αν επιστρατεύονται φίρμες και πρώην παίκτες, δυστυχώς η παρτίδα για το πάλαι ποτέ δημοφιλές ριάλιτι επιβίωσης δείχνει να έχει χαθεί. Η ελληνοτουρκική συνταγή δεν κατάφερε να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό και από την αρχή το «Survivor 3» δεν τράβηξε τον ανήφορο της τηλεθέασης. Οι επιδόσεις του κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και ακόμη και η αλλαγή πλεύσης, με Ελληνες και Τούρκους πλέον να μην είναι αντίπαλοι αλλά να αναγκάζονται να συνυπάρξουν, δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα. Η ουσία είναι ότι η... ζημιά που έγινε στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ είναι μεγάλη καθώς το κανάλι πλέον έχασε τη μάχη του prime time και τερματίζει ακόμη και τέταρτο στον πίνακα της Nielsen. Σημαντική φυσικά είναι και η μείωση των διαφημιστικών εσόδων, με τα στελέχη της αγοράς να μην εμπιστεύονται πλέον τη δυναμική του άλλοτε πανίσχυρου ριάλιτι, κάτι που θα είναι ακόμη πιο έντονο την επόμενη σεζόν, οπότε και θα ζητηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της διαφημιστικής αγοράς με βάση τα δεδομένα της φετινής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες συζητήσεις δίνουν στην παρούσα φάση παράταση ζωής στο «Survivor», αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να γίνει το «All Star». Δηλαδή μια μάζωξη των δημοφιλέστερων παικτών ελληνικής καταγωγής από το παρελθόν που ενδεχομένως θα μπορούσε να ενισχυθεί και από την παρουσία άλλων γνωστών προσώπων. Φυσικά και εδώ έχουμε να κάνουμε με μείωση της συχνότητας προβολής, αλλά και της διάρκειας, αφού πλέον είναι δύσκολο να καλύπτεται όλο το prime time από ένα και μόνο πρόγραμμα. Συζήτηση για αλλαγή στην παρουσίαση δεν γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και όλα δείχνουν ότι ο Σάκης Τανιμανίδης συνεχίζει να έχει την ψήφο εμπιστοσύνης και των δύο πλευρών, καθώς το συγκεκριμένο format είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το όνομά του ενώ η φιλική σχέση του με τον Ατζούν Ιλιτζαλί είναι σημείο αναφοράς για τα μελλούμενα.

Αλλαγή ρόλων στη σκακιέρα

Η εποχή όπου η Acun Medya λειτουργούσε με το δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πέρασε ανεπιστρεπτί. Το ξεφούσκωμα των παραγωγών της και η αλλαγή των ισορροπιών και των συσχετισμών στην τηλεοπτική αγορά φέρνουν σημαντικές ανακατατάξεις. Ο ΣΚΑΪ πλέον έχει μπει σε άλλη τροχιά. Δεν θέλει πλήρη εξάρτηση από τον Τούρκο παραγωγό, γι’ αυτό εδώ και μήνες ο Λοΐζος Ξενόπουλος και ο Χρήστος Κόμπος με τις οδηγίες της Εύης Κουτσαυτάκη χτίζουν ένα πρόγραμμα ανταγωνιστικό το οποίο θα βασίζεται στην ελληνική μυθοπλασία (ήδη έχουν δρομολογηθεί πέντε ελληνικά σίριαλ) αλλά και σε εκπομπές είτε θεματικές είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του σταθμού για τη σεζόν 2019-2020. Αυτό που αλλάζει σημαντικά είναι ότι πλέον ο ΣΚΑΪ έχει τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις και τις επιλογές. Και στα πρόσωπα που θα παρουσιάζουν, και σε αυτά που θα συμμετέχουν, και στο περιεχόμενο των ριάλιτι και των talent shows, και στη θέση και τη συχνότητά τους στο πρόγραμμα του σταθμού. Το συνεχές εμπάργκο της Acun Medya στους Ελληνες δημοσιογράφους, η μυστικοπάθεια γύρω από το στήσιμο των παραγωγών και η σχετική απομόνωση του καναλιού από τη ροή πληροφοριών λαμβάνουν τέλος. Το παιχνίδι παίζεται πλέον με άλλους όρους, το μονοπώλιο στην ψυχαγωγία καταργείται και φυσικά για όλα συναποφασίζουν αμφότεροι. Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει σε καλό κλίμα τη συνεργασία του με την εταιρεία του Ατζούν, καθώς, κακά τα ψέματα, αυτή τον έβαλε στον χάρτη της ψυχαγωγίας. Μαθαίνοντας όμως από τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία του κόστισαν ακόμη και έσοδα από τον τότε θριαμβευτικό πρώτο κύκλο συνεργασίας, διέρχεται πλέον η συνεργασία τους σε άλλη φάση. Αυτή που θέλει τον ΣΚΑΪ να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης