Μάρω Κοντού - Γιώργος Κωνσταντίνου: Γίναμε σιγά σιγά η «οικογένεια» του κοινού

Μάρω Κοντού - Γιώργος Κωνσταντίνου: Γίναμε σιγά σιγά η «οικογένεια» του κοινού

Τα είπαν όλα στην εκπομπή του Κανάκη «Βινύλιο» - Live σύνδεση με τον Κώστα Βουτσά από το σπίτι του - Αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με ιστορίες, αναμνήσεις και απολαυστικό γέλιο

vini_kanakis
Στη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Κώστα Βουτσά ταξίδεψε χθες η εκπομπή του Αντώνη Κανάκη «Βινύλιο» τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, θυμίζοντας τις αξέχαστες μαγικές στιγμές με τους αγαπημένους πρωταγωνιστές. 

Στο στούντιο, η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου σε ζωντανή σύνδεση με τον Κώστα Βουτσά, μοιράστηκαν ιστορίες, αναμνήσεις, βιώματα και αλήθειες για το ελληνικό σινεμά του τότε, γυρίζοντας το κοινό σε εποχές που έχουν άρωμα φρεσκοψημένου καφέ, γεύση κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού και χρώμα παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς.

Η γιαγιά μου δεν χάρηκε καθόλου όταν τους ανακοίνωσα οτι θέλω να γίνω ηθοποιός. Μου είπε χαρακτηριστικά: «Φτου σου...». 

Η Μάρω Κοντού ήθελε από την πρώτη στιγμή να γίνει ηθοποιός, κάτι που δεν ισχύει για τον Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος δεν σκεφτόταν ποτέ αυτό το ενδεχόμενο. 

«Ο ασπρόμαυρος κινηματογράφος είχε μια μαγεία που τώρα δεν υπάρχει», περιγράφει η Μάρω Κοντού. 

Τη διαφορετική νότα σε αυτή τη ξεχωριστή εκπομπή έδωσε ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος είπε στον Αντώνη Κανάκη στο ξεκίνημα της σύνδεσης: «Αντώνη εγώ τώρα κάνω ό,τι μπορώ, παλιά έκανα ό,τι ήθελα».  «Στο επάγγελμα δεν πας εσύ, το επάγγελμα σε τραβάει», σημείωσε ο ίδιος, περιγράφοντας απολαυστικά την πορεία της ζωής του. 

«Όταν θυμάμαι την καριέρα μου είναι σαν να τρώω κάθε μέρα γλυκό, σοκολάτα. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι θεατρίνος. Δεν γίνεσαι φίρμα αν δεν είσαι σπουδαίος ηθοποιός ή άνθρωπος. Οι εποχές είναι άλλες». 

Οι αποκαλύψεις

«Σε έχει κουράσει το προφιτερόλ, Γιώργο;», ρωτά ο Αντώνης Κανάκης τον Γιώργο Κωνσταντίνου.  «Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ ακούω για ένα προφιτερόλ», απάντησε ο ηθοποιός, γελώντας. «Ακου ψηλέ, αν θες να πετύχεις πρέπει να τυποποιηθείς.Υπήρξε και περίοδος που δεν περνούσε το όνομά μου, δεν μπορούσε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου, δυσκολεύτηκα», αποκάλυψε.

Φυσικά, έγινε λόγος και για το θρυλικό «fsss boing». Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τα πράγματα στη θέση του. 

Κλείσιμο
«Το ''fsss boing'' δεν ήταν δική μου παρέμβαση δεν ήταν αυτοσχεδιασμός, ήταν στο σενάριο».



Μάρω Κοντού - Γιώργος Κωνσταντίνου: Γίναμε σιγά σιγά η «οικογένεια» του κοινού


vinilio_oloi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης