Amazon VS Γούντι Άλεν: Τερματίσαμε το συμβόλαιο γιατί «χαντάκωνε» τις ταινίες του με τα σχόλιά του

Amazon VS Γούντι Άλεν: Τερματίσαμε το συμβόλαιο γιατί «χαντάκωνε» τις ταινίες του με τα σχόλιά του

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του 83χρονου σκηνοθέτη για το #MeToo και τις καταγγελίες από το δικό του παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα οι ταινίες του να αποτυγχάνουν εισπρακτικά, αναφέρει ο κολοσσός του streaming

Woody-Allen-Soon-Yi
Στην αγωγή που κατέθεσε ο Γούντι Άλεν εναντίον της για αθέτηση συμβολαίου, ζητώντας 68 εκατομμύρια δολάρια, απάντησε η Amazon, κατηγορώντας τον σκηνοθέτη ότι ουσιαστικά «σαμπόταρε» τις ταινίες του με τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και το κίνημα #MeToo.

Το αποτέλεσμα των ανάρμοστων αυτών δηλώσεων του 83χρονου σκηνοθέτη, σύμφωνα πάντα με τον αμερικανικό κολοσσό, ήταν τα τελευταία φιλμ του να εξελίσσονται σε εισπρακτικές αποτυχίες, γεγονός που δικαιολογεί τον τερματισμό του συμβολαίου από την μεριά της.

Σε νομικά έγγραφα που κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Amazon αναφέρεται συγκεκριμένα στα σχόλια που έκανε ο Γούντι Άλεν σχετικά με το άρθρο του γιου του, Ρόναν Φάροου, για τα σεξουαλικά εγκλήματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ο σκηνοθέτης του «Νευρικού Εραστή» είχε πει τότε πως «η υπόθεση είναι πολύ θλιβερή για όλους τους εμπλεκόμενους, ακόμα και για τον Γουάινστιν που βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται». Ο Άλεν είχε μάλιστα προειδοποιήσει για ένα επερχόμενο «κυνήγι μαγισσών», κατά το οποίο ακόμα και το κλείσιμο ενός ματιού από έναν άνδρα σε μια γυναίκα, π.χ. σε εργασιακό χώρο, μπορεί να προκαλούσε ποινική δίωξη.

Όπως αναφέρει στα νομικά έγγραφα η Amazon, το συγκεκριμένο σχόλιο του σκηνοθέτη φανερώνει ότι «παρά το γεγονός ότι η κοινωνία συμφώνησε άμεσα στην ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση Γουάινστιν, ο ίδιος ο Άλεν έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του ζητήματος ούτε τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε για την δική του καριέρα».

Η Amazon αναφέρεται επίσης σε μια δήλωση που έκανε τον περασμένο Γενάρη ο Άλεν, σχετικά με την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του, στην οποία επιμένει η θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου. Ο 83χρονος σκηνοθέτης είχε πει πριν τέσσερις μήνες: «Ακόμα κι αν η οικογένεια Φάροου εκμεταλλεύεται κυνικά το κίνημα Time's Up για να επαναλάβει αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο αληθινές απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν. Δεν κακοποίησα ποτέ την κόρη μου και όλες οι έρευνες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα πριν από 25 χρόνια». Επίσης είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να είναι το «poster boy» της εκστρατείας του κινήματος MeToo, αφού έχει δουλέψει με εκατοντάδες ηθοποιούς στο παρελθόν χωρίς καμία να του έχει προσάψει ποτέ το παραμικρό.

Ο κολοσσός του streaming επισημαίνει στα έγγραφα του ότι «αυτές οι δηλώσεις δημοσιοποιήθηκαν ενώ η Amazon ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την προώθηση της νέας ταινίας του Άλεν, Wonder Wheel, ουσιαστικά σαμποτάροντας αυτήν την προσπάθεια». Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η εταιρεία αποφάσισε να μην διανείμει τελικά την ταινία A Rainy Day in New York και να εγκαταλείψει τα σχέδια παραγωγής μίας ακόμη ταινίας. 

«Με τις νέες καταγγελίες εις βάρος του κ. Άλεν, τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ίδιου και τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των ηθοποιών που αρνούνται να συνεργαστούν ξανά μαζί του, η Amazon είναι πλέον αδύνατο να αποκομίσει τα προσδοκώμενα οφέλη από ένα συμβόλαιο για τέσσερις ταινίες», αναφέρει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι οι παραπάνω λόγοι επέβαλαν τη διακοπή της συνεργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης