«Είσαι ο πρώτος μου» έλεγε ο Μάικλ Τζάκσον σε κάθε αγόρι που κακοποιούσε, σύμφωνα με τα «θύματά» του

«Είσαι ο πρώτος μου» έλεγε ο Μάικλ Τζάκσον σε κάθε αγόρι που κακοποιούσε, σύμφωνα με τα «θύματά» του

Οι δύο άνδρες που κατηγορούν τον τραγουδιστή ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν μικρά αγόρια, περιγράφουν πώς ο Τζάκσον «προετοίμαζε το έδαφος» για τη σεξουαλική τους κακοποίηση και τους έκανε να νιώθουν μοναδικοί

michael
Οι δύο άνδρες που κατηγορούν τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν μικρά αγόρια, αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο ο «Βασιλιάς της Pop» κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις τους, προκειμένου να τους κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί και να ενδώσουν στις ορέξεις του.

Στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη ενόψει της τηλεοπτικής πρεμιέρας του εκρηκτικού ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ περιέγραψαν στην εκπομπή CBS This Morning πώς ο τραγουδιστής τους έκανε να αισθάνονται ξεχωριστοί, λέγοντάς στον καθένα ότι ήταν «το πρώτο αγόρι» που είχε επιλέξει για να μοιραστεί το κρεβάτι του.

Ο 36χρονος σήμερα Γουέιντ, ο οποίος γνώρισε τον Τζάκσον όταν κέρδισε έναν διαγωνισμό χορού σε ηλικία πέντε ετών, εξήγησε στην εκπομπή: «Το συναίσθημα που σου μετέδιδε ήταν το εξής: Από όλα τα παιδιά του κόσμου, εγώ έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ. Ο Μάικλ έχει επιλέξει εμένα. Επίσης, μου είχε πει ότι δεν είχε ξανακάνει τέτοια πράγματα με κανένα άλλο αγόρι. Αυτό ενίσχυε ακόμα περισσότερο το προαναφερόμενο συναίσθημα. Σκεφτόσουν, ο Μάικλ με επέλεξε και με αγαπάει».

Ο 40χρονος Σέιφτσακ, που γνωρίστηκε με το ποπ είδωλο στα γυρίσματα μιας διαφήμισης της Pepsi όταν ήταν γύρω στα εννέα, αποκάλυψε ότι την ίδια προσέγγιση είχε ακολουθήσει ο Μάικλ και με εκείνον. «Είναι ακριβώς το ίδιο. Είπε και έκανε τα ίδια πράγματα και σ' εμένα».

Όπως διευκρίνισε, την εποχή της συστηματικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή δεν ένιωθε φόβο. «Όλα γινόντουσαν στο πλαίσιο μιας τρυφερής σχέσης αγάπης, έτσι δεν υπήρχαν "καμπανάκια". Όταν είσαι παιδί δεν καταλαβαίνεις καν τι σημαίνουν όλα αυτά. Δεν κάνεις ερωτήσεις για όσα σου συμβαίνουν».

Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον και ο οργανισμός που διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία του αρνούνται κατηγορηματικά τις σοκαριστικές καταγγελίες των δύο ανδρών, που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ HBO Leaving Neverland. Τα αδέλφια του Μάικλ, Τζάκι, Τίτο και Μάρλον Τζάκσον εμφανίστηκαν επίσης στο CBS This Morning και εξαπέλυσαν μύδρους κατά του «δυσφημιστικού» ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 3 και 4 Μαρτίου.


Κλείσιμο



Ωστόσο ο Ρόμπσον και ο Σέιφτσακ επιμένουν ότι ο βασιλιάς της ποπ τους κακοποίησε όχι μία, αλλά πολλές φορές, τα βράδια που είχαν περάσει μαζί του στο ράντσο Neverland.

Στο Leaving Neverland, οι δύο άνδρες αποκαλύπτουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς ο Τζάκσον «προετοίμαζε το έδαφος» για τη σεξουαλική κακοποίηση. Όπως ισχυρίζονται, ο τραγουδιστής πρόσφερε στα νεαρά του θύματα κοσμήματα σε αντάλλαγμα για σεξουαλικές πράξεις, ενώ στην περίπτωση του ενός είχε φτάσει στο σημείο να οργανώσει έναν ψεύτικο γάμο με όρκους και διαμαντένιο δαχτυλίδι, προκειμένου να πείσει το αγόρι ότι αυτό που θα έκαναν ήταν «μια πράξη αγάπης».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Τζάκσον είχε κακοποιήσει πολλά άλλα παιδιά, εκτός από τον ίδιο και τον Σέιφτσακ, ο Ρόμπσον απάντησε καταφατικά στο CBS. «Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι καλούσε τόσα παιδιά να μείνουν μαζί του για οποιονδήποτε άλλο λόγο, εκτός από τα να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά».

Στο ερώτημα αν θα συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ αν ο Τζάκσον ήταν ακόμα ζωντανός, ο Ρόμπσον απάντησε ότι το θεωρεί πιθανό. «Αν όλα τα πράγματα στη ζωή μου είχαν εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο, αν είχα γίνει πατέρας και περνούσα από την ίδια θεραπευτική διαδικασία, πιστεύω ότι θα το έκανε έτσι κι αλλιώς».

Από το μεριά του, ο Σέιφτσακ δεν είναι και τόσο σίγουρος. «Δεν ξέρω την απάντηση. Το σχέδιό μου ήταν πάντα να πάρω το μυστικό στον τάφο μου. Δεν περίμενα να μιλήσω ποτέ σε κανέναν. Αν ζούσε, μάλλον θα έκανα ακριβώς αυτό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης