Είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αριστουργηματικά γλυπτά. Ο λόγος για την «Κοιμωμένη» του Τήνιου γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά, που βρίσκεται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Το άγαλμα της 18χρονης Σοφίας Αφεντάκη τράβηξε την προσχή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος το απαθανάτισε με το φακό του και στη συνέχεια «ανέβασε» τη φωτογραφία στο Instagram.
«Η Κοιμωμένη | Σοφία Αφεντάκη, ετών 18. Το άτυχο κορίτσι κατέκτησε την αθανασία με το να πεθάνει. Η γενιά της έχει πεθάνει πια από καιρό, εκείνη θα ζει για πάντα ως μαρμάρινο αριστούργημα. #immortality #art», έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στη λεζάντα που συνόδευε την ανάρτησή του.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.