Μαθήματα «savoir vivre αλά Μέγκαν»: Οι Αμερικανίδες εκπαιδεύονται για να βρουν τον πρίγκιπά τους

Το παραμύθι της Μέγκαν Μαρκλ θέλουν να ζήσουν και άλλες Αμερικανίδες και πληρώνουν 600 ευρώ σε μαθήματα savoir vivre για να μοιάσουν στη δούκισσα του Σάσεξ

Η ζωή της μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι. Ξεκίνησε ως ένα από τα κορίτσια με τις βαλίτσες στην αμερικανική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού Deal. Με την βοήθεια του πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, που ήταν διευθυντής φωτισμού στον κινηματογράφο, έπαιξε μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές μέχρι το 2011, όταν πήρε τον ρόλο της Ρέιτσελ Ζέιν, στη δικαστική σειρά Suits.

Από το 2016 η γνωριμία της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι άλλαξε τη ζωή της. Η πρώην ηθοποιός παντρεύτηκε τον Μάιο τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ και έγινε επίσημα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας. Και ενώ η Μέγκαν πλέει σε πελάγη ευτυχίας και περιμένει το πρώτο της παιδί την άνοιξη, οι νεαρές Αμερικανίδες συρρέουν σε μαθήματα savoir vivre για να βρουν και εκείνες τον πρίγκιπά τους.

Αν και οι πρίγκιπες στην εποχή μας είναι ελάχιστοι, η Αμερικανοβρετανίδα Μίκα Μέιερ, γκουρού του savoir vivre, εγκατέλειψε τη δουλειά της στις δημόσιες σχέσεις για να παραδίδει μαθήματα σε Αμερικανίδες που θέλουν να μοιάσουν στη δούκισσα του Σάσεξ. Με 600 ευρώ κόστος ανά πακέτο μαθημάτων η ειδική σε θέματα πρωτοκόλλου, διδάσκει τις επίδοξες δούκισες ή πριγκίπισσες πώς να κάθονται, πώς να στέκονται σωστά, πώς να κρατούν ένα φλιτζάνι τσάι, να μπαίνουν στο αυτοκίνητο, να περπατούν με χάρη, να ξέρουν να συζητούν ή ακόμα να κάνουν μια εντυπωσιακή είσοδο σε μια εκδήλωση.

Η Μίκα Μέιερ, που έχει εκπαιδευθεί στο βασιλικό πρωτόκολλο από μέλος του παλατιού στη Βρετανία, μέσω της ιστοσελίδας της Beaumont Etiquette, διαφημίζει τους κύκλους των μαθημάτων που παραδίδει στις Αμερικανίδες που θέλουν να αποκτήσουν τη λάμψη της Μέγκαν Μαρκλ. Οι κύκλοι των μαθημάτων είναι δύο, «The Duchess Effect» και «The Duchess Slant» και σύμφωνα με την Μέιερ, η προσέλευση στα μαθήματα είναι μεγάλη.

«Η είσοδος της Μέγκαν Μαρκλ στην (βασιλική) οικογένεια ως η νέα δούκισσα του Σάσεξ ενισχύει την άποψη πως δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς συγκεκριμένη καταγωγή ή να έχει ανατραφεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αποκτήσει τις ικανότητες και να γίνει η καλύτερη και πιο άψογη εκδοχή του εαυτού του», δήλωσε η Μίκα Μέιερ.

Αλλά η Μέιερ, που διαθέτει γραφεία σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια, δεν είναι η μόνη ειδική σε μαθήματα «savoir vivre αλά Μεγκαν Μαρκλ» στις ΗΠΑ. Στο Σαν Ντιέγκο η Ελέιν Σουόν, ιδιοκτήτρια της σχολής «Swann School of protocol in San Diego», μίλησε στην Telegraph για το «Μέγκαν mania». «Αν αναρτήσω οτιδήποτε που να αφορά τη Μέγκαν στα social media αυτό αμέσως γίνεται πόλος έλξης. Επικοινωνούν μαζί μου και μου ζητούν μαθήματα. Τα κορίτσια ζητούν πάρτι με τσάι και οι γυναίκες θέλουν να μοιάζουν αψεγάδιαστες. Αυτό σίγουρα συμβαίνει και είναι συναρπαστικό», δήλωσε η Σουόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr