Σφοδρή κριτική για τον DJ David Guetta επειδή έπαιξε μουσική υπέρ του Σαουδάραβα βασιλιά

Σφοδρή κριτική για τον DJ David Guetta επειδή έπαιξε μουσική υπέρ του Σαουδάραβα βασιλιά

Ο 51χρονος έκανε remix μερικά φιλοκαθεστωτικά τραγούδια της Σαουδικής Αραβίας με την ελπίδα να εντυπωσιάσει τους θαυμαστές του, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήλπιζε

guetta
O Γάλλος δισκογραφικός παραγωγός και DJ, David Guetta πυροδότησε αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση αρκετών βίντεο από εμφάνισή του στο Ριάντ. Ο 51χρονος έκανε remix μερικά πατριωτικά τραγούδια της Σαουδικής Αραβίας με την ελπίδα να εντυπωσιάσει τους θαυμαστές του.


Ο David Guetta έπαιξε μουσική στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Formula E (επαγγελματικός αγώνας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων) όπου εμφανίστηκαν και άλλοι καλλιτέχνες, όπως οι Black Eyed Peas, OneRepublic και Enrique Iglesias.
Μετά την εμφάνιση, ο Guetta επικρίθηκε από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «άγνοιά» του και επειδή δεν γνώριζε το νόημα που υπάρχει πίσω από τη μουσική που έπαιξε - μία σειρά από φιλοκαθεστωτικά τραγούδια για τον αντιδημοφιλή βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τους πρώτους αγώνες του 5ου πρωταθλήματος της Formula E. Το φεστιβάλ ήρθε ως μια τεράστια κοινωνική εξέλιξη στη Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας στους λάτρεις της μουσικής και του αθλητισμού όλων των φύλων να βρεθούν μαζί, να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν.

Ενώ αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην πορεία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαχρέιν, Maryam al-Khawaja, δεν εντυπωσιάστηκαν από τις «χωρίς συναίσθηση» ενέργειες του Γκέτα.
Κλείσιμο
«Είναι απεχθές το γεγονός ότι ο David Guetta παίζει τραγούδια που επαινούν τον βασιλιά, ενώ οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται στη φυλακή» έγραψε στο Twitter. «Έχουμε ακόμη και αναφορές ότι γυναίκες ακτιβίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν υποβληθεί σε βασανιστήρια», πρόσθεσε.

Ενώ πολλοί απογοητεύτηκαν, άλλοι θεώρησαν ότι είναι θετική εξέλιξη η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα φεστιβάλ μουσικής. Η γιορτή φαίνεται πως δίχασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Ριάντ. «Ποτέ δεν πίστευα ότι ο David Guetta θα έπαιζε στο Ριάντ» έγραψε ένας δημοσιογράφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης