Νίκος Βέρτης: Η πλευρά του καλλιτέχνη απαντά τι έχει γίνει με το «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη

vertis_vertis_orama

Το κέντρο διασκέδασης «Όραμα» που τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης το καλοκαίρι λειτουργούσε απολύτως νόμιμα καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, αναφέρεται, γεγονός που κατέγραψε και η «αυτοψία» που είχε κάνει το protothema.gr τον Σεπτέμβριο του 2018 στην περιοχή

Την δική της θέση σχετικά με την ανάκληση άδειας του νυκτερινού κέντρου «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή ποιότητας Ζωής του δήμου Θέρμης δίνει η πλευρά του Νίκου Βέρτη με σχετικό δελτίο Τύπου.

Η πλευρά του καλλιτέχνη υποστηρίζει ότι δεν έγινε ποτέ καμιά καταπάτηση γειτονικού χώρου, ενώ επισημαίνει ότι η ανάκληση άδειας έγινε επειδή το δημοτικό ακίνητο μέσω του οποίου γινόταν η διέλευση προς το «Όραμα» εκμισθώθηκε από το Δήμο Θέρμης με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση του καταστήματος και του υπαίθριου πάρκινγκ στο δημόσιο δρόμο.

Επίσης, η πλευρά του Νίκου Βέρτη υποστηρίζει ότι το κέντρο διασκέδασης «Όραμα» λειτούργησε απολύτως νόμιμα καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας του.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει

«Εξ αφορμής δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της 29-11-2018 με θέμα «Συνεχίζεται η κόντρα του Νίκου Βέρτη με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου όπου στεγάζεται το “Όραμα”» και προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

1.- Η άδεια λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» ανακλήθηκε αποκλειστικά και μόνο διότι την 15-10-2018 το δημοτικό ακίνητο μέσω του οποίου από το έτος 1998 γινόταν η διέλευση προς το «ΟΡΑΜΑ» εκμισθώθηκε από το Δήμο Θέρμης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση του καταστήματος και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης προς τον δημόσιο δρόμο.

2.- Τα αναγραφόμενα περί δήθεν καταπάτησης διπλανών ιδιοκτησιών είναι απολύτως ψευδή. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει ήδη μισθωθεί παρακείμενο αγροτεμάχιο, μέσω του οποίου θα εξυπηρετείται το κέντρο διασκέδασης και ο χώρος στάθμευσης, οπότε ο Δήμος Θέρμης, κατόπιν αιτήματος της εκμεταλλεύτριας εταιρίας, είναι υποχρεωμένος να επαναχορηγήσει την άδεια λειτουργίας.

3.- Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, το κέντρο διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» λειτούργησε απολύτως νόμιμα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες παρεμπόδισης έναρξης λειτουργίας ή διακοπής λειτουργίας του απορρίφθηκαν είτε από τα αρμόδια δικαστήρια, είτε από τα αρμόδια διοικητικά όργανα.

4.- Η άδεια λειτουργίας για το κέντρο διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» εκδόθηκε το έτος 2016 με ευθύνη και δαπάνες των ιδιοκτητών του ακινήτου, σύμφωνα με όρο της μίσθωσης, τους οποίους εκπροσωπούσε η ίδια δικηγόρος που εκπροσωπεί και τους σημερινούς ιδιοκτήτες.

Μάλιστα το 2016 σε δικαστικές διαμάχες του προηγούμενου μισθωτή- επιχειρηματία κατά των τότε ιδιοκτητών του ακινήτου και των εταιριών «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ» και «ENTERTAINMNET PRODUCTIONS IKE», η δικηγόρος των ιδιοκτητών του ακινήτου εκπροσωπούσε και τις εταιρίες «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ» και "ENTERTAINMENT PRODUCTIONS IKE”, συμφερόντων του Νίκου Βέρτη.

5.- Το 2017 οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες εκπροσωπούμενοι πάντα από την ίδια δικηγόρο, σε πλήρη συνεργασία με τον μέχρι τότε άσπονδο εχθρό τους προηγούμενο επιχειρηματία, επιδίωξαν την ανάκληση της άδειας λειτουργίας που οι ίδιοι εξέδωσαν, μη πληρώνοντας το αναγκαίο ποσοστό του προστίμου τακτοποίησης των αυθαιρέτων τους, παρότι είχαν ρητή συμβατική υποχρέωση πληρωμής του, σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης.

Τελικά το ποσό αυτό πληρώθηκε από την εταιρία «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ», παρότι δεν είχε καμία νομική υποχρέωση και της καταβλήθηκε από τους ιδιοκτήτες, ύστερα από δικαστική απόφαση που τους υποχρέωσε.

6.- Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης, οι οποίες έκριναν ότι δεν έπρεπε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ», ήταν απολύτως νόμιμες, δεδομένου ότι προσβλήθηκαν αρμοδίως και οι προσφυγές αυτές απορρίφθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ενέργειες των «Ισραηλινών επενδυτών» για παρεμπόδιση λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» ήταν συμπαραστάτες οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και ο άσπονδος εχθρός τους πρώην μισθωτής – επιχειρηματίας, τον οποίο κατηγορούν ότι εξαπάτησε τον πατέρα τους.

7.- Οι εταιρίες συμφερόντων του Νίκου Βέρτη, ίσως είναι οι μοναδικές από όσες αντίστοιχες δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες πληρώνουν κανονικά όλες τις υποχρεώσεις τους στο Ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Θέρμης και ίσως αυτό να μην συμφέρει κάποιους άλλους, διότι γίνονται συγκρίσεις.

8.- Είναι αυτονόητο ότι για όσα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύονται, τα θιγόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

9.-Είναι όμως λυπηρό το γεγονός της δημοσίευσης μη διασταυρωμένων και αναληθών γεγονότων, που εκθέτουν τόσο το συντάκτη, όσο και τις «πηγές» του».

Τι έδειψε η «αυτοψία» στο «Όραμα»

Τον Σεπτέμβριο του 2018 μάλιστα, το protothema.gr πραγματοποίησε «αυτοψία» στο νυχτερινό κέντρο «Orama The Music Show» στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώνοντας τα εξής: Η επιχείρηση που απασχόλησε 140 οικογένειες, εν καιρώ κρίσης, δέχτηκε αποστειρωμένο και μεμονωμένο έλεγχο - σε συνδυασμό με υπέρογκο πρόστιμο - για υπεράριθμο πελατών, ενέργεια που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά σε νυχτερινό κέντρο της χώρας, καταγγελίες για φωτιζόμενες μαρκίζες που «μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα σε οδηγούς», όταν αυτές βρίσκονται μόνο εντός του εσωτερικού χώρου του νυχτερινού κέντρου σε απόσταση 150 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο (σίγουρα, μπορεί να «τυφλώνουν» οι επιγραφές από το καζίνο και πλησιέστερα νυχτερινά κέντρα που, όντως έχουν τοποθετημένες φωτιζόμενες μαρκίζες επί της κεντρικής λεωφόρου) και ταυτόχρονα ψευδείς καταγγελίες για χρήση ανεξάρτητου ιδιωτικού χώρου ως πάρκινγκ.

Επίσης, στο δήμο Θέρμης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκεί όπου η εγκληματικότητα «χτυπά κόκκινο» με ληστείες, εκατοντάδες κλοπές, ακόμη και εξαφανίσεις ανθρώπων, το protothema κατέγραψε αστυνόμευση στην επιχείρηση, εν ώρα λειτουργίας του.

Κάπως έτσι, η διπλή δικαίωση δεν άργησε να έρθει για την επιχείρηση. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη κι έτσι μετά την αθώωση του προσωρινά υπεύθυνου της επιχείρησης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ματαιώθηκε και το υποτιθέμενο «σφράγισμα» με το οποίο απειλείτο το κέντρο διασκέδασης της επιχείρησης, καθώς έγιναν δεκτές οι νομικές θέσεις της. Έτσι, οι εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη συνεχίστηκαν κανονικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η επιχείρηση τηρεί κάθε κανόνα νομιμότητας σε ότι αφορά την δήλωση προσωπικού και εισπράξεων και καταβάλλει κανονικά τους φόρους και τις εισφορές που της αναλογούν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Θαύμα!

Μίλησε η πλευρά;!

stefanos

Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος θέρμης υπέκυψε στις απαιτήσεις ανταγωνιστών και κάνει πόλεμο στον Βέρτη.Σαν δεν ντρεπόμαστε.Δέν θα τους περάσει Καβαλιωτάκι μου.

Σαλονικιος

Ευστοχοτατο το σχολιο για το δημο Θερμης παντως. Λύσανε την εγκληματικοτητα ενα χαλι μαυρο η κατασταση εδω κ τους πειραξε ο Βερτης;;;;; Ρε πιαστε τα κρυμμενα λαμογια κ αστε τα σαπια

Night Life

Βέρτη Αρχοντα παρε τους ολα τα υπαρχοντα!!! Οι Verters ειναι μαζι σου

TNS

Γτ δεν τον αφήνουν ήσυχο τον ανθρωπο αυτο; Αφου κανει μπαμ οτι ειναι πολεμος της νυχτας και δικαιωνεται στο τελος. Τα αλλα μπουζουκια ξερναμε νομιμοτητα;;;;;;: γτ δε τα ακουμπανε;απορια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης