Σφάζονται τα αδέρφια Μπιθικώτση για τα τραγούδια του πατέρα τους

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έστειλε εξώδικο στην ετεροθαλή αδερφή του Άννα για τις συναυλίες που κάνει χωρίς την άδειά του

Δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα παιδιά του Γρηγόρη Μπιθικώτση με αφορμή τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο γιος του αείμνηστου τραγουδιστή Γρηγόρης κοινοποίησε χθες στην ετεροθαλή αδερφή του Άννα εξώδικο. «Δεν είναι ωραίο τα αδέρφια να φτάνουν στα δικαστήρια. Αν μπορούσα και αυτή την ύστατη στιγμή να έρθω σε συνεννόηση με την αδερφή μου, τότε δεν θα χρειαζόταν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη», λέει χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.


Ο λόγος που ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έστειλε εξώδικο στην αδερφή του είναι  η εν γένει στάση της όλα αυτά τα χρόνια και οι παραστάσεις-συναυλίες -αφιερώματα που διοργάνωνε προβάλλοντας το έργο του αείμνηστου δημιουργού, χωρίς την προφορική ή γραπτή άδεια εκείνου ή της μητέρας του Μεταξίας.

Πάντως τα δύο αδέρφια δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις καθώς έχουν να μιλήσουν 13 χρόνια, δηλαδή από τότε που έχει πεθάνει ο πατέρας τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είχε επιλέξει πριν φύγει από τη ζωή να αφήσει ως αποκλειστικούς και νόμιμους δικαιούχους του περιουσιακού (πνευματικά και συγγενικά) δικαιώματος τη σύζυγό του Μεταξία Μπιθικώτση και του ηθικού δικαιώματος του Γρηγόρη Μπιθικώτση στο σύνολο του έργου του, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο την κόρη του Άννα.

«Δεν πήρε ποτέ την άδειά μας»
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υιός Μπιθικώτσης, «εξακολουθεί χωρίς νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη δική μας άδεια να πραγματοποιεί, όπως και κατά το παρελθόν έπραττε, μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες με θέμα το έργο του μεγάλου δημιουργού και μάλιστα χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές που αρμόζουν σε μια τέτοια παρουσίαση ώστε να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται το έργο αυτό» και συνεχίζει: «Στη δημόσια διαθήκη του ο πατέρας μου έλεγε ότι θεωρώ το γιο μου Γρηγόρη φυσικό μου διάδοχο και συνεχιστή της ιστορίας μου σε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Όταν ο οποιοσδήποτε και όχι μόνο η αδερφή μου θέλει να κάνει παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες χρησιμοποιώντας και προβάλλοντας το πνευματικό έργο του πατέρα μου, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη, είτε προφορική είτε γραπτή έγκριση τόσο της μητέρας μου όσο και τη δική μου».

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης συμπλήρωσε ακόμα ότι η αδερφή του Άννα ουδέποτε ως σήμερα ζήτησε άδεια από τον ίδιο και τη μητέρα του παρόλο που πέρσι της είχαν στείλει επιστολή και της ζητούσαν να έρχεται σε συνεννόηση μαζί τους εκείνη δεν συμμορφώθηκε. «Δεν θέλω να ακούγεται για άλλο λόγο το όνομα του πατέρα μου, εκτός από το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του. Δυστυχώς όμως αναγκάζομαι να προβώ σε νομικές διαδικασίες, καθώς από την άλλη πλευρά δεν βρήκα κατανόηση. Αν υπήρχε διάθεση συνεννόησης από την άλλη πλευρά όλα θα μπορούσαν να συζητηθούν».

Άγνοια για το εξώδικο δηλώνει η Άννα Μπιθικώτση
Από την πλευρά της η Άννα Μπιθικώτση δήλωσε άγνοια για το θέμα του εξωδίκου καθώς όπως είπε βρίσκεται στο Βελβεντό Κοζάνης και δεν έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία για τη σειρά συναυλιών «Βαμβακάρης – Μπιθικώτσης, ο ρεμπέτης και ο Σερ». «Βρίσκομαι στη Βόρειο Ελλάδα και δεν έχω τη δυνατότητα μέσα από το κινητό μου, στην περιοχή που είμαι, να μπω στα δεδομένα μου και δεν έχω ιδέα». Στη συνέχεια πάντως απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο θέμα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Γρηγόρη Μπιθικώτση
Διαβάστε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση του τραγουδιστή μέσω του δικηγορικού του γραφείου: «Ο πατέρας μου, με μεγάλωσε με έναν αξιακό κώδικα αρχών και ηθικής, που με οδηγούσε πάντοτε στη ζωή μου, να επιδιώκω το κοινό καλό. Να προσφέρω απλόχερα, χωρίς να διεκδικώ ανταμοιβή. Να ενώνω, και να μην χωρίζω, ούτε να διαιρώ. Να σέβομαι, να αγαπώ, να θυμάμαι, να τιμώ. Για όλους αυτούς τους λόγους, διαχειρίστηκα με διακριτικότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ακατανόητη επιμονή της αδελφής μου, να μεταχειρίζεται το όνομα και τη μνήμη του πατέρα μας, με τρόπο και για σκοπούς που είναι βέβαιον ότι θα τον έβρισκαν πλήρως αντίθετο.

Δυστυχώς και παρά το ότι η ίδια πολύ καλά γνωρίζει ότι η μητέρα μου Μεταξία Μπιθικώτση και εγώ, είμαστε οι αποκλειστικοί και νόμιμοι δικαιούχοι του περιουσιακού (πνευματικά και συγγενικά) και ηθικού δικαιώματος αντίστοιχα , στο σύνολο του έργου του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, εκείνη εξακολουθεί χωρίς νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη δική μας άδεια, να πραγματοποιεί, όπως και κατά το παρελθόν έπραττε, μουσικές εκδηλώσεις - παραστάσεις- συναυλίες με θέμα το έργο του μεγάλου δημιουργού και μάλιστα χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές που αρμόζουν σε μια τέτοια παρουσίαση ώστε να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται το έργο αυτό.

Επιδιώξαμε να λειτουργήσουμε ως ασπίδα για την υστεροφημία της οικογένειάς μας, και να μην επιτρέψουμε να δίνονται αφορμές για αρνητικό σχολιασμό, ψιθύρους και απαξιωτικές αναφορές.
Δυστυχώς, η προσπάθειά μας αυτή , δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της αδελφής μου Άννας Μπιθικώτση. Γι’ αυτό και από κοινού με την μητέρα μου Μεταξία Μπιθικώτση αναγκαζόμαστε να προβούμε στις δέουσες νομικές ενέργειες, ώστε από την πλευρά μας να διατηρούμε καθαρή τη συνείδησή μας ότι προστατεύουμε τη μνήμη του συζύγου και πατέρα και τιμούμε και διαφυλάσσουμε το όνομα και το έργο του.  Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, προσδοκώ να βρει η αδελφή μου τη δύναμη να μας ακολουθήσει στην οδό της μετριοπάθειας.
Και να μην συνεχίσει να αδικεί τη μνήμη του πατέρα μας. Αλλά και τον εαυτό της…».

Δείτε βίντεο: Σφάζονται τα αδέρφια Μπιθικώτση για τα τραγούδια του πατέρα τους

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (28)

οινο-πνευμα

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ "το πνευματικό έργο"; Τα τραγούδια που τον ανέδειξαν στον ελληνικό λαό ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΩΝ (πρωτίστως του Θεοδωράκη και των ποιητών, Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσο κ.α.). Μήπως λοιπόν τσακώνονται σε ξένον αχυρώνα; Εκτός και αν ερίζουν για τους ύμνους του προς την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΡΟΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ και προς την κυρα δέσποινα που τον φλερτάριζε;

5Zalis

ξερει κανεις πολλες οικογενειες στην ελλαδα που να μην ειναι τσακωμένες για κατι ?

Αδικία

Παντως δεν είναι τιμητικό για τον Μπιθικώτση να έχει αφήσει ΟΛΗΝ την περιουσία στο γιο και στην νέα σύζυγο και να έχει αποκλείσει εντελώς την κόρη και την πρώτη σύζυγο, η οποία τον στήριξε όταν Μπιθικώτσης ήταν άγνωστος και περνούσαν δύσκολα. Μόλις έγινε γνωστός τραγουδιστής, παράτησε την πρώτη του οικογένεια και έφτιαξε νέα κάνοντας και τον κανακάρη. Αδικία. Ωστόσο για την Άννα, ακούγονται τα καλυτερα ενώ για τον γρηγόρη τζουνιορ, ότι είναι ένας χαραμοφάης που τρώει από τα έτοιμα

ΑΠΛΗΣΤΊΑ

Είναι λυπηρό, πώς οι άνθρωποι είμαστε αχάριστοι , ανεντιμοι στα παιδιά μας, στους συζύγους μας , άπληστοι όταν αποκτήσουμε δύναμη....!!!! Τό ίδιο άπληστοι είναι και ο γιός καί η τελευταία γυναίκα του..!!! Όπως λέει καί γνωστή σατιρική ρήση... " Οφείλει τήν ΕΠΙΤΥΧΊΑ του στήν Πρώτη του γυναίκα , καί στήν ΕΠΙΤΥΧΊΑ του , τήν δεύτερη γυναίκα του..!!!

makis

Νομιζουν οτι η σκια τους ειναι το μποι τους.

Μήτσος

Ρωτήστε και κανέναν δικηγόρο τετοιες υποθέσεις είναι πολύ συνηθισμενες.Το τι ξεκατινιασμα πέφτει μεταξύ αδερφιων λόγω περιουσιακων δε το φαντάζεστε και όχι και για καμιά τεράστια περιουσια.Βεβαια τώρα δεν έχουν τόσα λεφτά οι ελληνες αλλά παλιότερα συγγενείς και κυρίως αδέρφια σφαζονταν για κτηματα σπίτια αποθήκες ειδικά στην επαρχία και τα δικαστήρια διαρκουσαν 15 χρόνια.Κατα τα άλλα ήταν πολύ δεμένες οι οικογένειες τότε

ΤΥΧΑΙΟ

Αριστερή νοοτροπία σε μία κοινωνία που κάθε ευρώ του άλλου πρέπει να γίνει δικό μου

χρηστος

τιμα τον πατερα σου και την μητερα σου εαν δεν εχετε στα κληρονομικα διαφωνιες.

D

Γόνοι...

υποκρισία

κατηγορείτε όλοι τα αδέλφια ότι ξεκατινιάζονται...για κοιτάξτε και λίγο τις καμπούρες σας. σχεδόν σε όλες τις ελληνικές οικογένειες τα ίδια γίνονται...πολλοί από εσάς που κατακρίνετε, αν είχατε και σεις περιουσία, δε θα θέλατε δίνατε ούτε ένα σεντ ακόμα και στο ίδιο σας το αίμα...στην Ελλάδα το παίζουμε όλοι κουβαρντάδες με τα λεφτά των άλλων! εκτός του ότι έχει δίκιο ο γιος του, μίλησε και πολύ ωραία. και θα δικαιωθεί σίγουρα.

Κarletos

Τα εργα των καλλιτεχνων ανηκουν στο κοσμο...και στην πολιτιστικη ιστορια του τοπου ! Οποιος υποστηριζει το αντιθετο ειναι εκ του πονηρου... Ο "Γρηγορακης" κληρονομησε το ονομα ! Αυτο ηταν το μεγαλο κληροδοτημα του πατερα του προς αυτον ! Ολα τα υπολοιπα θυμιζουν : "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...."

Καλα καλά..

Φτιάξε εσύ καλλιτεχνικά έργα εμβέλειας σαν του Μπιθικώτση και μετά δώστα δωρεάν, να μην έχεις να φας ούτε εσύ ούτε η οικογένειά σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

royals

Τα δύο αδέλφια γιόρτασαν μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας το Πάσχα και τα 93α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ - Τα σχέδια του παλατιού για απομάκρυνση του Χάρι και της Μέγκαν στην Αφρική

5
rigos_main

H ζωή του είναι ο χορός και η ελευθερία η έμπνευσή του - Η διαδρομή του καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ από τη Θεσσαλονίκη, την Οκτάνα και τη Ζουζού Νικολούδη μέχρι την Πάολα και τον Παντελίδη

3