Βίντεο: Ο Λούκας Γιώρκας σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

main_loukas1

Σε εκδήλωση στην  Ξάνθη

Τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ερμήνευσε ο Λούκας Γιώρκας, στην εκδήλωση «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο», που έγινε στο σπίτι όπου έζησε ο αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκις στην Ξάνθη.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, την περασμένη Τετάρτη, 4 Ιουλίου, στον «Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις». Μέσα από την έκθεση αυτή, αναδείχτηκε το σπουδαίο και πολυετές έργο της αναπληρώτριας καθηγήτριας ιστολογίας-εμβρυολογίας του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρίας Λαμπροπούλου, η οποία παρουσίασε το πώς, μέσα από τη μικροσκόπηση, μπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης: φωτογραφίες που απεικονίζουν κυτταρικούς σχηματισμούς του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα συγκεκριμένα έργα τέχνης της κυρίας Λαμπροπούλου, έγιναν και γραμματόσημα, που μάλιστα για δύο χρόνια τυπώθηκαν 2,5 εκατομμύρια, τα οποία κυκλοφορούν σε όλα τα ταχυδρομεία.

Την έκθεση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, άνθρωποι της τέχνης και πλήθος κόσμου.

Αυτή τη μοναδική βραδιά συνόδευσε μουσικά ο Λούκας Γιώρκας, ερμηνεύοντας τις αξέχαστες δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Η μπαλάντα των αισθήσεων και  των παραισθήσεων

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20708207

Με μητέρα Αφροαμερικανή η δούκισσα του Σάσεξ στηρίζει το κίνημα για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα πανεπιστήμια και την προώθηση των μαύρων γυναικών σε ακαδημαϊκές θέσεις

5