Ed Sheeran: Του ζητάνε 100 εκατ. δολάρια επειδή «έκλεψε» στοιχεία από τραγούδι-ύμνο του Marvin Gaye

Ed Sheeran: Του ζητάνε 100 εκατ. δολάρια επειδή «έκλεψε» στοιχεία από τραγούδι-ύμνο του Marvin Gaye

Η μήνυση υποστηρίζει ότι το «Thinking Outloud» περιέχει μουσικά στοιχεία του θρυλικού «Let’s Get It On»

gaye-sheeran
Μια υπέρογκη αποζημίωση μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει ο διάσημος τραγουδιστής Ed Sheeran, αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ των μηνυτών του που τον κατηγορούν ότι «έκλεψε» μουσικά στοιχεία από το θρυλικό κομμάτι «Let's Get It On» του Marvin Gaye, και τα ενσωμάτωσε στο hit του 2014, «Thinking Outloud».

Σύμφωνα με το TMZ, η μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορεί τον ποπ σταρ ότι αντέγραψε «τη μελωδία, τον ρυθμό, τα ντραμς, το μπάσο, τις λούπες» και άλλα στοιχεία από το ερωτικό κομμάτι του Gaye, για το δικό του πετυχημένο single που περιλαμβανόταν στο αλμπουμ X.

H εταιρεία Structured Asset Sales που κατέθεσε τη μήνυση έχει ένα ποσοστό των πνευματικών δικαιωμάτων του κομματιού του Gaye, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1973.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εις βάρος του Sheeran έχει κατατεθεί μία ακόμη μήνυση για το ίδιο κομμάτι. Την πρώτη μήνυση κατέθεσε η υιοθετημένη κόρη του Ed Townsend, που είχε γράψει το «Let’s Get It On» μαζί με τον Gaye.

Ο Sheeran είχε απαντήσει στο παρελθόν στις κατηγορίες ότι έκλεψε στοιχεία από το κομμάτι λέγοντας ότι πρόκειται για ανοησίες, αφού οι συγχορδίες και στα δύο κομμάτια είναι «εξαιρετικά συνηθισμένες».

Did Ed Sheeran Copy Marvin Gaye's "Let's Get It On"?
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης