Νέτα Μπαρζιλάι: H φωνή του #MeToo στη Ευrovision

Νέτα Μπαρζιλάι: H φωνή του #MeToo στη Ευrovision

«Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν «φωνή». Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του», λέει η εκπρόσωπος του Ισραήλ

netta-barzilai
Ξεφεύγει σίγουρα από τα στερεότυπα της ωραίας γυναίκας. Η ευτραφής Νέτα με τα μαλλιά «κεφτεδάκια» πάει κόντρα στο ρεύμα... Έχει μία εμφάνιση που δεν την κολακεύει αλλά δεν θέλει και να την βελτιώσει. Όταν ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision, κάνει τα χέρια της σαν να είναι πάπια και ανοιγοκλείνει το στόμα της μουτρωμένη.

Η Νέτα Μπαρζιλάι, που εκπροσωπεί στο φετινό διαγωνισμό της Εurovision την πατρίδα της, το Ισραήλ, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή με την μελωδική της φωνή αλλά και την απίστευτη κίνησή της αφού τα αρκετά παραπανίσια κιλά στο σώμα της δεν την ενοχλούν να χοροπηδάει.

Οι δημοσιογράφοι που της ζητούν επίμονα μία συνέντευξη, ακούν τη μελαχρινή Νέτα να λέει πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Εurovision είναι μία καλή ευκαιρία για να ακουστεί η «φωνή» των γυναικών. Οι γκριμάτσες που κάνει την ώρα που κρατάει το μικρόφωνο ξέρει ότι την ασχημαίνουν, όμως εκείνη δεν φαίνεται να πτοείται.

Η Νέτα Μπαρζιλάι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στο φετινό διαγωνισμό της Εurovision, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά. Το τραγούδι της, με τον τίτλο:«Toy», έχει εκατομμύρια viewers στο You Tube και είναι γραμμένο, όπως η ίδια λέει, για το κίνημα #MeToo, το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.  

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Ισραηλινή τραγουδίστρια εξηγεί πώς είναι να αισθάνεται κανείς ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους.

Κλείσιμο
«Όταν είσαι διαφορετικός, όταν είσαι παχύς», λέει η Νέτα, «δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;», διερωτάται η ίδια.

«Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν «φωνή». Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του», προσθέτει.

Στο παρελθόν η Νέτα συμμετείχε σε γυναικείο συγκρότημα που έπαιζε σε γάμους. Συχνά άκουγε τις νύφες να λένε μόλις την έβλεπαν στις φωτογραφίες έλεγαν: «Δεν έχετε άλλες τραγουδίστριες;».

«Ήμουν παχιά. Είμαι παχιά, δηλώνει η Νέτα και συνεχίζει: «Άκουγα ότι δεν πρέπει να φοράω κοντές φούστες... Να προτιμάω το μαύρο χρώμα για να με κόβει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης