Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» ζουν ένα δράμα

mitsoi_art

Ο Τζίμης άνοιξε Σχολή Φλώρων, η Πλούσια κάνει μαθήματα φτώχειας και η Μάνα έχει ξαναπαντρευτεί κάποιον που παθαίνει συνέχεια εγκεφαλικά και την τρελαίνει: ο Λάκης Λαζόπουλος, 14 χρόνια μετά τον αποχαιρετισμό τους από τη μικρή οθόνη, συναντιέται ξανά με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους».

Αυτή τη φορά σε νέα τηλεοπτική στέγη αλλά με τη δοκιμασμένη συνταγή προσπαθώντας να συγκινήσει τους παλιούς και να γοητεύσει τους νεότερους.
Θα το καταφέρει; Της Αφροδίτης Γραμμέλη

«Τη βλέπεις τη βούρτσα; Τη βούρτσα τη βλέπω. Αλλα δεν βλέπω...». Κάπως έτσι θα επιστρέψει ο Ντίμης στο κομμωτήριό του σχεδόν τρεις δεκαετίες αφότου το άνοιξε. Η θρυλική τηλεοπτική μορφή η οποία παρέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έστησε το πιο ωραίο κομμωτήριο της Αθήνας. Ο κομμωτής, ο οποίος μιλούσε σε όλους σαν να ήταν άπαντες εκ γενετής θηλυκά, θα επιστρέψει από τις 31 Μαρτίου μαζί με άλλους εννέα Μήτσους στη μικρή οθόνη στη συχνότητα του ΑΝΤ1. Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. Εχουν περάσει 26 χρόνια από την πρεμιέρα και 14 από το τελευταίο επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε στο τότε πανίσχυρο MEGA. Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» είναι τηλεοπτικό σημείο αναφοράς. Είναι η εκπομπή που πάντα δημιουργούσε τάσεις, έφτιαχνε ατάκες, έπιανε τον σφυγμό όλης της κοινωνίας. Είτε με το «πάμε πλατεία» του Τζίμη, είτε με το «θα πεθάαανω» της χήρας Μήτση. Πάντα υπήρχε αυτή η αναφορά στην καθημερινότητα, στον κοινωνικό τύπο ο οποίος ξαφνικά έβλεπε την εικόνα του στην τηλεόραση και το ευχαριστιόταν. Ο Λαζόπουλος αποφάσισε να επιστρέψει τηλεοπτικά και συνειδητά όχι πια ξεπροβάλλοντας από ένα «Τσαντίρι» το οποίο πλασαρίστηκε ως υπόγειο αλλά θύμιζε ρετιρέ της εξουσίας. Αυτή τη φορά επέλεξε να μιλήσει μέσω των χαρακτήρων και όχι με τη δική του φωνή και τα δικά του «πιστεύω». Μέσα από τους τότε Μήτσους οι οποίοι μεγάλωσαν, ωρίμασαν και άλλαξαν σημαντικά μέσα σε αυτή τη δεκαπενταετία.«Ηταν ένα δίλημμα μέσα μου, γιατί όταν έχεις αφήσει κάποιους χαρακτήρες χρόνια πίσω λες μήπως να μείνουν εκεί ή μήπως αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια και άρα έχω τη δυνατότητα να τους ξαναδώ μεγαλώνοντας πια...» είπε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι «μετά τα επεισόδια που θα προβληθούν κλείνει οριστικά ο κύκλος των “Δέκα Μικρών Μήτσων”. Δεν θα ξανασυμβούν ποτέ, αυτό είναι απόφασή μου».
Θα εξομολογηθεί επίσης ότι «όλη η λογική είναι ότι αντιμετωπίζουμε τους “Μήτσους” στη στιγμή που τους βρίσκουμε. Τα επεισόδια γράφονται παρακολουθώντας τα γεγονότα της εποχής, πάντα εντός κλίματος, χωρίς να είναι γενικού περιεχομένου και αδιάφορα. Γράφονται με τη λογική που γραφόντουσαν όλα τα χρόνια. Δηλαδή, “ο κιμάς κόπτεται παρουσία του πελάτου”».

Πώς θα είναι οι νέοι «Μήτσοι»

Επιστρέφουν όλοι. Ή μάλλον σχεδόν όλοι. Ετσι όπως τους ξέρουμε, αλλά σίγουρα αλλαγμένοι από την κοινωνική συνθήκη. Πώς θα μπορούσε να παραμείνει αλώβητος, για παράδειγμα, ο υπαλληλάκος, το απόλυτο θύμα του κράτους, o οποίος ζει πλέον σε ένα σπίτι χωρίς τοίχους, που δεν έχει πόρτες, δεν έχει τίποτα. Του πήραν το σπίτι με πλειστηριασμό. Η τράπεζα του τα πήρε όλα. Είναι σε ένα γραφείο με ένα κρεβάτι μόνο, χωρίς τοίχους γύρω. Σε ένα σπίτι ακριβώς όπως είναι τα σπίτια των Ελλήνων. Υπάρχουν οι τοίχοι, συνεχίζει να κάνει τις ασκήσεις θάρρους, αλλά κρατώντας το ίδιο νήμα σκέψης μέσα στην απόλυτη εσωστρέφεια και την ωριμότητα που τον διακρίνει.Από τους πιο χαρακτηριστικούς αλλά και αγαπημένους και του κοινού και του Λαζόπουλου, ο Μούτσος και ο Σκαραβαίος (Τάσος Παλαντζίδης). Εκσυγχρονισμένοι πλέον, έχουν μετατρέψει τη σακαράκα τους κι έχουν ιδρύσει δική τους εταιρεία, το Taxiμπιπ και στους διαλόγους τους θα καταγράφεται η αγωνία τους να κατακτήσουν τους πελάτες. Θα το επιχειρήσουν με πολλούς τρόπους. Κορυφαία μορφή των «Δέκα Μικρών Μήτσων» η Μάνα, η οποία πλέον έχει αποκτήσει τρία εγγόνια, τα δύο από την κόρη της και ένα που έχει υιοθετήσει ο γιος της με τον σύντροφό του. Τα παιδιά της φεύγουν μετανάστες στην Ταϊλάνδη και μένει αυτή πίσω να μεγαλώσει τα τρία εγγόνια, όπου πια αντιμετωπίζει τα καινούρια προβλήματα των εγγονών. Παράλληλα έχει παντρευτεί έναν άντρα που ουσιαστικά τον πήρε για τη δεύτερη σύνταξη. Αυτός έχει πάθει διάφορα εγκεφαλικά, δεν έχει καλή επικοινωνία και την τρελαίνει. Το τι θα συμβεί όμως και ποιος είναι αυτός ο άντρας είναι μια μεγάλη έκπληξη της εκπομπής.

Η Πλούσια θα εξομολογηθεί την απελπισία της για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάει κι ένα βήμα παρακάτω και θα κάνει μαθήματα φτώχειας με την Ελενίτσα (Ελένη Γερασιμίδου), η οποία, εκτός από το να τη βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού, τη μαθαίνει και πώς να συμπεριφέρεται μέσα στη συνθήκη της φτώχειας.
Η Ελενίτσα φυσικά θα συνεχίσει να ζει με τον δικό της Μήτσο, στο ταπεινό σπιτικό της και κυρίως στην κουζίνα της. Οι Βλάχοι θα κάνουν κλήρωση προκειμένου να αποφασίσουν ποιον λογαριασμό θα πληρώσουν, όμως όλα αυτά δεν κλονίζουν τη δική τους προσωπική σχέση η οποία παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και σε όσα συμβαίνουν λόγω κρίσης.

Παρών και ο Φευγουλέας, ο αστυνομικός Μήτσος, ο οποίος μέσα στο αστυνομικό τμήμα έχει φωτογραφίες του Κυριάκου και της Μαρέβας κι από την πίσω πλευρά έχει τον Τσίπρα και την Μπέτυ. Η δική του πρόκληση είναι να μάθει να αντιμετωπίζει τους αναρχικούς τους οποίους θα αναγκαστεί να συναναστραφεί προκειμένου να καταλάβει πώς συμπεριφέρονται και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Θα μάθει επίσης τι πρέπει να προσέχει προκειμένου να μη χτυπήσει δεξιό και θα προσπαθήσει να κατανοήσει πώς μπήκε η Αριστερά στην Αστυνομία.Στη μικρή οθόνη και στην παρέα των «Μήτσων» επιστρέφουν και οι «Γέροι», με τον Παύλο Χαϊκάλη να φτύνει όλα τα χάπια της Novartis που έχει πάρει, καθώς ο Πολάκης με διάταγμα θα υποχρεώσει όλους τους γέρους να φτύσουν ό,τι χάπια έχουν πιει προκειμένου να βρει πόσα φάρμακα καταναλώθηκαν την επίμαχη περίοδο. Η γριά, όπως θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια της ιστορίας, είναι μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες και θα παρακολουθήσουμε όλη την πορεία της και το πώς έφτασε να γίνει μάρτυρας όλων αυτών των καταστάσεων.

Πολυαναμενόμενη επιστροφή είναι φυσικά και αυτή του Τζίμη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Λαζόπουλος, πλέον έχει ανοίξει Σχολή Φλώρων. Τους μαθαίνει τεχνάσματα επιβίωσης δεδομένου ότι οι φλώροι είναι υπό διωγμόν, τους διδάσκει τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι και το αντίθετο φυσικά. Ο Τζίμης θα ανέβει level και θα διδάξει λαϊκά παιδιά από το Κερατσίνι να γίνουν σερβιτόροι σε εστιατόρια των βορείων προαστίων. Από κοντά και ο Τζίμης από την Καρδίτσα, ο οποίος θα καλέσει τον ξάδελφό του στην πόλη του δίχως επιτυχία. Θα ερωτευτεί μια συντοπίτισσά του και όλα θα αλλάξουν. Αυτή η γυναίκα θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα στη ζωή του Τζίμη και θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρά διλήμματα.
Ο Ντίμης θα συνεχίσει τη συνεργασία στο κομμωτήριο με τον Βασιλάκη. Ο τελευταίος θα ερωτευτεί ΟΥΚά από την Κω και θα φύγει λέγοντας ψέματα πως θα αναζητήσει μια νέα καριέρα στην Αμερική. Ο Ντίμης δεν θα μείνει με δεμένα τα χέρια και θα προσλάβει νέο συνεργάτη τον οποίο θα υποδυθεί ο Δημήτρης Μακαλιάς. Δεν θα είναι όμως απλός συνεργάτης. Ο Ντίμης θα τον ερωτευτεί και μια νέα σχέση θα αρχίσει η οποία θα εξελιχθεί, αλλά κάποια στιγμή θα βρεθεί μπροστά σε ένα απρόοπτο γεγονός.

Το δίδυμο των Θεσσαλονικέων έχει ως θέμα συζήτησης τον ΠΑΟΚ, συνεχίζει να ζει με τις μανάδες του και να μιλά στο μπαλκόνι για όσα το απασχολούν. Δηλαδή το τρίπτυχο ΠΑΟΚ-Μάνα-Γκόμενες στο οποίο κινείται η ζωή των Θεσσαλονικέων κάνοντας πλάκα με όλα όσα συμβαίνουν στη συμπρωτεύουσα.
Παρών και ο Γύφτος, ο οποίος θα κάνει εμφάνιση με ένα μεγάλο ακουστικό προκειμένου να φανεί η ελεγχόμενη δημοσιογραφία. Τέλος, αυτό που ακόμη παραμένει ανοιχτό είναι το πότε θα επιστρέψει η Μισέλ. Η αγαπημένη ηρωίδα, η οποία με τη λάγνα και ιδιαίτερη φωνή της έκανε παράπονα για τους πόνους που αντιμετώπιζε στα πλευράκια της, παραμένει ανύπαντρη, έχει κατάθλιψη, νεύρα και μάλλον θα εμφανιστεί στο τελευταίο επεισόδιο των «Δέκα Μικρών Μήτσων».mi_5
mi_6
mi_7
mi_8

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Ενα Θαυμα

Δεν επαναλαμβανεται, το διαπιστωσαμε χθες βραδυ !

Φούφουτος

Λάκη, κατάφερες να γίνεις ο πιό μισητός "καλλιτέχνης" και ξέρεις πολύ καλά τον λόγο. Όσο και αν μετατρέψεις σε αντισυριζαίους τους μήτσους σου (και τους δέκα υποθέτω), δεν πρόκειται να εξιλεωθείς στα μάτια όλων εμάς που σε αγαπήσαμε κάποτε, σε στηρίξαμε και στο τέλος μας εξευτέλιζες για να προωθήσεις την ιδέα της "πρώτης φοράς αριστερά". Εγώ ανήκω στους "νοικοκυραίους" που τα παιδιά με τις κουκούλες (που είχες συναντήσει στο πλοίο επιστρέφοντας απ΄τη Σέριφο και τόσο πολύ αγάπησες), μου είχαν σπάσει το μαγαζί μου στα Εξάρχεια. Τώρα βρίσκομαι μετανάστης στο Βέλγιο (προδότης κατ΄εσάς) και το μόνο που θα ήθελα από όλους εσάς τους αγανακτισμένους επαναστάτες, είναι να ξεκουμπιστείτε από αυτή τη χώρα και να αφήσετε τους υγιείς Έλληνες να προχωρήσουν μπροστά.

Α ρε κριση.....

Και η Γερασιμιδου και ο Χαικαλης ειχαν δηλωσει οτι δεν θα ξαναδουλεψουν με το Λαζοπουλο. αλλα βλεπεις , ας οψεται η κριση η καταραμενη.

ntikos

Η λάκης ειναι ο ιδανικότερος για να κανει τον (φλώρο)το κατέχει το άθλημα .

Ποτέ δεν γέλασα με τον λακη

Ο Μητσικώστας είναι πραγματικός κωμικος.

Αριστοφανικός Κλανωδός

Λαζόπουλε δεν βρέχει,σε φτύνουν ολοι,σκουλήκι

Markow

τα εκατομμύρια που τσέπωσε και έβγαλε στο εξωτερικό, θα τα φέρει μέσα;;; Τώρα που έχουμε για 3 χρόνια συνέχεια κυβέρνηση την συμμωρία που προπαγάνδιζε;

Stelios

Συμφωνω οτι Λάκης = Συριζα και οτι εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης που μας κατσικωθηκανε οι κατσαπλιαδες ψευτοαριστεροι. Το concept ειναι μια ξαναζεσταμένη σούπα, η οποί αν και έχει μυρωδικά δεν παυει να ειναι ξαναζεσταμένη. Σε οτι με αφορά, εχω διαγράψει τον Λαζόπουλου ο οποίος το μονο που ξερει πολύ καλά να κάνει ειναι να πιανει το παλμό του κόσμου και να τον μετατρέπει σε σκετσάκια. Επιασε τον παλμό οτι ο κοσμος ηθελε κατι άλλο, πηρε λεφτουδάκια που τα έβγαλε στην Αγγλία, δήθεν για παραγωγή του εξωτερικού, ηρθε ο Συριζα και εδωσε το υπουργειο πολιτισμου στην Κονιόρδου. Μετά ο Λάκης κατάλαβε οτι το μονο που θα εβλεπε ήταν τα μάτια του Σαρκοζί στο γκάζι και τωρα προσπαθεί να μας δείξει οτι τελικά είχε άδικο και ο Συριζα δεν ηταν το καλό που περίμενε. Αν μή τί άλλο, ο Κραουνάκης είναι περισσότερο συνεπής στα λόγια του, άσχετα αν τελικά είναι εμετικά χαζός. Ο Λαζόπουλος ειναι εμετικά χειρότερος και αυτό θα τον συντροφεύει πλέον για όσο αναπνέει, όπου θα βιώσει την Νεμεση της αφάνειας

Ηλιας

Αυτο που ελεγε" τη δευτερη φορα επαναλαμβανεται σαν φαρσα". Ή" καλλιο να σου βγη το ματι". Τωρα,το να παρακολουθει καποιος εναν αδιστακτο κ ανηθικο παππου , γρια δηλαδη,να προσπαθη να βγαλη κι αλλα λεφτα,δεν υπαρχει θλιβεροτερο θεαμα.ειναι αργα για δακρυα κυριε γερο λαδά.ολα τα ποταμια του κοσμου δεν μπορουν να ξεπλυνουν τη βρωμια της ψυχης σου.αλλα ξαναβγες.εχεις κι εσυ το δικαιωμα σε μια αξιοπρεπη κηδεια.

Ξεπερασμένος

Δεν πιάνει άλλο το κόλπο του. Να γελάμε με τις ανοησίες του και αυτός να κάνει προπαγάνδα και να θησαυρίζει. Ο κόσμος ξεγελάστηκε πολλές φορές για να τον πιάνουν συνέχεια κορόιδο. Αυτή τη φορά θα του γυρίσει την πλάτη. Αρκεί να το καταλάβει και να μας απαλλάξει από την παρουσία του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης