Αυτοί είναι οι ανανεωμένοι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» του Λαζόπουλου

mitsoi1

Ο Λάκης Λαζόπουλος, επιστρέφει στα τηλεοπτικά δρώμενα με τη σατιρική κωμωδία που έχει γράψει ιστορία

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 21.00, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, μετά από 17 χρόνια έρχονται οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι», που ζουν στο τώρα, στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε καθημερινά. Ο Λάκης Λαζόπουλος μας παρουσιάζει νέα επεισόδια που παρακολουθούν τα γεγονότα της εποχής, εντός κλίματος, με την ίδια λογική, προσέγγιση και το στυλ που ακολουθούσε πάντα. Μία βδομάδα, πριν την πρεμιέρα, ας γνωρίσουμε ξανά τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους»:

Ο Υπαλληλάκος:

Ο υπαλληλάκος ζει πλέον σε ένα σπίτι χωρίς τοίχους, που δεν έχει πόρτες, δεν έχει τίποτα. Του πήραν το σπίτι με πλειστηριασμό. Η τράπεζα του τα πήρε όλα. Είναι σε ένα γραφείο, με ένα κρεβάτι μόνο, χωρίς τοίχους γύρω. Σε ένα σπίτι ακριβώς όπως είναι τα σπίτια των Ελλήνων. Υπάρχουν οι τοίχοι αλλά η κρίση έχει ξηλώσει τις ζωές των ανθρώπων. Συνεχίζει να κάνει ασκήσεις θάρρους, κρατώντας όμως το ίδιο νήμα σκέψης, αυτό που κρατάει έναν εσωστρεφή άνθρωπο, που έχει την ωριμότητα της σκέψης που δεν έχουν οι άλλοι ήρωες.

mits1


O Μούτσος:


Ο Μούτσος με τον Σκαραβαίο (Τάσος Παλαντζίδης), ο ταξιτζής, έχουν φτιάξει δική τους εταιρία, το Taxiμπιπ και προσπαθούν να κρατήσουν την παλιά τους σχέση με το ταξί, προσπαθώντας ταυτόχρονα να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους ζητάνε και πως αυτοί δεν ξέρουν το νέο πολιτισμό, τη νέα συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη. Σκέφτονται τι περισσότερο μπορούν να κάνουν για να τον ευχαριστήσουν, μήπως να του φτιάχνουν espresso ή να του έχουν εκπτωτικό κουπόνι; Ο πολιτισμός όμως έχει να κάνει και με το σε ποιο μέρος ζεις, αν είναι ας πούμε ένα μέρος με τεράστια κυκλοφορία δεν μπορεί μια μέρα να μην κορνάρεις. Είναι φύσει αδύνατον. Πόσο να κρατήσεις τα νεύρα σου;

mits2


H Μάνα:

Η Μάνα ζει πάντα στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά της γιατί δεν μπορεί κανένας να φύγει με την κρίση. Έχει και τρία εγγόνια, τα δύο από την κόρη της και ένα που έχει υιοθετήσει ο γιος της με τον σύντροφό του. Τα παιδιά της φεύγουν μετανάστες στην Ταϊλάνδη για την καινούργια τους ζωή και μένει αυτή πίσω να μεγαλώσει τα τρία εγγόνια όπου πια αντιμετωπίζει τα καινούρια προβλήματα των εγγονών. Παράλληλα έχει παντρευτεί έναν άντρα που ουσιαστικά τον πήρε για δεύτερη σύνταξη. Αυτός έχει πάθει διάφορα εγκεφαλικά, δεν έχει καλή επικοινωνία και την τρελαίνει. Το τι θα συμβεί όμως και ποιος είναι αυτός ο άντρας είναι μια μεγάλη έκπληξη της εκπομπής.

mitsoi1


H Πλούσια:

Η Πλούσια είναι απελπισμένη με τον Σύριζα και όλα αυτά που έχουν συμβεί γιατί δεν έχει πια πρόσβαση πουθενά και βουλιάζει κάθε μέρα. Από τον πανικό της προσπαθεί να κάνει μαθήματα φτώχειας, με την Ελενίτσα (Ελένη Γερασιμίδου) η οποία δουλεύει στο σπίτι της και παράλληλα με τις δουλειές που κάνει, ανέλαβε να της κάνει και σεμινάρια πως θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, πως μπορεί να ζει κανείς φτωχικά.

mits8


Οι Βλάχοι:

Οι Βλάχοι, η Ελενίτσα με τον Μήτσο, παραμένουν ένα από τα σταθερά κλασικά ζευγάρια, ζώντας σ’ αυτή τη γνωστή κουζίνα χρόνια, που δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο 2-3 πλακάκια, ανάμεσα σε στοιβάδες λογαριασμών. Κάθε μήνα κάνουν κλήρωση ποιον λογαριασμό θα πληρώσουν, γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν όλους. Με βάση την κλήρωση του μηνός γίνεται και η συζήτησή τους. Παραμένουν μαζί και αγαπημένοι συμβολίζοντας αυτά τα κλασικά ζευγάρια που μένουν χρόνια μαζί, γκρινιάζοντας, αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις και είναι αυτοί που είναι οι μεγάλοι νικητές των καιρών, σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι οι λεγόμενοι παντός καιρού.
O Φευγουλέας:

Ο Φευγουλέας είναι ο αστυνομικός, μέσα στο αστυνομικό τμήμα, που δεν μπορεί να συνηθίσει καθόλου την καινούρια κατάσταση, είναι φύσει αδύνατον. Μέσα στο αστυνομικό τμήμα έχει φωτογραφίες του Κυριάκου και της Μαρέβας κι από την πίσω πλευρά έχει τον Τσίπρα και την Μπέτυ. Του δίνουν ένα καινούριο πρόγραμμα του Σύριζα, πρόγραμμα εξοικείωσης με αναρχικούς. Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό να συναντάνε αναρχικούς και να τους κατανοούν, να ακούνε τα προβλήματά τους και να έρχονται πιο κοντά τους. Αυτό είναι κάτι λοιπόν και η προσπάθεια της Αριστεράς να μπει στα σώματα ασφαλείας είναι κάτι που τον έχει αναστατώσει. Ένα από τα προβλήματα του –επειδή και οι δεξιοί τώρα κατεβαίνουν στα πεζοδρόμια- είναι πως θα προσέχουν να μην χτυπάνε δεξιούς. Τι πρέπει να προσέχει ένας μπάτσος ώστε να μη χτυπήσει δεξιό.

mits4Οι Γέροι:

Οι Γέροι (στο ρόλο της γριάς ο Παύλος Χαϊκάλης) – πετάνε τα φάρμακα της Novartis που έχουν πιει, καθώς ο Πολάκης θα υποχρεώσει όλους τους γέρους να φτύσουν ότι χάπια έχουν πιει προκειμένου να βρει πόσα φάρμακα έχουν καταναλωθεί την επίμαχη περίοδο. Πρέπει να πάνε όλοι οι γέροι να καταθέσουν τι χάπια έχουν πιει κι από ποιους. Όμως καταλαβαίνουμε ότι η γριά των «10 Μικρών Μήτσων», είναι μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Αυτή έχει κάνει όλη τη ζημιά. Θα μάθουμε σιγά-σιγά την ιστορία της και πως έγινε προστατευόμενη μάρτυρας.O Τζίμης:

Ο Τζίμης έχει ανοίξει σχολή φλώρων και επειδή οι φλώροι είναι σε διωγμό, πρέπει να έχουν low profile και δεν μπορούν πλέον να εμφανιστούν πουθενά, βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα πως μπορεί να ζει ο φλώρος σα φλώρος αλλά χωρίς να προκαλεί. Εκπαιδεύει ανθρώπους όπως πχ. πως μπορεί ένα λαϊκό παιδί από το Κερατσίνι να γίνει σερβιτόρος σε έναπολύ καλό εστιατόριο της Κηφισιάς, πως μπορεί να προφέρει τα φαγητά, πώς να συμπεριφέρεται. Μαθαίνει τρόπους δηλαδή. Ο Τζίμης από την Καρδίτσα είναι πάντα στο χωριό του, δεν το εγκατέλειψε ποτέ και καλεί τον Τζίμη να πάει στην Καρδίτσα. Εκείνος αρνείται, έλα όμως που ο έρωτας θα χτυπήσει την καρδιά του Τζίμη με μία Καρδιτσιώτισσα. Και εκεί έχει να παλέψει. Από τη μια του αρέσει, από την άλλη δεν αντέχει τον τρόπο που μιλάει γιατί μιλάει σαν τον ξάδερφο. Αυτός ο έρωτας με την Καρδιτσιώτισσα θα φέρει τα πάνω-κάτω στην ζωή του.

mits3Kομμωτήριο:

Θα ζήσουμε το μεγάλο αποχωρισμό. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με την τελευταία συνάντηση του Ντίμη με τον Βασιλάκη (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), ο οποίος ερωτεύεται έναν ΟΥΚά από την Κω και λέει ψέματα ότι πάει στην Αμερική για να κάνει καριέρα κομμωτή στο L.A. Φέρνει ως αντικαταστάτη του στο κομμωτήριο του Ντίμη τον αδερφό του (Δημήτρης Μακαλιάς). Αυτό θα είναι το νέο ζευγάρι. Έτσι ξεκινάει ένας έρωτας κατ’ εντολήν, που στη διαδρομή θα εξελιχθεί. Διατηρούν το κομμωτήριο, χτενίζουν και σχολιάζουν την ελληνική πραγματικότητα. Το μέλλον θα επαναφέρει την παλιά σχέση των κομμωτών με ένα απρόβλεπτο γεγονός που θα συμβεί.Θεσσαλονικείς:

Θεσσαλονικείς (μαζί με τον Δημήτρη Σταρόβα) τι άλλο βεβαίως; Θυμωμένοι με τον ΠΑΟΚ, καθηλωμένοι στο μπαλκόνι , συνεχίζουν να ζουν με τις μανάδες τους, μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας που ζει με την οικογένεια γιατί δεν μπορεί να πάει πουθενά. Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων ζει ακόμα με τους γονείς. Σχολιάζουν αυτά που τους απασχολούν, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η πολιτική όσο το ποδόσφαιρο, οι γκόμενες και οι μανάδες τους. Σ’ αυτό το τρίπτυχο, ΠΑΟΚ-Μάνα-Γκόμενες κινείται η ζωή των Θεσσαλονικέων κάνοντας πλάκα με όλα όσα συμβαίνουν στην συμπρωτεύουσα.

O Γύφτος:

Ο Γύφτος θα εμφανίζεται με ένα μεγάλο ακουστικό, ελεγχόμενος από το κοντρόλ της σημερινής «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας και θα προσπαθεί μέσω του φορητού αυτιού να γίνει όσο πιο αντικειμενικός μπορεί για να τον αξιώσει ο Θεός να φτάσει σ’ αυτά τα αντικειμενικότατα πρότυπα δημοσιογραφίας, που ζούμε σήμερα.

H Μισέλ:

Η Μισέλ είναι αποκλεισμένη, θεωρεί ότι έχει μεγαλώσει, είναι ανύπαντρη γιατί δεν της άρεσε κανένας, έχει κατάθλιψη, έχει τα νευράκια της και σκέφτεται να κάνει μόνο μία εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο. Έχει μια απίστευτη βαρεμάρα, προσπαθεί να ζήσει κάτι έντονο, βρίσκει διάφορους γκόμενους που τη δένουν στο κρεβάτι και δεν τη λύνουν, μπορεί να μείνει και μήνες εκεί. Στα πρώτα επεισόδια σίγουρα θα βαρεθεί να έρθει αλλά στο τελευταίο θα έρθει να πει ένα γεια, αν την λύσουν.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Αριστοτέλης

Κολυμπήθρα του Σιλοάμ η παλιά σου δουλειά Λάκη για να βγεις λαδάκι.... Ένα τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί τις τουρκικής παραγωγής αθλιοτητες του Σκάι, δίνει παράταση ζωής στον κατάπτυστο Λάκη που τόλμησε να συγκριθεί με τον Αριστοφάνη.... Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος....

λαρισαιος

Μπραβο λαζοπουλε ΠΑΤΡΙΩΤΗ. παρακολουθω τις σατυρικες σου εκπομπες απο το 1992 δεν εχω κακιες σαν τους αλλους και πραγματικα οι δεκα μικροι μητσοι επρεπε να ξαναρθουν στην τηλεοραση ! διαχρονικος οπως παντα διοτι οι δεκα μικροι μητσοι δειχνουν και θα δειχνουν για παντα , το πως σκεφεται η κοινωνια στην Ελλαδα διοτι η νοοτροπια δεν αλλαζει ουτε μετα απο 200 χρονια αφου το dna ειναι το ιδιο. παντα ησουν βαθυστοχαστος για αυτο και λιγοι μπορουν να αντιληφθουν τα σκεπτικα σου , το βεληνεκες της σκεψης σου.

....

Καλο μηνα. Πρωταπριλια, σε τσακωσαμε μπαγασακο

Νικολακακης

Κανείς να μην γυρίσει το κουμπί να τον δει Αστον να πάρει μηδέν τηλεθέαση να βάλει μυαλό κι αυτός και οι άλλοι στο κανάλι που πάνε να μας πασσαρουν ξεπερασμενα και παρακμιακα πράγματα Όλα τα πράγματα αλλάζουν και η σημερινή τηλεόραση να ακολουθεί τις εξελίξεις Αν εκεί στον ΑΝΤ1 δεν έχουν κάποιες νέες ιδέες ας το κλείσουν το μαγαζί καλύτερα Γιατί και στην αγορά να πας σε ένα μαγαζί αν δεν έχει ανανεώσει το εμπόρευμα του και έχει τα ίδια πράγματα με αυτά που είχε το 1995 κανείς δε θα μπει μέσα να ψωνίσει

@@

αμνημονων ελληνα

Φούφουτος

Ας καταλάβει ο κύριος Λαζόπουλος, ότι όσο αγαπήσαμε τους δέκα μικρούς Μήτσους, άλλο τόσο μισήσαμε τον Λάκη τον Συριζαίο, που προσπαθούσε τρία χρόνια με τελείως χυδαίο τρόπο, να εξευτελίσει ότι δεν ήταν Συριζαίικο. Έγινε ο πιο αντιπαθητικός έλληνας καλλιτέχνης, οπότε υποθέτω πως αυτό το backup θα έχει πολύ ....αντισυριζαίικο στυλ. Κάτι σαν τέχνη τραβεστί. Ας βρει πρώτα μια κολυμπήθρα του Σιλωάμ στο μέγεθός του και τα ξαναλέμε.

Γιάννης

Ξεπερασμένο

Μ.Γ.

Γιατι δεν λεει την εκπομπη "10 μικροι Συριζαιοι" ??....Να τους δουμε και στην τηλεοραση..Οχι μονο στα Εξαρχεια !!....

κριμα

τι αλλο πρεπει να γινει για να σταματησουν μερικοι να εχουν βημα στην τιβι?ο περισσοτερος κοσμος εχει σιχαθει τον λαζοπουλο -για ολα τα γνωστα που εχει κανει- και εχει παλι εκπομπη/χρονο στην τηλεοραση.θα πειτε δεν σαρεσει μην το βλεπεις.σωστο αλλα ελεος με τα ξαναζεσταμενα φαγητα και τους ιδιους παρουσιαστες μια ζωη

γιωργος

Συγγνώμη που το λέω, αλλά με κανείς δε με έχει κάνει να γελάσω περισσοτερο απ' ο,τι ο Λαζοπουλος. Ως άνθρωπο τον σιχαίνομαι, τόσο για τις πολιτικές θέσεις που πήρε για το κυβερνητικό συρφετό, για τους μεγάτονους λάσπης που πετούσε στον ανεμιστήρα, για τα κότερα, για, για για..., αλλά κάποτε γελούσα μεχρι λιποθυμίας με την ευρηματική του σάτιρα, μέσα στην οποία εύρισκα τον εαυτό μου και την οικογένειά μου - δε μιλάω μόνο για τους Μητσους. Θα το ξαναδώ, με την προσδοκία να ξαναγελάσω αβίαστα και πηγαία. Μεσα στη μιζέρια, στην απέραντη μελαγχολία που μας έχουν δηλητηριάσει, μεσα στην ελεεινή πολιτική κατάσταση (για την οποία ΚΑΙ ο Λαζόπουλος έβαλε το χεράκι του, προφανώς γιατί καποιο κοκαλο περίμενε να γλύψει)που μας έχει εξευτελίσει, το γέλιο είναι αυτό που ισως έχουμε περισσότερη ανάγκη. Ελπίζω να διασκεδάσω με τους Μητσους. Ομως, ο Λάκης θα εξακολουθεί να είναι πάντα μισητός. Οσο για τα νουμερα, θα τα κάνει, και θα πληρωθεί αν πραγματικά έχει κάτι φρέκο και ευρηματικό να μας πει. Αναμένουμε....

Ioannidis

θα σασ ζαληση παλι με τα νουμερα τηλεθεασησ

alexis

μα αυτο ειναι ακριβως το δραμα της ελλαδας!Ενας λαος πληρως αποκτηνωμενος στην πλειοψηφια του!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης