Σερένα Γουίλιαμς: Παραλίγο να πεθάνω όταν γέννησα την κόρη μου!

Σερένα Γουίλιαμς: Παραλίγο να πεθάνω όταν γέννησα την κόρη μου!

Η διάσημη τενίστρια μέσα από άρθρο της στο CNN κάνει έκκληση για όλες τις μητέρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν αντίστοιχους κινδύνους, ειδικά στις φτωχές χώρες

Σερένα Γουίλιαμς: Παραλίγο να πεθάνω όταν γέννησα την κόρη μου!
Τις πολύ σοβαρές επιπλοκές του τοκετού που παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή περιέγραψε η διάσημη τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς, σε ένα σπαρακτικό άρθρο για το CNN, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο στον τοκετό.

Η πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε ήδη αποκαλύψει σε συνέντευξή της στη Vogue, ότι ήταν κλινήρης για έξι εβδομάδες, έπειτα από τη γέννηση της κόρης της Αλέξις Ολύμπια πέρυσι, αφότου υποβλήθηκε σε καισαρική τομή. 

Σήμερα, στο άρθρο της έδωσε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετώπισε. 

Κλείσιμο
«Παραλίγο να πεθάνω μετά τη γέννηση της κόρης μου», γράφει. Η Γουίλιαμς σημείωσε ότι γενικότερα είχε μία ομαλή εγκυμοσύνη, προτού αρχίσουν τα προβλήματα. «Πρώτα η τομή μου από την καισαρική άνοιξε λόγω του έντονου βήχα που είχα ως συνέπεια της πνευμονικής εμβολής. Υποβλήθηκα σε επέμβαση, κατά την οποία οι γιατροί διέγνωσαν ένα μεγάλο αιμάτωμα, στην κοιλιά μου. Και έπειτα επέστρεψα στο χειρουργείο για μία διαδικασία που θα εμπόδιζε τους θρόμβους να καταλήξουν στους πνεύμονές μου. Όταν τελικά πήγα στο σπίτι, έπρεπε να περάσω τις πρώτες έξι εβδομάδες της μητρότητας στο κρεβάτι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Γουίλιαμς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το ιατρικό προσωπικό, λέγοντας ότι ήταν πολύ τυχερή που είχε στο πλευρό της μία εκπληκτική ομάδα, σε αντίθεση με άλλες γυναίκες που δεν έχουν την ίδια τύχη. «Σύμφωνα με το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των ασθενειών, οι Αφροαμερικανές στις ΗΠΑ είναι τρεις φορές πιθανότερο να πεθάνουν από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή τον τοκετό. Όμως αυτό δεν είναι μία πρόκληση μόνο στις ΗΠΑ. Στις φτωχές χώρες ανά τον κόσμο,  χιλιάδες γυναίκες δίνουν μάχη να γεννήσουν τα μωρά τους. Όταν έχουν επιπλοκές όπως η δική μου, συχνά δεν υπάρχουν φάρμακα, ιατρικός εξοπλισμός ή γιατροί για να τις σώσουν. Εάν δεν θέλουν να γεννήσουν σπίτι τους, θα πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, στην κορύφωση της εγκυμοσύνης τους», προσθέτει η τενίστρια. 



Στη συνέχεια του άρθρου της αναφέρει την ιστορία μίας γυναίκας από το Μαλάουι, η οποία χρειάστηκε να περπατήσει επί ώρες προκειμένου να φτάσει στο πιο κοντινό κέντρο υγείας, ενώ είχε ξεκινήσει ήδη ο τοκετός. 

«Εξαντλημένη, έφτασε και γέννησε, για να χάσει το παιδί της λίγο αργότερα την ίδια ημέρα. Δεν άνοιξε ποτέ τα μάτια του. Δεν έκλαψε ποτέ. Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος. Την ίδια ημέρα, περίπου 2.600 μωρά πέθαναν το πρώτο 24ωρο της ζωής τους», γράφει η Γουίλιαμ.

«Κάθε μητέρα, οπουδήποτε, ανεξαρτήτως φυλής αξίζει να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη και τοκετό. Και μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει αυτό πραγματικότητα», τονίζει η Γουίλιαμς. 

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να απαιτήσουν από κυβερνήσεις και επιχειρηματίες να κάνουν περισσότερα για να σώσουν αυτές τις πολύτιμες ζωές, ενώ ζητά να γίνονται δωρεές σε οργανισμούς που προσπαθούν να βοηθήσουν μητέρες και μωρά που έχουν ανάγκη.

«Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι κάποια ημέρα, το ποιος είσαι ή από πού είσαι δεν θα κρίνει το αν το μωρό σου θα ζήσει ή θα πεθάνει. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Μαζί, μπορούμε να είμαστε αυτή η αλλαγή», καταλήγει το άρθρο της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης