Το... ποδόσφαιρο «στέλνει» το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μεσημέρι

Το... ποδόσφαιρο «στέλνει» το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μεσημέρι

Για να μην πέσει πάνω στον τελικό κυπέλλου του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο γάμος τους προγραμματίστηκε στις 12 - Ποια διαδρομή θα ακολουθήσει η άμαξα - Τι θα γίνει με την δεξίωση

Το... ποδόσφαιρο «στέλνει» το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μεσημέρι
Μπορεί οι Bρετανοί να αγαπούν την βασιλική οικογένεια της χώρας και να είναι ενθουσιασμένοι με την επιλογή του μικρότερου πρίγκιπα Χάρι να κατασταλλάξει στην Μέγκαν Μαρκλ, όμως αγαπούν ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο και οι εποχές που ζούμε δεν είναι για να προκαλούν τη λαϊκή οργή. Ο Χάρι και η Μέγκαν ήδη το έχουν... παρατραβήξει, επιλέγοντας να παντρευτούν την ίδια μέρα που στην Αγγλία διεξάγεται ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, στις 19 Μαΐου, έβαλαν όμως ένα όριο, ορίζοντας την ώρα της τελετής στις 12 το μεσημέρι, με αρκετές ώρες διαφορά δηλαδή από το ματς.

Αυτό προέκυψε από την χθεσινή ανακοίνωση του παλατιού, όπου δημοσιοποιήθηκαν ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες του πολυαναμενόμενου γεγονότος. Ο Χάρι και η Μέγκαν είναι «ιδιαιτέρως ευγνώμονες για τις πολλές ευχές που έχουν λάβει από την ανακοίνωση των αρραβώνων τους», αναφέρει το παλάτι και συνεχίζει ενημερώνοντας πως την τελετή του γάμου θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι, στο εκκλησάκι του Κάστρου του Γουίνδσορ, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. 

Κλείσιμο


Γύρω στη 1 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τελετή και οι νιόπαντροι θα ξεκινήσουν μια βόλτα με την βασιλική άμαξα σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής, «ελπίζοντας πως θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να συγκεντρωθούν γύρω από το Γουίνδσορ και να μετέχουν έτσι στην ατμόσφαιρα της ημέρας». 

Αμέσως μετά την τελετή θα δοθεί μια δεξίωση στο St George’s Hall, ενώ αργότερα το ίδιο βράδυ ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα δώσει μια δεξίωση προς τιμήν του ζεύγους, συγγενών και φίλων. 

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει ο αδερφός του γαμπρού, πρίγκιπας Γουίλιαμ, που πιστεύεται πως θα είναι και ο κουμπάρος, καθώς ως Δούκας του Κέμπριτζ είναι συνήθως εκείνος που εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας, παρίσταται στον τελικό του κυπέλλου του ποδοσφαίρου. Λόγω του γάμου όμως ο Γουίλιαμ εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον μίας ώρας με το αυτοκίνητο, γεγονός που σημαίνει, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, πως αν αποφασίσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Δούκας, θα πρέπει να απουσιάσει από το γάμο και τις εκδηλώσεις για τουλάχιστον δύο ώρες... Ο ίδιος παραδέχθηκε πως τον προβληματίζει το ζήτημα και το κοινό στην Αγγλία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα...

Όσο για τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Γεώργιος και η πριγκίπισσα Σάρλοτ είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα είναι παρανυφάκια του θείου τους. 

Το κόστος της τελετής, τέλος, το αναλαμβάνει εξολοκλήρου η βασιλική οικογένεια, διαχωρίζοντάς το όμως από το κόστος ασφαλείας των υψηλών καλεσμένων και οικοδεσποτών, το οποίο πέφτει στους Βρετανούς φορολογούμενους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης