Φωτογραφίες: Γιατί ο «Salt Bae» άρχισε να αλατίζει το κρέας με το... γάντι;

Λόγοι υγιεινής και ο φόβος του προστίμου, ανάγκασαν τον Τούρκο σεφ να αλλάξει λίγο τις συνήθειές του...

Ο Τούρκος σεφ «Salt Bae» έγινε διάσημος για τον τρόπο, με τον οποίο συνηθίζει να αλατίζει τα φαγητά που δημιουργεί. Ένα περιοδικό της Νέας Υόρκης, ωστόσο, τον ανάγκασε να προσθέσει ένα... νέο στοιχείο στο στιλιστικό του ρεπερτόριο.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Όλα ξεκίνησαν, όταν το νεοϋορκέζικο περιοδικό «Eater» έγραψε ότι ο Nusret Gökçe -όπως είναι το πραγματικό όνομα του Τούρκου σεφ- μπορεί να παραβιάζει τους νόμους υγιεινής της Νέας Υόρκης, αλατίζοντας με γυμνά χέρια το κρέας.

Μετά τον ισχυρισμό αυτό του γνωστού περιοδικού γευσιγνωσίας, ο «Salt Bae» φαίνεται πως άρχισε πλέον να... πασπαλίζει το αλάτι, λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις στο Nusr-et Steakhouse, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στην αμερικανική μητρόπολη.

Ο Bae μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφαιρώντας το ρολόι του, το οποίο παραβίαζε το άρθρο 81 του κώδικα λειτουργίας και υγιεινής, ο οποίος αναφέρει πως, όσοι έρχονται σε επαφή με τρόφιμα σε χώρους εστίασης, απαγορεύεται να φορούν κοσμήματα ή ρολόγια.Πάντως, το γάντι δεν είναι το μόνο ζήτημα που έχει προκύψει με το άνοιγμα της νέας επιχείρησης. Από την ημέρα που το steakhouse «Nurs-Et» άνοιξε τις πόρτες του στο Μανχάταν, απογοητεύει τόσο τους απαιτητικούς κριτικούς όσο και τους απλούς πελάτες που θέλουν να φάνε από τα χέρια του. Γιατί; Δείτε περισσότερα εδώ...