Τέλος η Vogue για τον Μάριο Τεστίνο: Αντρες μοντέλα τον κατηγορούν για παρενόχληση

Τέλος η Vogue για τον Μάριο Τεστίνο: Αντρες μοντέλα τον κατηγορούν για παρενόχληση

Ο φωτογράφος των διασήμων κατηγορείται πως «την έπεφτε» σε συνεργάτες του, χρησιμοποιώντας την ισχύ του - Η απόφαση ελήφθη από την εκδοτική εταιρία Condé Nast, ενώ ακολουθούν και άλλες, όπως η Burberry 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Vogue στις κατηγορίες κατά του φωτογράφου των διάσημων, Μάριο Τεστίνο, τον οποίο συνεργάτες του κατηγορούν πως τους παρενοχλούσε σεξουαλικά, χρησιμοποιώντας την ισχύ του. Το αμερικανικό και το βρετανικό τμήμα του περιοδικού, για τα εξώφυλλα του οποίου εργαζόταν ο Τεστίνο, διέκοψε την συνεργασία μαζί του. 

Η απόφαση ελήφθη από την εκδοτική εταιρεία Condé Nast και την ισχυρή κυρία της μόδας, άλλοτε στενή φίλη του Τεστίνο Άννα Γουίντορ, που δήλωσε πως η συνεργασία τόσο με τον Τεστίνο όσο και με τον έτερο διάσημο φωτογράφο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, τον Μπρους Βέμπερ, διακόπτεται οριστικά.  

Ανάλογη ήταν και η στάση του κολοσσού της μόδας Burberry, εκπρόσωποι του οποίου επίσης δήλωσαν πως η εταιρεία δεν έχει κανένα σχέδιο να εργαστεί με τον Τεστίνο ξανά στο μέλλον. 

Οι κατηγορίες κατά του Τεστίνο ήρθαν στο φως από τους New York Times, που φιλοξένησαν μαρτυρίες τόσο μοντέλων που συνεργάστηκαν μαζί του όσο και υφισταμένων τους, πως ο φωτογράφος τους «ρίχτηκε» παρενοχλώντας τους σε διάφορες περιπτώσεις. Οι κατηγορίες αφορούν τόσο αγγίγματα, όσο και αυνανισμούς, ενώ δεν έχει καταγγελθεί βιασμός. 

Ανάλογες είναι και οι κατηγορίες κατά του Μπρους Βέμπτερ, που επίσης παρενοχλούσε άντρες συναδέλφους του. Έβαζε τα μοντέλα να κάνουν διάφορες «ασκήσεις» γυμνά, αγγίζοντάς τους ακόμα και στα γεννητικά τους όργανα. 

Και οι δύο φωτογράφοι αρνούνται τις κατηγορίες, που πάντως προέρχονται από τουλάχιστον 15 άτομα κάθε φορά.

«Οι κατηγορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί κατά του Μπρους Βέμπερ και του Μάριο Τεστίνο είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Και οι δύο τους είναι προσωπικοί μου φίλοι, που έχουν συνεισφέρει εξαιρετικά στην Vogue και σε άλλα περιοδικά της Condé Nast όλα αυτά τα χρόνια, ενώ και οι δύο ανούνται τις κατηγορίες αυτές. Πιστεύω πάρα πολύ στην αξία της μετάνοιας και της συγχώρεσης, όμως λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου τις κατηγορίες και εμείς στην Condé Nast αποφασίσαμε να αναβάλλουμε τις συνεργασίες μας με τους δύο αυτούς φωτογράφους για το προσεχές μέλλον», ήταν η δήλωση της Άννα Γουίντορ.

«Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μια διαρκής πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους πρώην συνεργάτες του Τεστίνο για να περιγράψει όσα ζούσε, αναφερόμενος σε αγγίγματα σε όλο του το κορμί, ακόμα και αυνανισμούς που αναγκαζόταν να βλέπει από τον προϊστάμενό του.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

nikos

άντε να βγαίνουν σιγά - σιγά και τα άπλητα του νεοέλληνα αυτοαποκαλούμενου Αριστοφάνη που στήριξε τσίπρα και κυκλοφορούσε με τεκνά να τελειώνουμε κι εδώ με δαύτον μια και καλή! Εγώ πάντως τον πέτυχα σε ξενοδοχείοτης Καβάλας με δύο τεκνά και δε νομίζω τα τεκνά να πήγαν μαζί του με την θέλησή τους αλλά μάλλον γιατί κάτι θα τους έταζε. Είναι σίγουρο ότι έχει παρενοχλήσει και τούτος και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα σκάσουν διάφορες ιστορίες που εγώ δεν θα εκπλαγώ για καμία τους.

Πολύ

Ανωμαλία υπάρχει τελικά ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης