Η πρώην Αμπράμοβιτς τώρα με τον Νιάρχο

Η πρώην Αμπράμοβιτς τώρα με τον Νιάρχο

Η Ντάσα Ζούκοβα μετά το διαζύγιο με τον Ρώσο ολιγάρχη «χτύπησε» τον εγγονό του Σταύρου Νιάρχου - Ένα κοινό δείπνο σε κάποιο από τα νεοϋορκέζικα κοσμικά καλέσματα ήταν αρκετό για να πάρουν τα tabloids φωτιά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Η πρώην Αμπράμοβιτς τώρα με τον Νιάρχο
Η μαύρη γυαλιστερή λιμουζίνα φτάνει σπινάροντας έξω από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Από μέσα προβάλλει μια εντυπωσιακή γυναίκα ντυμένη total black. Είναι φίνα και σέξι. Με λίγη ώρα καθυστέρηση καταφτάνει στον χώρο πεζός ένας γοητευτικός άνδρας. Φοράει μπλέιζερ και γραβάτα ενώ διαβαίνει την είσοδο αθόρυβα προσπερνώντας τον έλεγχο.

Οταν είσαι ο Σταύρος Νιάρχος, ο γιος του Φίλιππου και εγγονός του αείμνηστου Σταύρου, σημαντικού χορηγού στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, δεν χρειάζεται να πεις πολλά για να μπεις ακόμη και σε έναν τόσο σημαντικό χώρο, αφού το όνομά σου είναι από μόνο του διαβατήριο.

Η Ντάσα Ζούκοβα είχε εισέλθει στον ίδιο χώρο ένα τέταρτο πριν προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο Acquisitions Dinner του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, στο οποίο είναι εδώ και χρόνια μέλος. Το περίεργο είναι ότι παρά το γεγονός ότι Σταύρος και Ντάσα έφτασαν χωριστά, κάθισαν στην ίδια ροτόντα και δεν πήραν ο ένας τα μάτια του από τον άλλον, λες και το συγκεκριμένο βράδυ δεν υπήρχαν γύρω τους άλλοι προσκεκλημένοι. Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν ομιλητικός και διαχυτικός, κάτι που έδειξε να απολαμβάνει η πρώην σύντροφος του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ηταν τόσο εμφανής η χημεία μεταξύ τους ώστε την επόμενη κιόλας ημέρα το Διαδίκτυο πήρε φωτιά από την είδηση που μεταδόθηκε με ταχύτητα φωτός. Από το «Vanity Fair» μέχρι τους «Times» της Νέας Υόρκης γινόταν λόγος για «το νέο καυτό ζευγάρι της πόλης». 

Κλείσιμο

Σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση Σταύρου και Ντάσα φαίνεται να έχει παίξει η αδελφή του Ευγενία Νιαρχου, η οποία πέραν της φιλίας της με την πρώην κυρία Αμπράμοβιτς έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν και για το περιοδικό «Garage» 



Βούτυρο στο χριστουγεννιάτικο πανετόνε εκείνων που λατρεύουν τις ερωτικές ιστορίες με όμορφους πρωταγωνιστές, πασπαλισμένες μάλιστα με την ακριβοθώρητη για την εποχή χρυσόσκονη από το jet set είναι οι φήμες που θέλουν τους δύο πρωταγωνιστές της βραδιάς να αποχωρούν από το δείπνο μαζί. Σταύρος και Ντάσα, πάντως, απέφυγαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα και το κοσμικό σούσουρο, δηλώνοντας ότι είναι απλά εδώ και πολύ καιρό φίλοι. 

Εξάλλου είχαν ξαναβρεθεί στα φώτα της δημοσιότητας λίγο καιρό πριν, σε έκθεση τέχνης στο Μαϊάμι, η οποία διοργανώθηκε προς τιμήν του εκκεντρικού εικαστικού Τζεφ Κουνς, αλλά και σε εκδήλωση του περιοδικού «Garage» που ανήκει στην Ντάσα. 

Τότε κοινοί τους φίλοι είχαν υποστηρίξει ότι Σταύρος και Ντάσα συνεργάζονται. Η υποψία ότι ο διάσημος γόνος εγκατέλειψε τον κινηματογράφο και τη λατρεία του, που δεν είναι άλλη από τη σκηνοθεσία, για τη σύγχρονη τέχνη προκάλεσε έκπληξη και ενδιαφέρον. Η Ντάσα ήταν σίγουρα η αιτία. 

Η φιλόδοξη Ρωσίδα που έλκεται από το χρήμα


Η Ντάσα Ζούκοβα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί για την παγκόσμια high society. Είναι πάμπλουτη ιδιοκτήτρια γκαλερί, με διεθνείς διασυνδέσεις και πρώην σύζυγος του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Το τελευταίο λέει από μόνο του πολλά. Μερικά εκατομμύρια και γνωριμίες με όλο το παγκόσμιο jet set τής προσφέρουν εδώ και χρόνια απλόχερα κάθε είδους δύναμη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εκκεντρικού σταρ καλλιτέχνη Ντέιμιεν Χιρστ, ο οποίος εμφανίζεται σπάνια στα κοσμικά σαλόνια και δεν δέχεται ποτέ να κάνει έργο κατόπιν παραγγελίας. Αυτά για τους άλλους - η Ζούκοβα αποτελεί και για εκείνον εξαίρεση. 

Ο Σταύρος Νιάρχος με την Τζέσικα Χαρτ σε κοινωνικό event στη Μύκονο


«Οταν η Ντάσα αποφάσισε να εκδώσει το περιοδικό “Garage”  (που έχει το ίδιο όνομα με την γκαλερί της) θέλησε να κάνει τη διαφορά με τα πρόσωπα που θα φιλοξενούσε», σχολίασε ο διεθνής Τύπος. «Τηλεφώνησε λοιπόν στον Χιρστ και του πρότεινε να της σχεδιάσει κάτι για τα εξώφυλλο. Το περίεργο είναι ότι εκείνος ανταποκρίθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Ζούκοβα που έχει στην ιδιοκτησία της γκαλερί και στην ατζέντα της ονόματα πανίσχυρων πελατών όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει τη δύναμη να ανεβάζει και να κατεβάζει καλλιτέχνες. Κι επειδή ο Χιρστ το γνώριζε καλά, φρόντισε να της σχεδιάσει μια πεταλούδα».


Με το που βγήκε το «Garage», ακόμη και οι άνθρωποι που ηγούνται σημαντικών περιοδικών σάστισαν. Φήμες θέλουν την πανίσχυρη κυρία της αμερικανικής «Vogue» Αννα Γουίντουρ να προσπαθεί να καταλάβει με ποιον τρόπο η newcomer στα media Ντάσα Ζούκοβα κατάφερε να πείσει μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως οι Dolce&Gabbana, Μiu Miu, Marc Jacobs, Prada, Louis Vuitton, ακόμη και τον σταρ των παπουτσιών Μanolo Blahnik, να σχεδιάσουν ρούχα και παπούτσια μινιατούρες ντύνοντας κουκλίτσες με κομμάτια υψηλής ραπτικής. Ακόμη και στο πρωτοποριακό «Harper’s Bazaar» οι συσκέψεις διαδέχονταν η μία την άλλη όταν αντιλήφθηκαν ότι μια Ζούκοβα κατάφερε να φέρει στον χώρο των περιοδικών τα πάνω κάτω. Χρησιμοποίησε καλλιτέχνες όπως ο Τζεφ Κουνς σαν τυρί στο ψωμάκι της, ενώ άλλους τους μεταμόρφωσε σε φωτογράφους αποδεικνύοντας στους ανταγωνιστές της ότι δεν στερούνται μόνο χρήματος αλλά και φαντασίας.

Κάπως έτσι προέκυψε και η γνωριμία της με την Ευγενία Νιάρχου. Μια γνωριμία που εξελίχθηκε σε φιλία και επαγγελματική συνεργασία. Σε παλαιότερο δωδεκασέλιδο αφιέρωμα του «Garage», η Ευγενία Νιάρχου δεν δίστασε να αναλάβει ρόλο μοντέλου ποζάροντας με εκκεντρικά παλτό του σκι, κολιέ με τη φωτογραφία του Boy George, μποά από τρίχα ρακούν και γυαλιά ηλίου που παραπέμπουν στο στυλ hippy chic. Σε άλλες λήψεις είναι ντυμένη με λεοπάρ ολόσωμη φόρμα, ενώ σε άλλες κάλυπτε τον λαιμό της με μεταλλικά κολιέ σχεδιασμένα από τον Ιάπωνα μετρ της μόδας Mιγιάκε.

Οι λήψεις από τους φωτογράφους Σοφία Σάντσεζ και Μάουρο Μοντζέλο ήταν ευφάνταστες. Ο τίτλος του αφιερώματος ήταν «Καρναβάλι».

Eυγενία Νιάρχου και Ντάσα Ζούκοβα ανέπτυξαν μια ζεστή φιλία έστω και αν οι κοινωνικές τους υποχρεώσεις δεν τους επέτρεπαν να βλέπονται συχνά. Η Ντάσα λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων και κυρίως της συμβίωσης με τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς έκανε μια ζωή γεμάτη μυθικά καλέσματα, διαμονή σε επαύλεις και mega yachts με όλη την ελίτ του χρήματος στα πόδια της. 

Χάρη στις κρυφές αμαρτίες του Αμπράμοβιτς με Ρωσίδα μπαλαρίνα, η Ντάσα πήρε διαζύγιο και μαζί «προίκα» εκατοντάδων εκατομμύριων


Το αστρονομικό διαζύγιο


Παρά το γεγονός ότι η Ζούκοβα προέρχεται από αστική οικογένεια της Ρωσίας, είδε τη ζωή της να αλλάζει όταν διασταυρώθηκε με αυτήν του δισεκατομμυριούχου συμπατριώτη της. Οι μυθικές αγορές, ο πολυτελής -πέρα από κάθε φαντασία- βίος και οι διασυνδέσεις με μεγιστάνες από όλο τον κόσμο την έφεραν ακριβώς στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Κάποιοι θυμούνται ακόμη μια επίσημη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ο Ρώσος πρόεδρος δεν μπορούσε να σηκώσει το βλέμμα του από πάνω της. «Η Ντάσα είναι εντυπωσιακή κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό των ανδρών άμα τη εμφανίσει της», διατείνονταν πάντα τα media.

O δεκαετής γάμος της με τον Αμπράμοβιτς πάντως, παρά την εικόνα του ερωτευμένου ζευγαριού που έχει ανακαλύψει τους δυσεύρετους κώδικες της ευτυχισμένης ζωής, δεν είχε αίσιο τέλος. Τα προβλήματα ξεκίνησαν τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν κρύβοντάς το από τα media ζούσαν σε χωριστά σπίτια. Η ανακοίνωση του χωρισμού τους έγινε το καλοκαίρι. Στόχος τους ήταν η διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ τους προκειμένου να μη διαταραχτεί η ζωή των δύο παιδιών τους, του 8χρονου Ααρον-Αλεξάντερ και της 4χρονης Λέα-Λου. 

«Το γεγονός ότι έπρεπε να το ανακοινώσουν στα παιδιά τους υπήρξε πραγματικός εφιάλτης για τους δυο τους», σχολίασαν άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος στην «Daily Mail». «Γι’ αυτό και υπήρξε καθοδήγηση σχετικά με τον χειρισμό του θέματος από τον Τύπο». Ο Αμπράμοβιτς πλήρωνε όσο-όσο προκειμένου να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από τα διεθνή media.

Το διαζύγιο πάντως του στοίχισε μια περιουσία. Ισως μεγαλύτερη από αυτήν που έδωσε κάποτε ο σημερινός πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ στην πρώην σύζυγό του Ιβάνα προκειμένου να αποκτήσει την ελευθερία του. Η επιτυχία της Ντάσα δεν ήταν μόνο τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη της λόγω του διαζυγίου (κάποιοι κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια). Κάτι που φαίνεται και από μέρος της κοινής ανακοίνωσης του χωρισμού τους, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεσμευόμαστε να μεγαλώσουμε μαζί τα δύο παιδιά μας. Επίσης, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως συνιδρυτές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μόσχα και του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αγία Πετρούπολη». 

Χάρη στις κρυφές αμαρτίες του Αμπράμοβιτς με Ρωσίδα μπαλαρίνα, η Ντάσα ήταν πλέον μια εντυπωσιακή ζωντοχήρα με πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια, έτοιμη να συναντήσει τον επόμενο μεγάλο έρωτα της ζωής της.

Σταύρος Νιάρχος: Ο playboy που βρίσκεται πάντα στις επάλξεις


Την εποχή που σπούδαζε Σκηνοθεσία στις ΗΠΑ, οι φωτογραφίες με άλλους γόνους να μεθούν και να τα σπάνε είχε εκνευρίσει τον χαμηλών τόνων πατέρα του. Ο εγγονός του μυθικού Σταύρου Νιάρχου είχε κάθε λόγο να αποτελεί την ψυχή της παρέας. Γιος του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια-Χριστίνα Γκίνες είναι ένας jet setter νέας κοπής μεγαλωμένος στα πούπουλα. Λάτρης του ωραίου φύλου, πέφτει συχνά θύμα του ποδόγυρου. Το 2006 οι παπαράτσι δεν προλάβαιναν να τον φωτογραφίζουν μαζί με την τότε αγαπημένη του, την ασυγκράτητη Πάρις Χίλτον, να μεθοκοπούν και να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιους χώρους. 
Ηταν η εποχή όπου ο Σταύρος πλήρωνε άστεγους για να τους λούζει με σόδα και να τους πετάει χάμπουργκερ, ενώ συχνά έβγαινε φωτογραφίες σε ουρητήρια, προκαλώντας τη δυσφορία μελών της οικογένειάς του, που έλεγαν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε έναν Νιάρχο.

Το 2006 οι παπαράτσι δεν προλάβαιναν να φωτογραφίζουν τον νεαρό playboy μαζί με την τότε αγαπημένη του, την ασυγκράτητη Πάρις Χίλτον, να μεθοκοπούν και να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιους χώρους


Οταν το ειδύλλιο παραείδε το φως της δημοσιότητας ο μπαμπάς Φίλιππος θέλησε να βάλει τα πράγματα σε τάξη, κάνοντάς του συχνά παρατηρήσεις και υποδείξεις. Η σχέση Πάρις - Σταύρου υπήρξε θυελλώδης με αλλεπάλληλους χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Λίγα χρόνια αργότερα ο πάμπλουτος γόνος θα έμπλεκε ξανά - αυτή τη φορά ανάμεσα σε δυο γυναίκες. Ο Σταύρος Νιάρχος απέδειξε ότι παρά το αυστηρό πρωτόκολλο ήξερε να υπερασπίζεται τον τίτλο του playboy ακόμη και αν μια πριγκίπισσα, όπως η Μαντλέν της Σουηδίας, τον είχε βάλει στο μάτι.
Ετσι, παρά τα μονόστηλα των «New York Times» που ήθελαν τη γνωριμία του πάμπλουτου γόνου και της κόρης του βασιλιά της Σουηδίας Γουσταύου, να εξελίσσεται σε καυτό ειδύλλιο, αυτό δεν εμπόδισε τον νεαρό Νιάρχο να βολτάρει απολαμβάνοντας τη συντροφιά ενός άκρως εντυπωσιακού μανεκέν, της γνωστής Τζέσικα Χαρτ . Το εκπληκτικό είναι ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν κρύφτηκε, αλλά και περπάτησε στην πολυσύχναστη 5η Λεωφόρο βγάζοντας τη διαχυτικότητά του σε κοινή θέα.

Αμερικανός φωτογράφος πέτυχε κυριολεκτικά λαβράκι όταν κάνοντας τη βόλτα του στον πιο ακριβό δρόμο της Νέας Υόρκης πέτυχε τον άτακτο Σταύρο να περπατά συνομιλώντας τρυφερά με τη νεαρή καλλονή. «Η Πάρις Χίλτον, η Κέιτ Ολσεν και τόσες άλλες που πέρασαν από τη ζωή του άφησαν στην καρδιά του στο στίγμα τους. Τελικά ο Νιάρχος δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την κατηγορία γυναικών. Εχει την απιστία στο αίμα του», σχολίαζαν τότε καυστικά τα αμερικανικά tabloids. Ανέφεραν μάλιστα και άλλες λεπτομέρειες. Οτι παρά το γεγονός ότι και η Μαντλέν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, ο Νιάρχος και η νεαρή μοντέλα πήγαν για φαγητό σε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Νέας Υόρκης. Οσο για την τρίτη διάδοχο του σουηδικού θρόνου; Εκείνη σφύριζε αδιάφορα προκειμένου να σώσει το χαμένο της γόητρο. Το σούπερ μόντελ από την Αυστραλία την είχε κερδίσει στα σημεία.

Η Τζέσικα Χαρτ έμεινε στο πλευρό του Σταύρου Νιάρχου για αρκετά χρόνια. Οταν πριν από μια πενταετία ο πάμπλουτος γόνος αγόρασε μια απίστευτου μεγέθους βίλα στο Μπέβερλι Χιλς, αξίας 14 εκατ. δολαρίων, κάποιοι είπαν ότι η επένδυση ίσως βοηθούσε ακόμη και τα σχέδια ενός γάμου.

Η Τζέσικα βοήθησε τον Σταύρο να ηρεμήσει. Μαζί ήταν το τέλειο ζευγάρι. Ηταν όμορφοι, διάσημοι, είχαν πολλά χρήματα. Εζησαν την απόλυτη ευτυχία και μετά από έξι χρόνια σχέσης είτε θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας, είτε θα χώριζαν. Απρόσμενα φέτος το καλοκαίρι επέλεξαν το δεύτερο, χωρίς οι λόγοι να γίνουν ποτέ γνωστοί. Ενα οικογενειακό ίδρυμα και μια Ζούκοβα, πάντως, τον περίμεναν με ανυπομονησία.

Με το ένα πόδι στην Ελλάδα


Ο Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος φαίνεται προς στιγμή να έχει εγκαταλείψει τα καλλιτεχνικά πλάνα του παρελθόντος, αφήνοντας στην άκρη τη φιλοδοξία του για ταινίες και παραγωγή εκπομπών, κατόπιν πρωτοβουλίας του πατέρα του μπαίνει πλέον δυναμικά στα πλάνα που σχεδιάζει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Ελλάδα.

«Ο Φίλιππος θέλει τα παιδιά του να ηγηθούν στα μεγαλεπήβολα projects αναλαμβάνοντας θέσεις-κλειδιά», ισχυρίζονται επιχειρηματικοί κύκλοι της χώρας μας. Είναι κι ένας τρόπος για να τα ωθήσει να αποκτήσουν στενότερες σχέσεις με τον τόπο τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η οικογένεια Νιάρχου σκέφτεται να επεκτείνει και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Ο,τι καλύτερο στην Ελλάδα για να γίνει αυτό είναι ο εγγονός και συνονόματος του ιδρυτή της δυναστείας να ζει τους περισσότερους μήνες του χρόνου στην Αθήνα. Κάτι που ο ανήσυχος Σταύρος φαίνεται να υιοθετεί...

Το ανήσυχο DNA του παππού του 


O εγγονός Νιάρχος διαθέτει σίγουρα το ερωτικό DNA του παππού του, ο οποίος αγάπησε, αγαπήθηκε και έζησε θυελλώδεις έρωτες. Ο αριστοκράτης Σταύρος, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, ένιωσε για πρώτη φορά τα βέλη του έρωτα να του τρυπούν την καρδιά για την Ελένη Σπορίδη, κόρη ναυάρχου, ενώ σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τη Μελπομένη Κάππαρη, κόρη εφοπλιστή από τη Σύρο. Ο γάμος όμως που έμεινε στην ιστορία ήταν αυτός με την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, Ευγενία, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Φίλιππο, τον Σπύρο, τη Μαρία και τον Κωνσταντίνο.

Οταν χώρισαν, ο Σταύρος Νιάρχος θέλοντας να δείξει τα δόντια του και να μπει στο μάτι του ανταγωνιστή του Αριστοτέλη Ωνάση, παντρεύτηκε την πιο περιζήτητη γόνο της εποχής. Τη Σαρλότ Φορντ, στην οικογένεια της οποίας ανήκε η ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ξεσπά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής όταν παντρεύεται την κουνιάδα του, Τίνα Λιβανού, πρώην σύζυγο του Αρίστου.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της οικογένειας Λιβανού, προκαλώντας σάλο στα κοσμικά σαλόνια της εποχής. Ποιος έκλεψε από ποιόν τι όμως. Η Τίνα ήταν για τον Σταύρο Νιάρχο ο ανεκπλήρωτος νεανικός του έρωτας. Ομως ο Ωνάσης τον πρόλαβε. Οταν και η Τίνα πέθανε με μυστηριώδη τρόπο όπως και η αδελφή της, ο ανήσυχος ερωτικά μεγιστάνας βρέθηκε στην αγκαλιά της πριγκίπισας Πινιατέλι, της πριγκίπισσας Φιλιάρ της Ιορδανίας, αλλά και της Ελέν Ροσά του ομώνυμου γαλλικού οίκου αρωμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης