Νάντια Κομανέτσι: Συγκινητική συνάντηση με την προπονήτριά της μετά από 41 χρόνια

Νάντια Κομανέτσι: Συγκινητική συνάντηση με την προπονήτριά της μετά από 41 χρόνια

Η νεαρή τότε Anca Grigoras είναι εκείνη που άνοιξε τον δρόμο των επιτυχιών στην μικρή γυμνάστρια. Η προπονήτρια που την βοήθησε να αναδείξει το μοναδικό της ταλέντο. Όταν η Νάντια ρωτήθηκε μετά την νίκη της από την Αnca τι επιθυμεί ως δώρο εισέπραξε την αφοπλιστική απάντηση  « Μα φυσικά ένα παγωτό!»

Νάντια Κομανέτσι: Συγκινητική συνάντηση με την προπονήτριά της μετά από 41 χρόνια
Το άλλοτε χρυσό  κορίτσι της γυμναστικής , εκείνη που άγγιξε την τελειότητα αναγκάζοντας τους κριτές να βάλουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής «10», έζησε συγκινητικές στιγμές όταν ξανασυνάντησε την προπονήτριά της 41 ολόκληρα χρόνια μετά, στο Μόντρεαλ.

1976, θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Μόντρεαλ. Το άγνωστο κορίτσι από την Ρουμανία , εκτελεί στις μπάρες της ενόργανης γυμναστικής το πρόγραμμά της . Κοινό και κριτές έχουν μείνει άφωνοι από την τελειότητα. Οι κριτές συσκέπτονται μεταξύ τους για πως πρέπει να βαθμολογήσουν «Δέκα που ακούστηκε δέκα; Ποιος μπορεί να αγγίξει την τελειότητα;”  σχολίαζαν μεταξύ τους, οι κριτές. Υπάρχει κενό ώρας και αμηχανία μέχρι να δοθεί η βαθμολογία αλλά τελικά τα 10 πέφτουν βροχή. Το όνομα Κομανέτσι γίνεται συνώνυμο της τελειότητας ενώ στους ίδιους αγώνες κερδίζει άλλα δύο χρυσά μετάλλια. 

Η νεαρή τότε Anca Grigoras είναι εκείνη που άνοιξε τον δρόμο των επιτυχιών στην μικρή γυμνάστρια. Η προπονήτρια που την βοήθησε να αναδείξει το μοναδικό της ταλέντο. Όταν η Νάντια ρωτήθηκε μετά την νίκη της από την Αnca τι επιθυμεί ως δώρο εισέπραξε την αφοπλιστική απάντηση  « Μα φυσικά ένα παγωτό!».

Κλείσιμο
Το δίδυμο Νάντια Anca εξακολούθησε να κάνει επιτυχία. Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας η Νάντια Κομανέτσι, κέρδισε τέσσερα μετάλλια. Δύο χρυσά και δύο ασημένια κάνοντας το άθλημά της το πιο δημοφιλές της εποχής στα μικρά κορίτσια. 

Το 1981, η Νάντια Κομανέτσι,  ανακοινώνει την απόσυρσή της από την γυμναστική ενώ λέγονται για εκείνην διάφορα όπως ότι διατηρεί σχέση με τον γιό του Τσαουσέσκου Νίκο. Λίγο πριν πέσει το καθεστώς Τσαουσέσκου πάντως εκείνη αναζητά μια καλύτερη τύχη στην Δύση. Αρχικά στην Αμερική και αργότερα στον Καναδά που ζει μέχρι σήμερα.

Η Νάντια Κομανέτσι ώριμη και αγνώριστη πια είναι παντρεμένη με τον πρώην αθλητή της γυμναστικής Bart Conner και εργάζεται δίνοντας διαλέξεις για το αθλητικό ιδεώδες και κάνοντας την προπονήτρια  στο Μόντρεαλ . Στην Ρουμανία δεν ξαναπήγε ποτέ, ούτε για να δει τους γονείς της. Πριν από λίγο καιρό όμως, έζησε μια από τις συγκινητικότερες στιγμές της ζωής της. Η πρώην προπονήτριά της βρέθηκε στα πλαίσια κάποιων αγώνων στο Μόντρεαλ και οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν ξανά και αγκαλιάστηκαν όπως τότε που η Νάντια ήταν ένα ταλαντούχο –φοβισμένο παιδί με δύο κοτσιδάκια.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες μάλιστα κάνουν τον γύρο του κόσμου σε social media και περιοδικά καθώς παραπέμπουν στις δοξασμένες στιγμές του κοριτσιού –μύθος που την τελειότητα του οποίου δεν μπόρεσε να αγγίξει κανένας 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης