Η μόνη που δεν έκανε σεξ με τον Γουάινσταϊν ήταν η γυναίκα του

Η μόνη που δεν έκανε σεξ με τον Γουάινσταϊν ήταν η γυναίκα του

Η Τζορτζίνα Τσάπμαν τον γνώρισε σε ένα πάρτυ το 2004 - Έζησαν μια παραμυθένια ζωή μέχρι που οι New York Times αποκάλυψαν το σκάνδαλο που «τελείωσε» τον πιο διάσημο Χολιγουντιανό παραγωγό

Η μόνη που δεν έκανε σεξ με τον Γουάινσταϊν ήταν η γυναίκα του
Εκείνη Αγγλίδα καλλονή της υψηλής κοινωνίας, με ακριβά κολέγια και αποτυχημένη καριέρα μοντέλου, 25 χρόνια μικρότερή του, ξεκινούσε σειρά ρούχων. Εκείνος μόλις τελείωνε τον πρώτο γάμο του, σχεδίαζε να αφήσει τη Miramax και να χτίσει την επώνυμη κινηματογραφική αυτοκρατορία. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτυ το 2004 . Παντρεύτηκαν λίγα χρόνια αργότερα και ζούσαν μια υποτιθέμενη παραμυθένια ζωή στα εξώφυλλα της Condé Nast, μέχρι που οι δημοσιογράφοι των «New York Times» αποκάλυψαν το σκάνδαλο που «τελείωσε» τον πιο διάσημο Χολιγουντιανό παραγωγό. Τι κρύβεται πίσω από το διαζύγιο της δεκαετίας;

«Μια επιχείρηση, ένα δεκαετές συμβόλαιο χωρίς σεξ, μια εμπορική συμφωνία». Με αυτά τα λόγια περιγράφει το περιβάλλον της σχεδιάστριας του οίκου Marchesa, Τζορτζίνα Τσάπμαν, τον γάμο της με τον ιδρυτή του χολιγουντιανού κολοσσού The Weinstein Company, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Μετά την αποκαθήλωση του Γουάινσταϊν έλυσαν τη σιωπή τους και οι «καλοί» φίλοι του πρώην power couple, λέγοντας ότι η Τζορτζίνα έμενε μαζί του για να προωθεί το brand Marchesa. Οι υπάλληλοι της Τσάπμαν υποβάλλουν παραιτήσεις σύμφωνα με τη «New York Post», ενώ μεγάλες εταιρείες όπως η Helzberg Diamonds διακόπτουν τη συνεργασία τους με τον οίκο.

Οι πιο ισχυροί στυλίστες του Λος Αντζελες θεωρούν βέβαιο ότι οι επώνυμοι πελάτες δεν θα ξαναφορέσουν δημόσια Marchesa μετά τις μαρτυρίες 40 γυναικών (τουλάχιστον) που κατηγόρησαν τον σύζυγό της για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν υποχρέωνε τις πρωταγωνίστριές του (Κέιτ Μπλάνσετ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Νικόλ Κίντμαν) να εμφανίζονται στις πρεμιέρες και στα οσκαρικά πάρτυ φορώντας τις τουαλέτες της συζύγου του. «Δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε η Τζορτζίνα τον άντρα που παντρεύτηκε», λένε οι στυλίστες, οι οποίοι θεωρούν την κατάρρευση του οίκου Marchesa παράπλευρη απώλεια του τσουνάμι που ακολούθησε μετά το δημοσίευμα των «New York Times». Οι επώνυμες θα μποϊκοτάρουν οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τη φήμη τους.

Κλείσιμο
Το στρατόπεδο του Γουάινσταϊν ετοίμαζε την αντεπίθεσή του με τη διάσημη δικηγόρο Λίζα Μπλουμ, μηνύοντας τους «New York Times» για δυσφημιστικά και αναληθή δημοσιεύματα ζητώντας υπέρογκα ποσά που θα διατεθούν σε οργανισμούς που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών. Ειρωνικό; Η δικηγόρος βέβαια έκανε γνωστή την παραίτησή της από την υπεράσπιση του Γουάινσταϊν στο Twitter. Την επομένη ο αδελφός του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν Μπομπ, τον απομάκρυνε από την εταιρεία. Σύμφωνα με το exposé των «NYT» o Γουάινσταϊν παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και έχει ρυθμίσει εξωδικαστικά οκτώ υποθέσεις εξαγοράζοντας τους ενάγοντες. 

Η Τσάπμαν έστειλε επιστολή στο «People»: «Επέλεξα να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου και 
να επικεντρωθώ στη φροντίδα των παιδιών μου» 



Τα πρώτα σύννεφα...

Δύο χρόνια πριν, 22χρονο μοντέλο κατήγγειλε στον εισαγγελέα του Μανχάταν ότι ο παραγωγός τη χούφτωσε στο γραφείο του στο Tribeca Film Center στη Νέα Υόρκη. Μετά από έρευνα δεν ασκήθηκε δίωξη από το Manhattan District Attorney’s Office και το ζεύγος έφυγε για ξεκούραση στη βίλα εκατομμυρίων που διαθέτει στο Κονέκτικατ, ωστόσο κομμάτι των «New York Daily News» ήθελε την Τσάπμαν έξαλλη να ωρύεται. 
Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο ο πρώην Μίδας του Χόλιγουντ δήλωσε στη «New York Post» ότι η σύζυγός του τον στηρίζει 100%. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά εκείνη έστελνε στο «People» επιστολή όπου ανακοίνωνε την πρόθεσή της να ζητήσει διαζύγιο. Η Τσάπμαν επισημαίνει ότι η «καρδιά της σπάει» για τις γυναίκες που έπεσαν θύματα του συζύγου της. Του επί μία δεκαετία συζύγου της. 

Η κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, Μάλια, εργάστηκε στην εταιρεία του παραγωγού, ο οποίος συγκέντρωνε χρήματα για τους Δημοκρατικούς  


Ο φανταστικός γάμος 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα πάρτυ το 2004. Εκείνη δηλώνει το 2013 σε συνέντευξη στη «Vogue» ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο άντρας που την προσέγγισε, αλλά δεν μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία του - «δεν μπορείς να τον αγνοήσεις όταν σε πλησιάζει», είπε. Εκείνος μόλις είχε χωρίσει από την πρώτη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών του και εκείνη μόλις λάνσαρε τη σειρά ρούχων της με τη συνεταίρο της Κάρεν Κρεγκ. Ηταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο, με προφορά ιδιωτικών αγγλικών σχολείων και 25 χρόνια μικρότερή του.

«Στο πρώτο μας ραντεβού την πήγα σε ένα εστιατόριο. Μόλις μπήκαμε σκόνταψε και έπεσε με τον πισινό της. Πίστεψα τότε ότι υπάρχει Θεός. Επειδή έχασε το ατού της αψεγάδιαστης εξωτερικής εμφάνισης της είπα ότι μόλις επανέλαβε τη σκηνή από τη noir νουβέλα του Ντάσιελ Χάμετ “The thin man”», είπε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στο CBS News το 2013. Η σχέση τους κράτησε τρία χρόνια και δεν έχαναν ευκαιρία να την επιδεικνύουν στα κόκκινα χαλιά. Ιδίως εκείνη.  Ετσι, ξαφνικά τα Marchesa έγιναν το must red carpet dress κάθε πρωταγωνίστριας της The Weinstein Company. «Μπορεί να τη βοήθησα (σ.σ.: την Τζορτζίνα) όταν ζήτησα από τη Ρενέ Ζελβέγκερ (μόλις είχε κερδίσει Οσκαρ για το «Cold Mountain» της Miramax) να φορέσει Marchesa στην πρεμιέρα της ταινίας “Bridget Jones: The Edge of Reason” το 2004 και από την Κέιτ Μπλάνσετ στην πρεμιέρα του “Aviator”», δήλωσε στη «Vogue» ο σύζυγος της και μέτοχος του οίκου της Τζορτζίνα Τσάπμαν. 

Μεγαλωμένη στις λονδρέζικες γειτονιές του Ρίτσμοντ και εσώκλειστη στο Marlborough, το κολέγιο που «προετοίμασε» και την Κέιτ Μίντλετον, η φιλόδοξη Τζορτζίνα εργάστηκε ως μοντέλο παράλληλαμε τις σπουδές της στο Chelsea College of Art and Design, μέχρι που τα ακριβά σύνολα του οίκου της, του Marchesa, έγιναν το must red carpet dress κάθε πρωταγωνίστριας της The Weinstein Company




Εκείνη είναι γεννημένη το 1976, Αγγλίδα, κόρη της δημοσιογράφου Κάρολιν Γουόνφορ και του πολυεκατομμυριούχου Μπράιαν Τσάπμαν, ιδιοκτήτη της εταιρείας οργανικού καφέ Percol. Πήγε στο ίδιο ιδιωτικό σχολείο με την Κέιτ Μίντλετον, το Marlborough, και μεγάλωσε στις κυριλέ λονδρέζικες γειτονιές του Ρίτσμοντ. Στο Chelsea College of Art and Design γνώρισε τη μετέπειτα συνεταίρο της Κάρεν Κρεγκ. Κοστολογείται 15 εκατ. λίρες σύμφωνα με τη The Sunday Times Rich List.




Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2007 με καλεσμένους στη λίστα του Met Gala: Αννα Γουίντουρ, Τζένιφερ Λόπεζ με τον τότε σύζυγό της Μαρκ Αντονι, Ναόμι Γουότς, Κάμερον Ντίαζ, Κουέντιν Ταραντίνο, Καρολίνα Κούρκοβα, Ελενα Κρίστενσεν και τον Ρούπερτ Μέρντοχ. Η νύφη φορούσε νυφικό Marchesa που σχεδίασε η ίδια. Το πάρτυ είχε catering από το «Nobu» και το «Cipriani» και το ζευγάρι ζήτησε από τους καλεσμένους να καταθέσουν χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί για δώρο. Στα γραφεία της «Vogue» στοιχημάτιζαν τι θα διαρκέσει περισσότερο, ο γάμος ή το brand της. Οταν γεννήθηκε ο γιος τους, το 2013, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δήλωσε κατενθουσιασμένος στο CBS «γιατί οι κόρες μου μεγάλωσαν και με ξεπέρασαν!». Η Τζορτζίνα Τσάπμαν έγινε κριτής στο «Project Runway All Stars», συμμετείχε στο «America’s Next Top Model» και αστειευόταν στις συνεντεύξεις της ότι βγαίνει ραντεβού με τον σύζυγό της στα κόκκινα χαλιά των Οσκαρ και των Καννών.




Ζούσαν τη ζωή τους κάπως έτσι: νοίκιαζαν μια βίλα στις Μπαχάμες για πέντε παιδιά (τρία από τον πρώτο γάμο και δύο από τον δεύτερο) για τις καλοκαιρινές διακοπές, περνούσαν οικογενειακά χειμερινές διακοπές στο Λονδίνο και έκαναν Πρωτοχρονιά στο Γκστάαντ. Η Τσάπμαν είπε στο περιοδικό «Haute Living» τον Αύγουστο του 2016 ότι έβγαιναν μόνο δύο φορές την εβδομάδα και περνούσαν το Σαββατοκύριακο βλέποντας ταινίες. Τις καθημερινές πήγαινε η ίδια τα παιδιά στο σχολείο, γυμναζόταν και δούλευε στο στούντιό της μέχρι να γυρίσει σπίτι ο σύζυγός της για το δείπνο. Προτού κοιμηθεί έβλεπε «Peaky Blinders» (σειρά της The Weinstein Company). 

Και ζούσαν αυτοί καλά και οι γυναίκες που εκείνος συστηματικά παρενοχλούσε σεξουαλικά χειρότερα. Η Τσάπμαν θυμήθηκε να αντιδράσει στις 10 Οκτωβρίου όταν έστειλε επιστολή στο «People» δηλώνοντας: «Επέλεξα να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου και να επικεντρωθώ στη φροντίδα των παιδιών μου Ιντια Περλ και Ντάσιελ. Παρακαλώ τα Μέσα να το σεβαστούν». Προς στιγμήν η ίδια δεν λέει κουβέντα για τις λεπτομέρειες του λευκού (;) γάμου της. Αυτό το έχει αναλάβει το περιβάλλον της. Αλλωστε μετά το πολύκροτο σκάνδαλο θα ακολουθήσει ένα επίσης ηχηρό διαζύγιο με επίκεντρο τα εξωφρενικά ποσά που θα προκύψουν από το χώρισμα της κοινής περιουσίας τους. Διόλου τυχαίο που ο αδελφός του Γουάινσταϊν, Μπομπ, έσπευσε να τον απολύσει από την εταιρεία αμέσως μετά την παραίτηση της δικηγόρου του, φοβούμενος τα επακόλουθα των πιθανών διεκδικήσεων -και όχι μόνο- από τη σύζυγο. 

Οταν ακόμη και ο τέως πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αισθάνεται την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν και μόνο η Λίντσεϊ Λόχαν βγαίνει δημόσια να τον υποστηρίξει, καταλαβαίνεις ότι ο «Τιτανικός» βούλιαξε. Βέβαια, ο  Ομπάμα παρέλειψε σκόπιμα να αναφέρει ότι η κόρη του Μάλια εργάστηκε ως δόκιμη στην εταιρεία του Γουάινσταϊν, ούτε φυσικά μίλησε για τα χρήματα που ο κινηματογραφικός παραγωγός συγκέντρωσε για το Δημοκρατικό Κόμμα οργανώνοντας γεύματα με πασίγνωστους ηθοποιούς. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης