Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα το μεσημέρι, στα 80 του χρόνια στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η σύζυγός του, Μαίρη και ο γιος του Νίκος ήταν συνεχώς στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα που έδινε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.
Η Μαίρη Μπάρκουλη θέλησε να εκφράσει τον πόνο της και να «αποχαιρετήσει» τον άνθρωπό της και μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook:
«Καλό ταξίδι αγάπη μου....καλή αντάμωση ψυχή μου....έφυγες μέσα στο φως....μέσα στην αγάπη...χάιδεψες το χέρι του αδελφού σου....τέσσερις ανάσες.....και....ΤΕΛΟΣ» και δημοσίευσε το τραγούδι που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη «άδεια μου αγκαλιά».
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.