Sam Smith: Ο συνθέτης του «Spectre» αφιέρωσε το Όσκαρ του στη LGBT κοινότητα
Ο 23χρονος Sam Smith που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για τη σύνθεση «Writings on the Wall» στην ταινία «Spectre», πίστεψε ότι είναι ο πρώτος νικητής των βραβείων που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι gay
Καλύτερου Τραγουδιού, έφυγε από την 88η τελετή απονομής, o Sam Smith, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο 23χρονος βραβεύτηκε για τη σύνθεση του μουσικού θέματος «Writings on the Wall» της ταινίας «Spectre» και ανέβηκε συγκινημένος να παραλάβει το βραβείο του. «Στέκομαι απόψε το βράδυ μπροστά σας, ως ένας υπερήφανος gay άνδρας». Και συνέχισε:
«Πριν από έναν μήνα περίπου διάβασα ένα άρθρο στο οποίο ο Sir Ian McKellen, είπε ότι κανένας - που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι gay- δεν έχει κερδίσει το Όσκαρ. Σε αυτή την περίπτωση, θέλω να αφιέρωσω το βραβείο στην LGBT κοινότητα σε όλο τον κόσμο».
Κλείσιμο
Ο Sam Smith προφανώς αγνοούσε ότι είχαν προηγηθεί, οι Dustin Lance Black, που απέσπασε το Όσκαρ σεναρίου για την ταινία «Milk» το 2008, Elton John που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το φιλμ «Circle Of Life» το 1994 και ο Alan Ball, που βραβεύτηκε για το Καλύτερο Σενάριο της ταινίας «American beauty» το 2000.
Όσο για τον πρώτο νικητή των βραβείων Όσκαρ, που είχε ανοιχτά παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, είναι ο Sir John Gielgud. Ο ηθοποιός είχε κερδίσει το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου, το 1981, για την ερμηνεία του στη ταινία «Arthur».
25 χρόνια IKEA στην Ελλάδα. 25 χρόνια ζωής στο σπίτι. Οι χώροι και οι ανάγκες άλλαξαν, οι άνθρωποι πέρασαν σε διαφορετικές φάσεις ζωής και η IKEA μεγάλωσε μαζί τους, κρατώντας όμως ζωντανή την ίδια, θαυμάσια ιδέα: ποιοτικό και λειτουργικό design για όλους, για τη ζωή όπως είναι σήμερα, αλλά και όπως θα είναι αύριο.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.