Απόστολος Γκλέτσος: Ο άντρας ο πολλά βαρύς και το... ψάρι

Απόστολος Γκλέτσος: Ο άντρας ο πολλά βαρύς και το... ψάρι

Η συναρπαστική ζωή του γοητευτικού ηθοποιού που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής showbiz με την περίφημη δήλωση πως το... ψάρι τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές

Απόστολος Γκλέτσος: Ο άντρας ο πολλά βαρύς και το... ψάρι
Ο Απόστολος Γκλέτσος λένε όσοι τον ξέρουν πολύ καλά, ήταν πάντα ένας απρόβλεπτος χαρακτήρας, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, κάτι που ενδεχομένως του στοίχισε αρκετές φορές κυρίως στην προσωπική του  ζωή. Η τελευταία του δήλωση ότι έχει πάει με άντρα ήταν απλά ένα από τα πολλά κερασάκια στην τούρτα της ζωής του και σίγουρα όχι το τελευταίο.  

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στο Δήμαρχο Στυλίδας είναι ότι ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του, ακόμα και αν αυτό είχε το ανάλογο κόστος για το πάλαι ποτέ αγόρι, που έκλαψε για πρώτη φορά στην ζωή του το μακρινό 1967.

Ο γάμος των σαράντα ημερών
Κλείσιμο

Γιος του στρατιωτικού Ευστάθιου Γκλέτσου και της Βασιλικής Καρδάση, γεννήθηκε μεν στο Βόλο, αλλά στα πρώτα χρόνια της ζωής του μεγάλωσε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, λόγω των συχνότατων δυσμενών μεταθέσεων του πατέρα του. Αιτία; Οι αριστερές καταβολές της οικογένειας της μητέρας του, οι οποίες εκφράστηκαν κάποια στιγμή και από τον ίδιο, στο περίφημο φλερτ του με το ΚΚΕ επί εποχής Παπαρήγα, το οποίο δεν ευδοκίμησε.



Θυμίζει εν πολλοίς τις δεκάδες σχέσεις του με γοητευτικές γυναίκες, οι οποίες επίσης είχαν άδοξο, ενώ ο γάμος δεν του πήγε ποτέ. Τρανή απόδειξη; Η θρησκευτική του ένωση με την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου τον Αύγουστο του 1998, σε ένα βράδυ που τα είχε όλα.


Έναν Γκλέτσο πολλά βαρύ που έβγαλε πιστόλι και άρχισε τις μπαλωθιές, τσαμπουκάδες με τους φωτογράφους και αρκετούς μουδιασμένους καλεσμένους της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας, από την πλευρά της νύφης φυσικά. Ο γάμος διήρκεσε σαράντα ημέρες και φυσικά ο χωρισμός τους συζητιόταν για μήνες.  

Πριν από αυτό το πέρασμα από τις Ειδικές Δυνάμεις για 29 μήνες όπου υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός απλά ενίσχυσε ακόμη  περισσότερη τεστοστερόνη στον γοητευτικό νεαρό, που δεν είχε καν σκεφτεί να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Έγινε εντελώς τυχαία όταν ο 24χρονος τότε Γκλέτσος, φλερτάροντας μια νεαρή κοπέλα, την ακολούθησε όταν αυτή πέρασε την είσοδο της Δραματικής Σχολής. Ένας καθηγητής που τον είδε, διέκρινε κάτι πάνω του  του έδωσε ένα κείμενο και του είπε πολύ απλά να μην τα παίξει αλλά να τα πει. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος χρόνια αργότερα «πάνω σε αυτή την φράση στήριξα όλη μου την καριέρα». Οι φήμες της εποχής λένε ότι τον βοήθησε πολύ στο ξεκίνημά του, ο σκηνογράφος Νίκος Πετράτος που είδε πάνω του την αύρα του σταρ και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής, που διέκρινε το ταλέντο του.   

Ο macho σταρ και η ντουζίνα!


Η εμφάνισή του δίπλα στη Κάτια Δανδουλάκη στο θεατρικό  αριστούργημα του Τένεσσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο πόθος», εκτοξεύει τις μετοχές του, αν και μιλώντας ειλικρινά εκείνη την περίοδο είπε ότι το μόνο κοινό που έχει με τον Μάρλον Μπράντο-ερμήνευσε αριστουργηματικά τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου-ήταν ότι σε δέκα χρόνια που θα άφηνε τον εαυτό του ελεύθερο, θα γινόταν κι αυτός 300 κιλά!
         
Έπαιξε σε σειρές που σάρωσαν στην τηλεθέαση όπως το «Τμήμα Ηθών»  και έζησε θυελλώδεις σχέσεις με εκρηκτικές καλλονές σαν τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου και την Γωγώ Μαστροκώστα, αλλά και σύντομα ειδύλλια όπως αυτό με την Μιμή Ντενίση. Όπως ευθαρσώς δήλωσε «αυτές με τις οποίες είχα δεσμό δεν ξεπερνάνε την ντουζίνα. Οι άλλες μόνο σε νταλίκα χωράνε».

Το ομορφότερο ίσως απόκτημα της ζωής του από την σχέση του με την άγνωστη ενδυματολόγο Μαρία Μαγγίνα, είναι η 14χρονη σήμερα κόρη του, Βαλίσια, την οποία λατρεύει. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα χωρίς να τα κατονομάζει, ενώ προσθέτει ότι είχε επιχειρηματική δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας.     



Το 2010 ήταν αναμφίβολα η χρονιά του όταν στις Δημοτικές εκλογές με  ποσοστό 54,49% αναδείχθηκε πανηγυρικά δήμαρχος Στυλίδας. Η «Τελεία»  το πολιτικό κόμμα που ίδρυσε δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα και ο ίδιος εξακολουθεί να είναι ένας Δήμαρχος που δεν μασάει τα λόγια του. Έχει μπει μπροστάρης πολλές φορές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και όταν τελειώσει η δεύτερη θητεία του σαν δήμαρχος, δεν αποκλείει την επιστροφή του στην υποκριτική.

Προς το παρόν είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών για την παραδοχή του ότι έχει πάει με άνδρα και την επική ατάκα που είπε στον Κωστόπουλο κλείνοντας την αποκάλυψή που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της εγχώριας showbiz: «Άλλωστε» είπε στον Πέτρο «όπως ξέρεις πολύ καλά το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές».        
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης