Το αλβανικό lifestyle γοήτευσε τον Ελληνα πρεσβευτή

Το αλβανικό lifestyle γοήτευσε τον Ελληνα πρεσβευτή

Ο Λεωνίδας Ροκανάς «διαφημίζει» από το κανάλι του μεγαλοκατασκευαστή, καναλάρχη και καταπατητή της περιουσίας των ομογενών στη Χιμάρα, Σαμίρ Μάνε, σε εκπομπή με παρουσιάστρια το γνωστό μοντέλο Φλοριάνα Γκάρο, τη νέα πρεσβευτική κατοικία στα Τίρανα

Τις πολυτελείς βίλες του μεγαλύτερου καταπατητή των ελληνικών περιουσιών της Χιμάρας «διαφημίζει» ο Ελληνας πρεσβευτής στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς, μέσω lifestyle εκπομπών, στην αλβανική τηλεόραση.

Τη «χλιδάτη επίπλωση και τους ακριβούς πίνακες» της νέας πρεσβευτικής κατοικίας στα Τίρανα παρουσίασε πρόσφατα εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού TV Klan, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στην Αλβανία. Πρόκειται για τη lifestyle εκπομπή που προβάλλεται στην prime zone του σταθμού με τίτλο «Δεν είναι μόνο μόδα» και παρουσιάστρια το γνωστό μοντέλο Φλοριάνα Γκάρο, η οποία αφιέρωσε ρεπορτάζ 35 λεπτών στο ελληνικό πρεσβευτικό ζεύγος. Η εκπομπή έδειξε πλάνα από το εσωτερικό της νέας πρεσβευτικής κατοικίας, το σαλόνι, την κουζίνα και το γραφείο του πρεσβευτή, καθώς και την τραπεζαρία όπου το ζεύγος Ροκανά παρέθεσε δείπνο στην Αλβανίδα παρουσιάστρια.Στο «Beverly Hills» των Τιράνων
Η νέα πρεσβευτική κατοικία βρίσκεται στο νεότευκτο πολυτελές συγκρότημα «Rolling Hills Luxury Residences», το οποίο αποτελείται από 122 κατοικίες και απλώνεται στην τοποθεσία Πετρέλα στα περίχωρα των Τιράνων, ενώ πολλοί τη χαρακτηρίζουν «Beverly Hills» της αλβανικής πρωτεύουσας. Οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοί του συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Αλβανίας. Το συγκρότημα, που έχει σχεδιαστεί από το διάσημο αρχιτεκτονικό στούντιο «Three» που εδρεύει στο Ντάλας των ΗΠΑ, διαθέτει αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει και μεγάλο εμπορικό κέντρο που θα φιλοξενεί γνωστά brands. Οι βίλες είναι χτισμένες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ όλα τα υπνοδωμάτια διαθέτουν δικό τους λουτρό καθώς και γκαρνταρόμπα. Τα μεγάλα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους βοηθούν ώστε οι κατοικίες να είναι λουσμένες στο φως της αλβανικής πρωτεύουσας. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από τις 3.500 ευρώ, ανάλογα τα τετραγωνικά και τις ανέσεις που προσφέρουν (πισίνα, γκαράζ, κελάρι κ.ά.).Ο κ. Λεωνίδας Ροκανάς μιλάει στην εκπομπή «Δεν είναι μόνο μόδα» με παρουσιάστρια το γνωστό μοντέλο Φλοριάνα Γκάρο

Το πολυτελές συγκρότημα είναι ιδιοκτησία του μεγαλοκατασκευαστή και καναλάρχη Σαμίρ Μάνε, ο οποίος θεωρείται σήμερα από τους πλέον ισχυρούς ολιγάρχες της Αλβανίας, με υψηλές διασυνδέσεις στην κυβέρνηση Ράμα. Το τελευταίο διάστημα ο κ. Μάνε έβαλε στο στόχαστρό του περιουσίες ομογενών στην παραθαλάσσια περιοχή-φιλέτο της Χιμάρας. Εχοντας μάλιστα πάρει το πράσινο φως από την αλβανική κυβέρνηση, προχώρησε στην παράνομη οικειοποίηση έκτασης 278.000 τ.μ. στην παραλία του χωριού Παλάσα, δρομολογώντας την κατασκευή μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών. Ο κ. Μάνε είναι επίσης ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV Klan, στο οποίο πρόσφατα ο Ελληνας πρεσβευτής παρουσίασε τη lifestyle πλευρά του.

«Θεωρώ προκλητικό το ελληνικό κράτος να μισθώνει κατοικία για τον εκπρόσωπό του στην Αλβανία με ιδιοκτήτη τον μεγαλύτερο καταπατητή ακίνητης περιουσίας που ανήκει σε ομογενείς της Χιμάρας», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο αρχισυντάκτης της ενημερωτικής πύλης himara.gr Θεόδωρος Γκούμας, καυτηριάζοντας παράλληλα και τη lifestyle εμφάνιση του κ. Ροκανά στον τηλεοπτικό σταθμό του κ. Μάνε: «Είμαι σίγουρος ότι η διαφήμιση του Ελληνα πρεσβευτή στις βίλες του κ. Μάνε θα βοηθήσει τον επιχειρηματία να τις μοσχοπουλήσει, αποφέροντάς του κέρδη που θα επενδύσει στην έκταση που έχει καταπατήσει στη Χιμάρα. Δυστυχώς ο κ. Ροκανάς έχει γοητευτεί από το αλβανικό lifestyle», τόνισε ο κ. Γκούμας.

Ο κ. Μάνε θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Αλβανία. Στον όμιλό του, το Balkan Finance Group, περιλαμβάνονται περισσότερες από 18 εταιρείες (real estate, τουρισμού, λιανικού εμπορίου, μεταλλουργίας κ.ά.) σε 7 χώρες, με 3.000 εργαζομένους.

Κατάγεται από την Κορυτσά και μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα πουλώντας ηλεκτρικές συσκευές. Είναι παντρεμένος, έχει 4 παιδιά και από το 2012 είναι επίτιμος πρόξενος της Ταϊλάνδης στα Τίρανα.Η 29χρονη Φλοριάνα Γκάρο είναι μοντέλο και παρουσιάστρια lifestyle εκπομπών της αλβανικής τηλεόρασης. Το 2012 είχε εκπροσωπήσει την Αλβανία στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Κόσμος». Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Klan, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Δεν είναι μόνο μόδα»


Ευάερο, ευήλιο και… τσουχτερό
Μέχρι πρότινος το πρεσβευτικό ζεύγος της Ελλάδας διέμενε σε διαμέρισμα που μίσθωνε το υπουργείο Εξωτερικών στο συγκρότημα «Sky Tower» στο κέντρο των Τιράνων και παλαιότερα σε μια βίλα πίσω ακριβώς από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Από τις πρώτες ενέργειες του κ. Ροκανά μόλις διορίστηκε στη θέση του πρεσβευτή στα Τίρανα τον Απρίλιο του 2014 ήταν η αναζήτηση νέας πρεσβευτικής κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή έγινε μέσω μεσιτικού γραφείου που δραστηριοποιείται και στην Αθήνα, με μηνιαίο μίσθωμα τις 4.140 ευρώ, περίπου δηλαδή 50.000 ευρώ ετησίως. Να σημειωθεί ότι το μίσθωμα μιας αξιοπρεπούς κατοικίας στο κέντρο των Τιράνων δεν ξεπερνάει τα 500-600 ευρώ μηνιαίως. Οπότε μόνο πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το μίσθωμα των 4.000 ευρώ σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά για την Ελλάδα.Δεν πήγε ποτέ στη Χιμάρα
Ο Ελληνας πρεσβευτής στα Τίρανα με τις lifestyle τηλεοπτικές εμφανίσεις και τις δημόσιες σχέσεις, τον τελευταίο 1,5 χρόνο που είναι επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Αλβανία μαθαίνουμε ότι δεν έχει… προλάβει να επισκεφθεί την περιοχή της Χιμάρας προκειμένου να ενημερωθεί για την προσπάθεια υφαρπαγής των περιουσιών των εκεί ομογενών, στην οποία πρωταγωνιστεί ο σπιτονοικοκύρης του!  Η υφαρπαγή παραθαλάσσιων εκτάσεων στην περιοχή της Χιμάρας, οι οποίες είτε ανήκουν σε ομογενείς είτε στην Εκκλησία, αποτελεί μόνιμο στόχο μεγάλων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, που φτάνουν έως το πρωθυπουργικό γραφείο στα Τίρανα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «νότιοι» Αλβανοί, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα, κατηγορούν τους «βόρειους» πως έγιναν ιδιοκτήτες τεράστιων εκτάσεων στο Ιόνιο ενώ προηγουμένως στη ζωή τους δεν είχαν δει ποτέ θάλασσα. Ο πόλεμος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στα Τίρανα για τα φιλέτα της Χιμάρας στο Ιόνιο συνεχίζεται σε βάρος ομογενών που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται.Η βίλα στην οποία διαμένει ο Ελληνας πρεσβευτής Λεωνίδας Ροκανάς στο συγκρότημα «Rolling Hills Luxury Residences»

«Δυστυχώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η απόπειρα Αλβανών καταπατητών-μεγαλοκατασκευαστών να υφαρπάξουν περιουσίες Ελλήνων της Χιμάρας, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Ράμα και τις πλάτες του δημάρχου Γιώργου Γκόρου», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Φρέντυ Μπελέρης, πρόεδρος του παραρτήματος Χιμάρας της «Ομόνοιας» και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον εκεί δήμο, σημειώνοντας με νόημα ότι ο προκάτοχος του σημερινού δημάρχου -κ. Βασίλης Μπολάνος- είχε αντιμετωπίσει σθεναρά και με επιτυχία τις απόπειρες των Αλβανών επιχειρηματιών να καταλάβουν τις ιδιοκτησίες των ομογενών. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα στην περιοχή της Χιμάρας εξυπηρετούνται πλήρως με την ελεγχόμενη δημοτική αρχή που εξελέγη πριν από έναν χρόνο, μετά την εφαρμογή του αλβανικού «Καλλικράτη» και τη συνένωση με το Λούκοβο, στο οποίο επίσης κατοικούν ομογενείς, αλλά και τον μουσουλμανικό Δήμο Βράνιστας που έκρινε και το αποτέλεσμα της κάλπης. Στόχος, ο σταδιακός αφελληνισμός της Χιμάρας, όπως συνέβη με τον ελληνισμό των Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου. Η επίσημη Αλβανία αναγνωρίζει ότι κατοικούν Ελληνες μόνο στην αναγνωρισμένη «μειονοτική ζώνη» στην περιοχή του Αργυροκάστρου, που αποτελείται από 99 χωριά. Οι Ελληνες της Χιμάρας και της Κορυτσάς θεωρούνται για τα Τίρανα… ελληνόφωνοι Αλβανοί. Να σημειωθεί ότι έως το 1945 η Χιμάρα ήταν επισήμως αναγνωρισμένη από την Αλβανία ως ελληνική μειονοτική ζώνη.Το εσωτερικό της κατοικίας του Ελληνα πρεσβευτή

ΣΧΟΛΙΑ (41)

αυτοεξοριστος

Και που να δειτε βλακο ελληνες που ζουν οι πρεσβεις στη λατινικη αμερικη που δε κανουν και τιποτα.χα χα χα θα κλαιτε απο τα γελια και δε θα ξερεται τι να πειτε.χα χα χα.αντε βρε καλη συνεχεια στο ελλαδισταν.

SKANDERBEG

Αυτό είναι ένα βαρετό και σκουπίδι άρθρο . Είναι ανεύ αξίας και μονοπλέυρο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει μεγάλη εντυπώση. Για χάρη της πραγματηκότητας αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι αυτός ο πρέσβης πρέπει να κοιμηθεί και να ζεί κάπου και να απασχολείτε με κάτι . Για να αντιπροσωπήσει την χώρα του με αξιοπρέπεια καλύτερα να επιλέξει ένα άλλο μέρος ή ειδάλως εαν κοιμάται κάτω από γέφυρα , μπόρει να τον πέρασουν για έναν από τον Μπουρούντι. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι σαν της Μπουρούντη ή ίσως σαν της Jibuti, όμως αυτό δεν πάει να πει ότι ο κύριος Ροκανάς θα πρέπει να χάσει και αυτή την λίγη αξιοπρέπεια που του έχει απομέινει . Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς του για περί γης, ούτε η Ελλάδα και ούτε ο κυριος Ροκανάς δεν έχουν ύπο κατωχή τους ούτε μία πέτρα στην Χειμμάρα . Άσχημα νέα για όλους τους βλαμμένους στην Ελλάδα , όμως λίγη ρώσικη βότκα θα τους βοηθούσε να ξεχάσουν ή λίγοι γερμανική μπίρα με τον ερχομό του καλοκαιριού και τα αεροδρόμια θα πουληθούν. Ασχημα νέα για τούς μέτριους δημοσιογράφους .

Scanderbeg

Αυτό είναι ένα σκουπίδια και βαρετό το άρθρο. είναι άνευ αξίας και μονόπλευρη. δεν είναι περίεργο όμως. αλλά μόνο για χάρη της πραγματικότητας και γεγονότα: αυτό πρέσβης έχει να κοιμηθεί και να ζήσουν κάπου. προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα του με μεγάλη αξιοπρέπεια, επιλέγει καλύτερα το καλύτερο μέρος. Αλλιώς, αν κοιμάται κάτω από τη γέφυρα, θα μπορούσε να είναι λάθος από το Μπουρούντι. Πράγματι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σαν το Μπουρούντι και ίσως, όπως στο Τζιμπουτί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι Nr. Rikanas πρέπει να εγκαταλείψει την ατομική αξιοπρέπεια του. ως ανά τη γη, ούτε η Ελλάδα ούτε Ροκανάς έχει καμία πέτρα ή ακόμα αγκάθι στη Χειμάρρα! άσχημα νέα για όλους τους μαλάκες στην Ελλάδα, αλλά λίγα Ρωσικά vidka θα σας βοηθήσει να το ξεχάσουμε. ή κάποια γερμανική μπύρα με Sumner έρχονται και τα αεροδρόμια που πωλούνται. κακές ειδήσεις για την ελληνική ημι-δημοσιογράφους.

SPARTA.

Αυτά τα ζώα οι κατσαπλιάδες πρίν έρθουν στην Ελλάδα κοιμόντουσταν με τις κατσίκες και ψομολύσαγαν από την πείνα στον παράδεισο του Χότζα.Άς είναι καλά οι προδότες Έλληνες πολιτικοί Σαμαράς, Αβουρής, Τζέφρυ, βενιζέος, Τσίπρας, Καμμένος που τους έφεραν εδώ να χορτάσουν φαγητό και να δολοφονούν τους Έλληνες.Οι Αλβανοί οι Τουρκόσποροι μάθανε από τους μαλάκες τους Έλληνες και τις LIFE STYLE εκπομπές.

Σιγα

Χαρας το πραγμα. Θυμιζει κατι κατοικιες μεγαλο-τσιγγανων στην Ρουμανια, κακογουστο νεο-μπαροκ χωρις περιγυρο. Και μεσα βλαχια. Μονο η γκομενα λεει, αλλα αυτη θα'ναι σε αλλον ταγμενη, οχι στον καημενουλη πρεσβη μας με το κουκλοσπιτο του.

ΕΛΛΗΝΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟ

Με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ όλοι οι έλληνες αποζητούμε το αλβανικό lifestyle. Με το καλό σε λίγο θα απολαύσουμε και lifestyle Β. Κορέας !!!

Σιχαμερά δημοσιουπαλληλάκια

Γουρούνια ΔΥ τρωνε πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.

@Σιχαμερά δημοσιουπαλληλάκια

Βρε ανόητε προτεινεις δηλ το διπλωματικο σώμα να ειναι ιδιωτική εταιρεία???? ποσο ανόητος και αμορφωτος μπορεινα είσαι?????

michalis

Ελληναραδες ξερολες βγαλατε παλι συμπερασματα με το δημοσιευμα δημοσιογραφου ο οποιος αβιαστα εγραψε οτι του ειπε καποιος ομογενης ο οποιος εχει χασει την μασα απο την πρεσβεια.Το προηγουμενο ενοικιο που πληρωνε ο προηγουμενοσ πρεσβης ηταν 8500 χιλιαδες ευρω.Αρα εκοψε το ενοικιο στο μισο. Ο πρεσβης εχει υπηρετησει με επιτυχια σε ποστα οπως αυτο της ουασινγκτον αλλα και στις βρυξελλες και αλλου.Ειναι ο πλεον εμπειρος ακεραιος και καταρτισμενος και εκανε το λαθος να εχει κοψει το φαγοποτι αρκετων ομογενων οι οποιοιειχαν μαθει να κινουν τα νηματα αναλογα με τα συμφεροντα τους και οχι αυτα της πατριδας μας.ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΑΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΛΙΓΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΝΤΑΧΤΙΡΝΤΙ ..... ΤΟ ΠΑΙΔΙ ....

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΜΑΡΕ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ..... ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ, ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ .......

Αλβανος

Ποσο συμφωνω ρε φιλε . Παντα οι βορειηπειρωτες οταν τους συμφερει γινονται Ελληνες και οταν ιχι Αλβανοι. Ατιμη φαρα θα μου το θυμηθείτε. Αν δεις φιδι και βορειοηπειρωτη ασε το φιδι να ζησει.

J.

δηλαδη να του πουμε μπραβο επειδη εκοψε το φαγοποτι στο μισο, το καημενουλι, μονο 4100 ξοδευει για το σπιτακι του και μαλιστα στην αλβανια, οταν θα πρεπε να του δινουμε ενα 300αρι το πολυ...οι πρεσβειες το μονο που εξυπηρετουν ειναι το βολεμα των συγγενων και φιλων των πολιτικων, αφου ως κρατος ειμαστε παντου απομονωμενοι και τρωμε σφαλιαρες, τι τις θελουμε και δεν τις κλεινουμε?

Katerina

Α Ι Σ Χ Ο Σ ! ! !

u8yg0p8780

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΦΤΑ.ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ .ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΝΕΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥ...ΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΝΤΡΟΠΗ

Ηρώ

Οι παραμεθόριες περιοχές έχουν και κάποια πλεονεκτήματα , όπως καυσιμα μισοτιμής καθώς και πληθώρα προιόντων σε πολύ προσιτές τιμές .Εσύ παίξτο κυριλές ! Άλλος δεν θέλει !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης