«Έφυγε» στα 51 του ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι

«Έφυγε» στα 51 του ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών, από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Ρώμη, σύμφωνα με πληροφορίες

«Έφυγε» στα 51 του ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι
Ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι, 51 ετών, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Sopranos», πέθανε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Ρώμη, ανακοίνωσε το δίκτυο HBO.

Αιτία του θανάτου του Γκαντολφίνι είναι πιθανή καρδιακή προσβολή, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο της δηλώσεις της εκπροσώπου του HBO, Μάρα Μικιάλιαν.

Μερικές από τις ταινίες και τις σειρές που πρωταγωνίστησε είναι:

    Οκτώ Χιλιοστά (1999),
    Σοπράνος 2, Οι (1999),
    Σοπράνος 3, Οι (1999),
    Σοπράνος 4, Οι (1999),
    Σοπράνος 5, Οι (1999),
    Σοπράνος 6, Οι (1999),
Κλείσιμο
    Μεξικάνος, Ο (2001),
    Τελευταίο Οχυρό, Το (2001),
    Ανθρωπος που δεν Ήταν Εκεί, Ο (2001),
    Απιστίες και Τσιγάρα (2005),
    Συνέβη κάποια Χριστούγεννα (2004),
    Δολοφόνοι για Μοναχικές Καρδιές (2006),
    Σκότωσέ τους Γλυκά (2012)

Η κορυφαία του στιγμή ήταν η συμμετοχή του στο σίριαλ Sopranos/ Οι Σοπράνος ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην αμερικανική τηλεόραση (αλλά και παγκοσμίως) από απόψεως βραβείων, γνώμης των κριτικών αλλά και θεαματικότητας τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Βασισμένη σε κλασικές ταινίες μαφίας όπως «Ο Νονός» του Κόπολα ή το «Goodfellas», διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο Γκαντολφίνι υποδυόταν τον πατέρα, Τόνι Σοπράνο ο οποίος ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι ο «Κάπο», το αφεντικό. Ο Τόνι, σε μια παραλλαγή του θέματος που πρωτοείδαμε στο Analyze This με τους Ρ. Ντε Νίρο και Μπίλυ Κρίσταλ, έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκεπτεται μια Ιταλοαμερικάνα ψυχίατρο (Lorraine Bracco). Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και του ψυχικού του κόσμου προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής που ψάχνει λύση στα προβληματά του.

Ο Γκαντολφίνι έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας σε όλους τους κύκλους της σειράς και κέρδισε πολλά βραβεία, ανάμεσά τους και ΕΜΜΥ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης