Για τις ανάγκες της παρουσίασης του «Big Brother» ο Πέτρος Λαγούτης επιχείρησε να διαμορφώσει μια συγκεκριμένη περσόνα, προσεγγίζοντας τον νέο του ρόλο με δικό του τρόπο και προσωπικότητα.
Ο ηθοποιός και παρουσιαστής εξήγησε ότι υιοθέτησε κάποια διαφορετικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εικόνα, σε κάθε περίπτωση όμως φρόντιζε να μην αλλοιώνεται ο πραγματικός του εαυτός. Για την περσόνα που δημιούργησε, ανέφερε την Τρίτη 22 Ιουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παρέα»: «Πάντα ο Πέτρος είμαι. Έχω προσπαθήσει να φτιάξω μια περσόνα, ήθελα να είμαι μέχρι και εμφανισιακά τελείως διαφορετικός. Δεν με έχετε ξαναδεί ξυρισμένο, με το μαλλί έτσι, κοστουμαρισμένο. Όχι, δεν μου ζητήθηκε να το κάνω, ήταν δική μου ιδέα αυτό, γιατί ήθελα να φτιάξω μια περσόνα του παρουσιαστή. Αλλά πάντα έχεις μέσα κομμάτια του εαυτού σου».
Δείτε το βίντεο
Σχολιάζοντας στη συνέχεια την απήχηση του προγράμματος στο τηλεοπτικό κοινό και ειδικότερα του επεισοδίου της Κυριακής - με τη ζωντανή σύνδεση - που παρουσιάζει ο ίδιος, ο Πέτρος Λαγούτης είπε: «Πηγαίνει πολύ καλά το "Big Brother". Εγώ ήθελα να μπω και να δείξω ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει το οτιδήποτε καλά και από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μας δουλειά τα νούμερα, είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Νομίζω ότι καταφέραμε, τουλάχιστον το live που περνάει από το χέρι μου σε ένα βαθμό, να το αναβαθμίσουμε, να είναι κάτι λίγο διαφορετικό, να το προσεγγίσουμε αλλιώς. Νομίζω ότι πήγαμε καλά».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.