Άντζελα Γκερέκου για Τόλη Βοσκόπουλο: Η ζωή μου είναι γεμάτη μνήμες από εκείνον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ποιος ήταν

Άντζελα Γκερέκου για Τόλη Βοσκόπουλο: Η ζωή μου είναι γεμάτη μνήμες από εκείνον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ποιος ήταν

Υπάρχει μέσα από τα τραγούδια του, τις συνθέσεις του, την υπέροχη φωνή του, πρόσθεσε

Άντζελα Γκερέκου για Τόλη Βοσκόπουλο: Η ζωή μου είναι γεμάτη μνήμες από εκείνον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ποιος ήταν
Μπορεί ο Τόλης Βοσκόπουλος να άφησε την τελευταία του πνοή πριν από πέντε χρόνια, όμως για την Άντζελα Γκερέκου ο «έρωτας της ζωής της» είναι πάντα παρών, όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και μέσα από τις κοινές τους στιγμές, τις οποίες η ίδια φροντίζει να κρατάει ζωντανές στο μυαλό της. Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Γεύσεις & Μνήμες – Από τριάντα κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς», η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τον τραγουδιστή και τη ζωή της δίπλα του.

«Η ζωή μου είναι γεμάτη μνήμες από την κοινή μας ζωή 25 χρόνων», ανέφερε η Άντζελα Γκερέκου στο περιοδικό «ΟΚ!». «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ποιος ήταν ο ίδιος ο Τόλης Βοσκόπουλος ως καλλιτέχνης. Αναγνωρίζω ότι ο κόσμος σήμερα τον θυμάται σαν να υπάρχει και υπάρχει μέσα από τα τραγούδια του, τις συνθέσεις του, την υπέροχη φωνή του. Επίσης, ο άνθρωπος Τόλης, με όλες τις υπέροχες πράξεις αγάπης που έκανε στη ζωή του, με πολύ όμορφη ψυχή», πρόσθεσε.

Παρότι, όπως εξηγεί, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων γύρω από τον Τόλη Βοσκόπουλο είναι συχνές, εκείνη επιλέγει να απαντά με απλότητα, αφήνοντας τις στιγμές να μιλήσουν από μόνες τους: «Οι δημοσιογράφοι ρωτάτε πολύ συχνά βέβαια, οπότε πρέπει να απαντάω. Εγώ αυτό που προσπαθώ με πολύ απλό τρόπο να μεταφέρω είναι αυτές οι στιγμές που περιέγραψα. Μέσα από εκεί αντιλαμβάνεστε κι εσείς τα δικά του χαρακτηριστικά».

Στη συνέχεια, μίλησε για το βιβλίο της που είναι αφιερωμένο στις γεύσεις της Κέρκυρας. «Πάντα πίστευα ότι οι γεύσεις καθορίζουν τα παιδικά μας χρόνια», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Γύρω από το οικογενειακό τραπέζι βρισκόμαστε με φίλους, συγγενείς και μοιραζόμαστε συναισθήματα μαζί με όμορφα φαγητά. Η γεύση καθορίζει σε ένα μεγάλο ποσοστό την ίδια την εξέλιξή μας. Η γευστική μνήμη είναι η πιο δυνατή μνήμη για τον άνθρωπο, μαζί με την όσφρηση. Όλα τα άλλα ξεθωριάζουν με τον χρόνο. Αυτές οι μνήμες δημιουργούν μια σύνδεση με τις ρίζες μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στη σχέση των Ελλήνων με το φαγητό: «Ειδικά στην Ελλάδα, που η ελληνική οικογένεια από πάντα είχε αυτή την ιδιαίτερη σύνδεση, να μαγειρεύει η μαμά, η γιαγιά για αγαπημένα πρόσωπα. Δεν ήταν μόνο να γευτούμε ένα νόστιμο φαγητό, αλλά να καθίσουμε στο τραπέζι και να μοιραστούμε τις χαρές μας, ακόμα και τις λύπες μας, τα πειράγματά μας, αλλά και θέματα που έπρεπε να λύσουμε. Το έχω ζήσει στη δική μου οικογένεια. Έτσι έχω μεγαλώσει. Όπως, νομίζω, οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης