Η Μπέσσυ Αργυράκη απάντησε στα αρνητικά σχόλια που κατά καιρούς έχουν γραφτεί για την κόρη της, εξηγώντας πως η Εβελίνα Νικόλιζα δεν εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία της, προκειμένου να εκτεθεί και εκείνη στη δημοσιότητα και συγκεκριμένα στο Youtube, όπου διατηρεί κανάλι.
Σε δηλώσεις που έκανε η τραγουδίστρια στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου», αναφέρθηκε στη συνεργασία της κόρης της με τη Ναταλία Γερμανού, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως πλέον δεν παρεμβαίνει στις εξελίξεις της προσωπικής της ζωής. Σε κάθε περίπτωση, η Μπέσσυ Αργυράκη τόνισε πως της αρέσουν τα παιδιά και συγκεκριμένα η ιδέα του να έχει εγγόνια. Όπως δήλωσε: «Δεν μου έχει μεταφέρει ποτέ η Εβελίνα κάτι για “κακές μέρες” της Ναταλίας Γερμανού. Έχω σταματήσει να πιέζω την κόρη μου να παντρευτεί. Ζω για να με πουν γιαγιά τα εγγόνια μου».
Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d86hgxdhpl4x)
Όσο για τις αρνητικές κριτικές που έχουν γραφτεί για την πορεία της Εβελίνας Νικόλιζα, αλλά και για την ίδια την Μπέσσυ Αργυράκη, η τελευταία έκανε γνωστό πως απαντάει όταν αισθανθεί, ότι κάτι την αδικεί.
Σε ό,τι αφορά κριτικές που λένε την κόρη της «ατάλαντη», σημείωσε: «Έχουν γράψει, ότι η κόρη μου είναι ατάλαντη και ότι έχει βγει στην τηλεόραση με τη βοήθεια της μάνας της, αλλά αυτό είναι εντελώς ψέμα. Η Εβελίνα ξεκίνησε μόνη της να γίνει youtuber, το προχώρησε μόνη της. Απαντάω στα αρνητικά σχόλια. Έχουν γράψει ότι είμαι μια τυχάρπαστη και τι έχω κάνει στη ζωή μου. Και λέω, δες το βιογραφικό μου».
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.